--> Worteltaart zonder suiker // gezond recept - Green Gypsy Spices
Recepten Zoet

Worteltaart zonder suiker // gezond recept

Kim

Kim

Ik kan eigenlijk helemaal niet koken, maar door de kruiden van Green Gypsy wordt het allemaal wat draaglijker en maak ik het makkelijk voor mezelf. Als ik kook moet het binnen 30 minuten klaar zijn en bij voorkeur weinig afwas produceren. Mijn ex voelt zich opgelicht: het enige wat ik toen deed was de deksel van de pan optillen om te kijken wat erin zit.
Kim

Latest posts by Kim

Geschreven door: Kim //

Worteltaart zonder suiker

Misschien kennen de meesten van jullie worteltaart wel. Worteltaart klinkt trouwens veel gezonder dan het is: normaal zit er bergen suiker in. Er wordt zelfs een heel busje poedersuiker gebruikt om het glazuur bovenop de taart te maken.

Natuurlijk hebben wij een veel gezondere suikervrije variant voor je!

Wat heb je nodig voor 1 worteltaart zonder suiker?

Voor de taart:
200 gram speltmeel
100 gram amandelmeel
300 gram wortels
4 eieren
50 gram kokosolie
200 gram dadels
2 theelepels bakpoeder
2 bananen
75 gram walnoten
2 eetlepels gemberpoeder

Voor de topping:
100 gram roomkaas
het sap van een halve citroen
50 gram amandelmeel
2 eetlepels honing

Ik heb een cakeblik gebruikt om de taart te maken, maar je kunt ook een gewone taartvorm gebruiken.

En nu?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rasp de wortels en hak de walnoten fijn. Ontpit de dadels en maak ze, samen met de bananen en 2 eetlepels water, met een staafmixer tot een gladde massa. Klop de eieren met een mixer zo’n 2 minuten luchtig. Verwarm de kokosolie op laag vuur en meng dit door de eieren. Voeg hier het dadel mengsel, het speltmeel, de amandelmeel, de wortels, de bakpoeder, de walnoten en de gemberpoeder aan toe en meng het goed met de mixer.

Giet het in een bakvorm en bak de worteltaart in 70 minuten gaar.

Nu hoef je nu alleen nog maar de roomkaas, het citroensap, het amandelmeel en de honing door elkaar te mixen met een mixer. Smeer het over de cake heen als deze klaar is en je bent done, jouw worteltaart zonder suiker is ready to eat!

Tip:
Wil je zeker weten of je taart gaar is? Prik er met een satéprikker in. Komt de sateprikker er nat uit, dan weer je dat je cake nog niet gaar is en moet je hem nog heel even in de oven zetten.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Zoete courgettetaart! - GreenGypsy
    april 25, 2015 at 8:25 pm

    […] kijken hoe daar de verhoudingen liggen tussen eieren, meel & olie/boter. Hebben jullie de recepten van worteltaart of de worteltaart deluxe 2.0 al eens gezien op Green […]

  • Leave a Reply