De beste Pumpkin Spice Latte maken

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by JJ van Bakkum (see all)

 Pumpkin Spice latte maken

Pumpkin Spice Latte maken

Wist jij dat er in de meeste Pumpkin Spice latte’s die je scoort bij je favo koffietentje tot wel 50% suiker zit? Wij kunnen ons ook heel goed voorstellen dat je echt zin in een Pumpkin Latte hebt als het buiten weer koud begint te worden, je lekker binnen met een dekentje op je bank gaat zitten en je verlangt naar een warm drankje. Wil jij een gezondere variant? Ga dan deze Pumpkin Spice latte maken! De combinatie van pompoen, (plantaardige) melk en Pumpkin Spice kruiden zorgen voor een romige sensatie in je mond. Door dit recept wil jij nooit meer onder je dekentje vandaan komen.

Deze Pumpkin Spice latte is écht een aanrader en als je hem thuis maakt is die ook nog eens veel gezonder dan in een koffietentje. Als je bij een koffietent een Pumpkin Spice latte bestelt wordt het altijd gezoet met siroop. Dat zit bomvol suikers en calorieën, precies wat je niet wilt!  In onze Pumpkin Spice zitten zitten alleen maar kruiden en geen enkel korreltje suiker. Je hoeft je dus zeker niet schuldig te voelen na deze heerlijke Pumpkin Spice latte. Oeh en wat dacht je ook van deze super simpele warme chocolademelk met een plakje van dit bananenbrood met blauwe bessen?

Pompoen

Nu het herfst (en bijna Halloween) is, is dé tijd voor pompoen weer begonnen! Wat voor gerechten met pompoen je nog meer kan maken? Denk aan deze pitabroodjes met mozzarella en pesto van pompoenpitten of deze pompoenwafels van boekweitmeel om je dag gezond en energiek te starten. Of ben jij fan van eten met pit? Probeer dan deze pittige pompoensoep met gember en yoghurt.

Pompoen is niet alleen heerlijk, ook is pompoen erg gezond. Pompoen bevat weinig calorieën maar veel vezels. Helemaal top dus als je bezig bent met gezond eten. Die vezels zorgen ervoor dat je lekker goed gevuld bent. In pompoen zit ook veel ijzer, calcium, vitamine C en E.

Pumpkin Spice Latte maken

Pumpkin Chai Tea Latte

Pumpkin Spice Latte maken

Wil je voor de gezondere versie van de Pumpkin Spice latte gaan dan die je in de hippe koffietentjes vindt? Maak 'm dan lekker zelf! Of top deze Pumpkin Spice latte af met slagroom als je daar zin in hebt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Drankjes
Porties 2 personen

Equipment

  • Blender of opschuimer
  • Pannetje

Ingrediënten
  

  • 250 ml melk (amandelmelk, kokosmelk, rijstmelk, koemelk, doe eens gek)
  • 3 el pompoen puree of maak zelf pompoen puree van een flespompoen
  • 1 el Pumpkin Spice Mix Green Gypsy
  • honing eventueel

Instructies
 

Pompoen puree

  • Snijd iets van de pompoen af, afhankelijk van hoeveel je nodig hebt. Je gaat de pompoen niet schillen, lekker lui en efficiënt. Het schillen van een pompoen is van hetzelfde niveau als granaatappelpitjes loskrijgen; dat wil je liever niet. Was de pompoen onder de kraan, dan kan je de schil ook gewoon gebruiken.
  • Snijd de pompoen in kleine blokjes en bak het op in een pan met wat olie. Als je ziet dat de pompoen aan begint te bakken, kan je er gerust een scheutje water bij gooien. Je gaat de pompoen toch pureren, dus in dit geval is nat en soppig prima.
  • Na zo'n 10 minuten is de pompoen echt zacht en kan je hem pureren. Als je merkt dat je blender veel moeite heeft, omdat je net zo'n goedkoop apparaat hebt als dat ik heb, gooi je er stiekem wat water bij, totdat het wel lukt.

Instructies

  • Verwarm de melk in een pannetje of opschuimer samen met de honing, Pumpkin Spice kruiden en pompoen puree maar laat het niet koken.
  • Mix alles tot 1 geheel. Nu heb je een mega lekkere Pumpkin Spice Latte zonder al te veel moeite.
Trefwoord Pumpkin, Pumpkin Spice, Pumpkin Spice latte maken

Pumpkin Spice kruidenmix

Pumpkin Spice is een heerlijk aromatisch kruidenmengsel, wat perfect past bij al jouw next level zoete baksels zoals taarten, koekjes, bananenbrood en pancakes. De kruidige en zoete kaneel geeft een warme smaak aan je baksels, maar de blend krijgt pas écht meer diepte door onder anderen de nootmuskaat, de koriander en het vleugje steranijs en is daardoor zóveel lekkerder dan alleen kaneel!

Gebruik Pumpkin Spice in je baksels zoals koekjes of pannenkoeken, pimp er je smoothie mee of, no joke, gebruik het in pompoengerechten. Kom op: je hebt vandaag vast wel iets gedaan waardoor je iets lekkers verdient.

Deze kruidenmix is onze alleskunner als het gaat om al je zoete baksels. Ook is onze Pumpkin Spice 100% puur en bevat het geen zout en suiker. Probeer deze fruitsushi, dit is écht een plaatje en is ook nog eens rete lekker!

Winning team:

Kaneel, nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember, steranijs en laurier.

Waar komt Pumpkin Spice vandaan?

Veel mensen in Amerika eten al jaren lang pompoen taart. Het is een heerlijke kruidige taart waar iedereen van geniet. Een Amerikaans bedrijf McCormick bracht in 1934 een kruidenmix uit wat pumpkin pie spice heette. Het was een instant kruidenmix voor pompoentaart waardoor mensen niet alle kruiden zelf bij elkaar hoefde te zoeken en malen. De ingrediënten van de originele pumpkin pie spice kruidenmix zijn: kaneel, gemberpoeder, kruidnagel, piment en nootmuskaat.

Ongeveer 70 jaar na de lancering van de beroemde pumpkin pie spice kruidenmix besloot Starbucks de kruidenmix in combinatie met suikersiroop te gebruiken voor een speciaal herfstdrankje: de Pumpkin Spice Latte was toen geboren. De Pumpkin Spice Latte werd voor het eerst verkocht in de herfst van 2003. Starbucks lanceerde de Pumpkin Spice Latte in 100 winkels in Vancouver en Washington DC om eerst te kijken wat mensen er van vonden. Al heel snel ging het drankje viraal en wilde iedereen hem proberen. En zo kent iedereen nu de Pumpkin Spice Latte.

Pumpkin Chai Tea Latte

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu