Oven baked oats met fruit en kokos

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

oven baked oats

Oven baked oats

Baked oats is niets meer of minder dan havermout (ofwel oats) uit de oven en dus gebakken (ofwel baked). Simpeler dan dat gaat het niet worden, ook niet om het klaar te maken trouwens. Het is een kwestie van oats en melk door elkaar mengen met wat fruit en het dan in de oven te doen, zodat je een taartje als ontbijt krijgt. Deze oven baked oats met fruit en kokos is het ideale ontbijt voor als je eens iets anders wilt, zonder er teveel moeite voor te doen!

Oats als ontbijt

Havermout is intens populair, zeker als ontbijt. Met de invasie van de #fitgirls, kwam havermout, net als de superfoods en kokosolie, zeker als eerste aanwaaien. We gunnen het ‘m hoor, uit dat verdomhoekje komen waar ie verstopt zat door het jarenlange gebruik door onze opa’s en oma’s, kapot gekookt tot een goedkope pap. Havermout is the bomb, ik bedoel: what’s not to like? Het is goedkoop, als je ‘t niet kapot kookt tot dus die smakeloze pap is het lekker en het is makkelijk in gebruik, want wat kan er nou eigenlijk misgaan?

Bovendien krijg je zo ook nog even een bak vezels binnen. Iets met complexe koolhydraten en meer vezels dan brood enzo, lees maar even.

Anyways, met deze oven baked oats met fruit en kokos kun je variëren zoals je wilt; prak er een banaan door, voeg chocolade toe, noten, fruit wat je maar wilt. Als je plantaardige melk gebruikt, zoals kokosmelk, is ie ook nog eens vegan. Verpesten kan bijna niet, dus succes met je poging!

Kan jij tegenwoordig ook niet meer zonder een ontbijtje met havermout? Dan kan je echt niet uitmissen op deze de havermout wafels met kwark! Mocht je in de ochtend niet zo veel tijd hebben, maak dan de avond van te voren wat havermout granola met noten. Dan kan je nog nét wat langer in je bed blijven liggen!

Recept voor oven baked oats:

Oven baked oats met fruit en kokos

Oven baked oats met fruit en kokos worden jouw nieuwe ontbijtje!
Bereidingstijd 5 minuten
oventijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 personen

Equipment

  • ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 50 gram havermout
  • 200 ml melk wij hadden kokosmelk
  • 1 eetlepel Pumpkin Spice Mix van Green Gypsy
  • 40 gram amandelpoeder
  • 20 gram kokosschaafsel
  • 1 eetlepel ahornsiroop kan ook honing of ander vloeibaar zoet
  • 250 gram fruit zoals bosbessen, mango, aarbeiden, vijgen, of kakifruit

Eventueel

  • klein snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix alle ingrediënten door elkaar, behalve het fruit.
  • Roer dan als alles goed gemengd is, het fruit erdoor.
  • Schenk je oats in een ovenschaal en zet de baked oats 20 minuten in de oven, totdat er een knapperig korstje ontstaat. 
  • Je kunt je ontbijtje zo uit de schaal lepelen, eventueel met een toef yoghurt er overheen.
Trefwoord Fruit, Havermout ontbijt, Havermout uit de oven, Kokos, Ontbijt, Pumpkin Spice Mix

Pumpkin Spice Mix

Man man man, wat zijn wij gek op Pumpkin Spice! En heus niet alleen met pompoen (hoewel dat dus wel intens lekker is), maar gebruik het in plaats van kaneel door al je baksels, zoals banana pancakes, bliss balls, taarten, door je granola of je yoghurt in de ochtend. Dit mengsel heeft zoveel meer dan alleen kaneel, het is bijna zielig.

Ben je benieuwd naar nog meer ontbijtrecepten met de Pumpkin Spice mix? Probeer dan de havermouttaart, granola repen met chocolade of het ontbijttaartje met amandelmeel!

Winning team:

Kaneel, nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember, steranijs en laurier.

Pumpkin Spice Mix

oven baked oats

oven baked oats

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu