--> Oosterse salade dressing met mango en cashew - Green Gypsy Spices
Recepten Salade Spice it Up! Spreads & smeersels

Oosterse salade dressing met mango en cashew

Kim

Ik kan eigenlijk helemaal niet koken, maar door de kruiden van Green Gypsy wordt het allemaal wat draaglijker en maak ik het makkelijk voor mezelf. Als ik kook moet het binnen 30 minuten klaar zijn en bij voorkeur weinig afwas produceren. Mijn ex voelt zich opgelicht: het enige wat ik toen deed was de deksel van de pan optillen om te kijken wat erin zit.

Latest posts by Kim

Oosterse salade dressing

Wuif kant-en-klaar voor altijd vaarwel: als je deze Oosterse salade dressing geproefd hebt, weet je dat er nog een wereld naast de dressings uit een plastic fles bestaat. Jij dacht dat je geen fan was van salades, maar dat kwam door die treurige wereld waarin je verzeild was van net-niet en voor geprepareerde troep. Deze dressing maak je snel klaar met wat olijfolie, mango en cashewnoten, waardoor je elke salade naar een hoger niveau tilt.

Oosterse salade dressing

Deze Oosterse salade dressing is lekker over rauwkost, bij noedels, bij een rijstsalade of door een simpele salade met bijvoorbeeld geitenkaas of garnalen. Eigenlijk op elk moment dat jij klaar bent met zo’n laffe caesar dressing of kant-en-klare zooi van de supermarkt, kun jij je vergrijpen aan zo’n joekel dressing als deze.

Zal je leven een stuk leuker maken, of in ieder geval lekkerder. Beloofd.

Bereiding: 5 minuten
Oventijd: geen
Benodigdheden: een staafmixer
Portie: Oosterse salade dressing voor 2 personen

Ingrediënten Oosterse salade dressing

  • 10 el olijfolie
  • een handje cashewnoten (als je rauwe hebt, moet je deze even opbakken in een droge koekenpan)
  • 1 el limoen- of citroensap
  • 1 el sojasaus
  • 1/4 mango
  • 1 tl Spice it Up! kruiden van Green Gypsy
  • evt 2 el mirin (kun je gewoon halen bij de supermarkt, als je dit niet hebt doe je een extra el citroensap erbij)

Spice it Up! kruiden

Spice it Up! kruidenmix is een mix voor iedereen die toe is aan wat pit in zijn/haar leven. Je gebruikt het in plaats van chilipoeder, maar dan 2.0. Denk aan je gamba’s marineren in wat olijfolie met deze 100% pure kruidenmix zonder e-stoffen, denk aan wat extra pit door je pasta, door een taugé salade, door een curry, maak er binnen 5 minuten gado gado wraps van of gooi wat heel simpel over een eitje. Of gebruik de kruidenblend in een dressing zoals hier.

Winning team:

Paprika, chillies, zeezout, peper, mosterd, uien en knoflook.

Bereiding Oosterse salade dressing

Als je rauwe cashewnoten hebt gebruikt voor dit recept, is het lekker om de noten even op te bakken in een droge koekenpan. Blijf wel opletten, want de noten branden snel aan en daar wordt je dressing niet heel veel lekkerder van.

Meng dan al je ingrediënten door elkaar en mix er een gladde mix van met een staafmixer.

Super lekker om wat groenten op te bakken en door noedels te mengen. Gooi dan deze saladedressing er overheen, samen met wat (vega) kipstukjes en pinda’s en klaar ben je!

Oosterse salade dressing

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com