--> Quinoa met gamba's en perzik - Green Gypsy Spices
Diner Hoer op de Grill Recepten

Quinoa met gamba’s en perzik

Kim van Lent (foodiesandgoodies)

Kim van Lent (foodiesandgoodies)

Ik ben Kim, hou van koken en bakken, nog meer
van eten! Inspiratie doe ik maar al te graag op tijdens reizen.
M'n middle name is chaoot, gelukkig zie je dit niet op de foto's 😉. Ik probeer het graag cheap & healthy te houden, maar hou ook van lekker zoet en vet, of moet ik vet lekker zeggen? Ofwel makkelijk en toch speciaal.
Kim van Lent (foodiesandgoodies)

Latest posts by Kim van Lent (foodiesandgoodies)

Quinoa met gamba's

Quinoa met gamba’s

We hebben weer een super lekker recept voor iedereen die zich rekent tot de quinoakutten: quinoa met gamba’s, perzik en cashewnoten. Lekker snel klaar en toch vol van smaak!

Bereiding: 30 tot 40 minuten (inclusief marineren)
Benodigdheden: snijplank, schaaltje om de gamba’s in te marineren, messen, 2 koekenpannen en 1 kookpan
Portie: voor 4 man zou ik zeggen, maár als je dit 4 mannen laat eten heb je niet genoeg

Ingrediënten quinoa met gamba’s

 • 450 gram gamba’s (iets minder is ook prima) (Ik had de diepvries versie en zette deze even in het water om te laten ontdooien)
 • 300 gram quinoa
 • 1 bouillon blokje
 • een rode & gele paprika
 • 125 gram peultjes
 • 1 rode ui
 • 3 à 4 bosuien (1 is voor de garnering)
 • 2 el Hoer op de Grill kruiden van Green Gypsy
 • 1 teentje knoflook, heel fijn gesneden
 • 1 nectarine of perzik
 • een half limoentje
 • handje cashewnoten

olijfolie en eventueel wat peper en zout

Hoer op de Grill kruiden

Dit is een kruidenmix voor iedereen die niet kan kiezen. Met deze mix heb je namelijk in 1 klap zoet, pittig en fris te pakken, waardoor de smaak altijd aan jouw standaard voldoet. Natuurlijk gebruik je deze kruidenmix op alles van de BBQ, maar denk ook buiten de lijntjes: maak er kruidige popcorn mee, strooi wat over je eitje in plaats van zout of strooi het over je zoete aardappel frietjes.

Winning team:

Peper, paprika, gember, koriander, kokosbloesemsuiker, knoflook, citroengras, zout en chili.

Bereiding quinoa met gamba’s

Laat de bevroren gamba’s nog even zwemmen in een kom met water (tenzij je voor ‘verse’ hebt gekozen!), zodat ze kunnen ontdooien. Zorg dat het ijs loskomt, spoel ze later af en dep ze even wat droog met keukenpapier.

Ondertussen maak je een marinade met 2 eetlepels ‘Hoer op de Grill kruiden’, 3 eetlepels olijfolie en eventueel wat peper en zout als je daar behoefte aan hebt. Leg hier je gamba’s in en laat ze zo lang mogelijk marineren.

Kook 600 ml water en doe hier een bouillonblokje bij (ik zet altijd eerst even de waterkoker aan, super snel).

Spoel de quinoa even in een zeef. Als je bouillon kookt voeg je de quinoa toe en laat je het op zacht vuur +- 15 minuten koken.

Snijd de rode ui, peultjes en de paprika’s klein. Nu je tóch bezig bent, kun je gelijk even de bosui snijden en deze in een apart schaaltje leggen. Laat de perzik (als je de blikversie hebt gebruikt) uitlekken. Ik wilde een nectarine gebruiken, maar deze was rot van binnen. Thanks blikfruit!

In de pan bak je de helft van de rode ui even, samen met de knoflook. Daarna gooi je de paprika en de peultjes erbij. Peultjes moet je best even roerbakken, mits je van heel knapperig houdt 😉.

In een andere pan bak je tegen de eindtijd van de quinoa de gamba’s even kort aan, eventueel met wat extra knoflook. Vis, knoflook, wat een feest! En wat ruikt dit gerecht heerlijk!

Of ik even de afzuigkap aan wil zetten? Oh ja, vooruit! De gamba’s bluste ik nog af met het sap van een half limoentje.

Hussel de quinoa met de gamba’s en je opgebakken groenten en top af met een handje cashewnoten, de bosui, de perzik en een limoentje voor de sier.

YES we kunnen eten! Even ‘snel’ nog een foto maken. Kohomm het wordt anders koud. De keuken is een slagveld en oma zegt (terwijl ze wat opruimt): “vroeger hebben we geleerd tijdens het koken tussendoor wat op te ruimen”. Ik zeg “’t valt best wel mee tóch?” en “oké, ik doe zo ook wel mee de afwas.”.

Ik hou gewoon niet zo van opruimen. Uiterste focus ja?!

Quinoa met gamba's

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com