--> Oven baked oats recept met fruit en kokos - Green Gypsy Spices
Ontbijt Pumpkin Spice Recepten

Oven baked oats recept met fruit en kokos

Kim

Ik kan eigenlijk helemaal niet koken, maar door de kruiden van Green Gypsy wordt het allemaal wat draaglijker en maak ik het makkelijk voor mezelf. Als ik kook moet het binnen 30 minuten klaar zijn en bij voorkeur weinig afwas produceren. Mijn ex voelt zich opgelicht: het enige wat ik toen deed was de deksel van de pan optillen om te kijken wat erin zit.

Latest posts by Kim

Oven baked oats

Baked oats is niets meer of minder dan havermout (ofwel oats) uit de oven en dus gebakken (ofwel baked). Simpeler dan dat gaat het niet worden, ook niet om het klaar te maken trouwens. Het is een kwestie van oats en melk door elkaar mengen met wat fruit en het dan in de oven te doen, zodat je een taartje als ontbijt krijgt. Deze oven baked oats is het ideale ontbijt voor als je eens iets anders wilt, zonder er teveel moeite voor te doen.

oven baked oats

Havermout is intens populair, zeker als ontbijt. Met de invasie van de #fitgirls, kwam havermout, net als de superfoods en kokosolie, zeker als eerste aanwaaien. We gunnen het ‘m hoor, uit het verdomhoekje komen waar ie verstopt zat door het jarenlange gebruik door onze opa’s en oma’s, kapot gekookt tot een goedkope pap. Havermout is the bomb, ik bedoel: what’s not to like? Het is goedkoop, als je ’t niet kapot kookt tot dus die smakeloze pap is het lekker en het is makkelijk in gebruik, want er kan weinig misgaan.

Bovendien krijg je zo ook nog even een bak vezels binnen. Iets met complexe koolhydraten en meer vezels dan brood enzo, lees maar even.

Anyways, met deze oven baked oats kun je variëren zoals je wilt; prak er een banaan door, voeg chocolade toe, noten, fruit wat je maar wilt. Als je platsaardige melk gebruikt, zoals kokosmelk, is ie ook nog eens vegan. Verpesten kan bijna niet, dus succes met je poging.

Bereiding: 5 minuten
Oventijd: 20 minuten
Benodigdheden: een ovenschaal
Portie: 6 kleine ontbijtjes of 1 kleine ovenschaal vol, genoeg voor 2 personen

Ingrediënten oven baked oats

  • 50 gr havermout
  • 200 ml melk, wij hadden kokosmelk
  • 1 el Pumpkin Spice van Green Gypsy
  • 40 gr amandelpoeder
  • 20 gr kokosschaafsel
  • 1 el ahornsiroop, honing of ander vloeibaar zoet
  • 250 gr fruit, zoals bosbessen, mango, aardbeien, vijgen of kakifruit
  • evt een klein snufje zeezout

Pumpkin Spice Mix

Man man man, wat zijn wij gek op Pumpkin Spice! En heus niet alleen met pompoen (hoewel dat dus wel intens lekker is), maar gebruik het in plaats van kaneel door al je baksels, zoals banana pancakes, bliss balls, taarten, door je granola of je yoghurt in de ochtend. Dit mengsel heeft zoveel meer dan alleen kaneel, het is bijna zielig.

Winning team:

Kaneel, nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember, steranijs en laurier.

oven baked oats

Bereiding oven baked oats

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix alle ingrediënten door elkaar, behalve het fruit. Roer dan als alles goed gemengd is, het fruit erdoor. Schenk je oats in een ovenschaal en zet de baked oats 20 minuten in de oven, totdat er een knapperig korstje ontstaat. Je kunt je ontbijtje zo uit de schaal lepelen, eventueel met een toef yoghurt er overheen.

oven baked oats

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com