Pompoenstoof met Ras el Hanout en yoghurtdressing

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Pompoenstoof met Ras el Hanout

Pompoenstoof met Ras el Hanout

Dit recept van Beau van Keukenmeid is nu echt zo’n recept waar wij vrolijk van worden door de gezellige kleur van de pompoen en de frisse yoghurtdressing. Het leuke daarbij is dat deze pompoenstoof met Ras el Hanout, pompoen en bloemkool ook nog een superlekker smaakt, hij boordevol groente zit en het beste van alles is nog dat het echt heel snel is klaargemaakt. Top toch, wij zijn helemaal gelukkig! Deze pompoenstoof is echt een plaatje!

Als je echt heel veel haast hebt kun je bloemkool en pompoenblokjes uit de diepvries nemen. Dan ben je echt nog sneller klaar dan dat je een ei bakt.

Bereiding: maximaal 30 minuten (als je de pompoen en bloemkool zelf snijdt)
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten pompoenstoof

  • 1 kop parelcouscous
  • 300 gram bloemkoolroosjes
  • 200 gram pompoenblokjes
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 8-10 gedroogde abrikozen
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 el Ras el Hanout kruiden van Green Gypsy Spices
  • 6 el volle yoghurt
  • sap van een halve citroen

Ras el Hanout kruiden

Wij vinden Ras el Hanout het meest veelzijdige kruidenmengsel dat bestaat! Ras el Hanout is van oorsprong een Marokkaanse mix en letterlijk betekent het: het beste van de winkel. Elke zaak vindt natuurlijk dat ie de lekkerste mix heeft, maar wij hebben écht de lekkerste, met heel weinig zout;-) Gooi de mix door een paprikasoep, over je (zoete) aardappelfrietjes, rode linzensoep of door je Marokkaanse couscous. Wil je het nog simpeler? Gooi het over een zak ovengroenten met wat olie en zet de schaal in de oven of gooi gewoon wat over een eitje.

Winning team:

Paprika, zout, komijn, geelwortel, gember, peper, knoflook, chili, nootmuskaat, selderij en peterselie.

Bereiding pompoenstoof

Doe de bloemkoolroosjes en de pompoenblokjes met een halve liter groentebouillon met de Ras el Hanout in een pan en kook op een middelhoog vuur tot ze bijna gaar zijn. Gooi de parelcouscous erbij en laat nog 5 minuten op een middelhoog vuurtje staan.

Snijd de abrikozen in kleinere stukjes en doe dit in de pan erbij en kook nog een paar  minuten door. De pompoenstoof is klaar als het vocht grotendeels is ingekookt en de parelcouscous zacht is.

Maak in de tussentijd de yoghurt dressing door de yoghurt te mengen met het citroensap, een geperst teentje knoflook, een klein beetje Ras el Hanout, peper en zout. Serveer de pompoenstoof met een schep yoghurt dressing eroverheen.

We willen graag weten wat je van dit recept vindt! Laat hieronder je reactie achter, we horen het heel graag van je!

Pompoenstoof met Ras el Hanout

3 reacties. Reactie plaatsen

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu