--> recept voor een gezonde mueslireep - GreenGypsy
Recepten Tussendoortjes Zoet

recept voor een gezonde mueslireep

recept gezonde mueslireep

Vroeger op school waren mueslirepen voor mietjes, voor mensen die geen chocoladepasta meekregen op hun brood. Voor mensen die hun gezonde lunch meekregen in een trommelje, in plaats van hun in jam doordrenkte en na 4 uur slap geworden boterhammen die ze kregen in een plastic zakje.

Die mueslireep-mensen kregen een granenreep van hun moeders mee, die ze dan moesten eten als ze honger hadden. Ik mag zo doen, ik hoorde daar namelijk ook bij.

Toen braken de hoogtijdagen aan voor de mueslireep; er waren vrolijke varianten met kokos, hippe verpakkingen met chocoladerepen en nog veel hippere repen met crunch. Heftig waren die tijden.

Nu blijkt dat je je kind beter een KitKat kan meegeven als tussendoortje dan een mueslireep valt de complete fundering van mijn jeugd weg. Fuck.

Aan een gezonde mueslireep zelf maken ging ik echt niet beginnen, ik werd liever het bananenbroodtrutje en de pompoenbrodenmuts zoals jullie me nu kennen. Totdat Chantal van FeelGoodByFood in mijn leven verscheen met daarbij deze gezonde mueslireep met chocolade.

Niet veel afwas, gezond en snel klaar.

Er is een hemel. Halleluja.

recept gezonde mueslireep

Wat heb je nodig voor 10 x een gezonde mueslireep?

200 gram dadels zonder pit, in stukjes gesneden
120 gram havermout
2 eetlepels honing
100 gram noten (ik heb pistachenoten, pinda’s en amandelen gebruikt)
2 eetlepels chiazaad
1 grote lepel kokosolie
100 gram pure chocolade (ik had 85%)

bakpapier, blender en ovenschaal of iets in die richting

En nu?

Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes. Laat ze dan even wellen in warm water terwijl je de rest doet.

Rooster de noten in een pan. Dat is heel simpel: doe ze in een koekenpan zonder olie op hoog vuur en schud af en toe de pan zodat ze niet aanbranden totdat de noten een beetje bruinig zijn.

Hak ze dan, samen met de havermout, fijn in een keukenmachine of als je niet zo’n fancy ding hebt: wikkel ze in een theedoek en sla erop met iets hards zoals een hamer.

Doe dan de noten en de havermout in een kom, samen met het chiazaad.

Doe de dadels in een blender samen met de honing en de kokosolie. Pureer totdat het een glad spulletje is en meng dit dan, met je handen, door de noten.

Pak een ovenschaal, een brownieschaal, of iets in die vorm en leg hier het bakpapier in. Doe dan het mueslireep-mengsel erin en duw het goed aan. Gebruik eventueel de achterkant van een lepel die je iets nat maakt. Zet het mengsel dan in de koelkast. Het ziet er dan zo uit:

recept gezonde mueslireep

Smelt dan de chocolade au-bain-marie. Dit is gewoon een duur woord voor iets smelten zonder het op direct vuur te zetten. Je hebt vast wel 2 pannen? Vul de grootste met een laagje water, zet de kleinere daarin en doe hier de chocolade in. Zet de pan met het water erin natuurlijk wel op het vuur.

Als de chocolade gesmolten is, snijd je de mueslirepen. Smeer ze dan in met de chocolade met een kwastje of met een lepel. Of doop de repen er gewoon in.

Zet terug in de koelkast en als de chocolade hard geworden is ben je ready to go!

recept gezonde mueslireep

recept gezonde mueslireep

recept gezonde mueslireep

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Cake van zoete aardappel en Pumpkin Spice - GreenGypsy
    januari 24, 2018 at 3:18 pm

    […] lekker: zelf mueslirepen maken met zoete […]

  • Leave a Reply