--> Pumpkin Chai tea latte maken // Recept - GreenGypsy
Chai Tea Drankjes Recepten

Pumpkin Chai tea latte maken // Recept

Pumpkin Chai tea latte maken

Wil je de beste Pumpkin Chai tea latte maken OOIT? Zo eentje waar ze in India  nog een puntje aan kunnen zuigen? Dan moet je zeker deze maken! Door dit recept voor Pumpkin Chai tea latte wil jij nooit meer onder dat dekentje vandaan komen.

Recept pumpkin Chai tea latte maken

Hoe kun je Pumpkin Chai tea latte maken voor 2 personen?

200 ml melk (amandelmelk, kokosmelk, rijstmelk, koemelk, doe eens gek)
3 eetlepels pompoen puree
2 eetlepels Chai Tea Mix

eventueel wat honing

En nu?

Woon jij niet in Amerika? Dan is er grote kans dat je de pompoen puree niet zomaar tussen de eieren zult kunnen kopen in de supermarkt. Check dan onderaan in dit recept hoe je het fabriceert.

De Chai tea zelf maken is simpel:

Begin met het kopen van een leeg theezakje. Dit kan bij bijvoorbeeld De Tuinen. Mocht je te lui zijn om dit te doen kun je de specerijen ook gewoon in je water gooien, maar bedenk wel dat specerijen niet oplossen, dus dat je dan onderin je drankje een drapje overhoudt en dat je de laatste slok dus moet laten staan (niks moet).

Kook het water. Laat een theezakje die je net hebt gekocht met daarin de Chai Tea Mix hangen en laat het 4 minuten trekken.

Verwarm de melk in een pannetje, maar laat het niet koken. Doe de melk dan in een blender met de pompoen puree en schuim het op. Dat doe je door de blender een beetje schuin te houden; half in de melk, half er boven.

Mix nu de melk met het water en laat het zakje erin hangen totdat je de smaak sterk genoeg vindt. Als je een zoetekauw bent kun je wat honing toevoegen.

Chai tea latte maken is dus eigenlijk vet makkelijk! Wil je het jezelf écht makkelijk maken? Laat de pompoen puree dan zitten en ga voor een plain versie.

Hoe maak je die pompoen puree dan?

Het kan niet moeilijk zijn.

Men neme een pompoen en snijdt daar iets af, afhankelijk van hoeveel je nodig hebt. We gaan de pompoen niet schillen, want we zijn lui en efficient. Het schillen van een pompoen is van hetzelfde niveau als granaatappelpitjes los krijgen; dat wil je liever niet. Was de pompoen, dan kun je de schil ook gewoon gebruiken.

Je snijdt dan de pompoen in kleine blokjes en bakt het op in een pan met wat olie. Als je ziet dat de pompoen aan begint te bakken, kun je er gerust wat water bij doen (een scheutje). Je gaat de pompoen toch pureren, dus in dit geval is nat en soppig prima.

Na zo’n 10 minuten is de pompoen dus echt zacht en kun je hem pureren. Als je merkt dat je blender veel moeite heeft, omdat je net zo’n goedkoop apparaat hebt als dat ik heb, gooi je er stiekem wat water bij, totdat het wel lukt.

Heb je toch al Chai Tea Mix in huis nu? Maak dan eens deze zomerse chiapudding als gezond ontbijt of ga voor deze super makkelijke overnight oats.

Recept pumpkin Chai tea latte maken

Pumpkin Spice chai tea latte

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Winactie: Bakpakket van Green Gypsy - Puur Suzanne. | FOOD & LIFESTYLE
    april 29, 2016 at 5:05 am

    […] Tea Mix hiermee kun je heerlijke Chai thee […]

  • Leave a Reply