--> Pompoencake met witte chocolade // Recept - Green Gypsy Spices
Recepten Zoet

Pompoencake met witte chocolade // Recept

Kim

Ik kan eigenlijk helemaal niet koken, maar door de kruiden van Green Gypsy wordt het allemaal wat draaglijker en maak ik het makkelijk voor mezelf. Als ik kook moet het binnen 30 minuten klaar zijn en bij voorkeur weinig afwas produceren. Mijn ex voelt zich opgelicht: het enige wat ik toen deed was de deksel van de pan optillen om te kijken wat erin zit.

Latest posts by Kim

Kruidige pompoencake

Pompoen hoort echt bij dit koude natte weer (op het moment dat ik dit schrijf hebben we vrij veel last van El Niño, misschien is het alweer 30 graden als ik deze post publiceer). Net zoals sinterklaas, veel te dikke jassen waardoor je meer weg hebt van een Michelin poppetje en hele dagen in bed Netflix kijken bij dit weer horen. Dus deze kruidige pompoencake met witte chocolade is zowel een guilty pleasure als een prima tussendoortje.

Pompoencake met witte chocolade

Ook leuk om te weten: dit recept voor kruidige pompoencake heb ik eigenlijk gemaakt voor Halloween, maar door een wel heel slechte planning vanuit mijn kant staat ie dus op 21 november online (in plaats van 31 oktober, wijsneuzen).

Wat heb je nodig voor 1 pompoencake?

200 gram pompoen
3 eieren
50 gram amandelmeel
100 gram speltmeel
4 grote dadels
100 gram witte chocolade
2 theelepels bakpoeder
1 eetlepel Pumpkin Spice Mix

cakevorm

Pompoencake met witte chocolade

Hoe maak je het recept?

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Was de pompoen en hak hem dan fijn met een hakmachine. Als je dit niet hebt kun je de pompoen ook in de blender doen. Je hoeft de schil er niet vanaf te halen, dat is alleen maar teveel werk. Als je het met de blender wilt doen, wacht je even met deze stap.

Pak een hamer of iets anders waar je je agressie mee kunt uiten en sla op de chocolade (deze zit nog in de verpakking). Op deze manier krijg je de chocolade snel en effectief fijn.

Doe nu de eieren en de dadels in de blender en maak ze tot een puree. Als je geen hakmachine had voor je pompoen voeg je ook de pompoenstukjes hieraan toe.

Voeg in een kom de amandelmeel, de speltmeel, de bakpoeder, de chocolade, de Pumpkin Spice Mix en eventueel de gehakte pompoen toe en roer het even door elkaar. Voeg nu het natte mengsel met de eieren toe en mix het met een mixer goed door elkaar.

Doe nu de cakevorm 30 minuten in de oven.

Twijfel je of de cake al klaar is? Prik er dan even in met een satéprikker. Als deze er droog uit komt, is je cake klaar.

Ben je gek op dit soort tussendoortjes? Probeer dan ook eens dit hartige bananenbrood met noten, ook heerlijk voor dit koude weer. Kun je gelijk weer aan de slag met Pumpkin Spice Mix!

Pompoencake met witte chocolade

Pompoencake met witte chocolade

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Marlotte
  november 21, 2015 at 12:04 pm

  Oeh, wat ziet dit er onwijs lekker uit. Als ik weer een pompoen in huis heb, ga ik meteen aan de slag!

  • Reply
   Kim
   november 21, 2015 at 6:41 pm

   Hahaha thanks Marlotte, hij was echt nice:-)

  Leave a Reply

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com