11 x recepten met Ras el Hanout

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Faye van Ommeren (see all)

    11 x recepten met Ras el Hanout

    Voorheen kookte ik nooit met Ras el Hanout kruiden, maar sinds ik het eenmaal heb geprobeerd wil ik dit mengsel het liefst 3 keer per dag gebruiken. Met een snufje van deze mix ga jij binnen no-time naar 5 sterren. Groente, vlees, kip of eieren; Ras el Hanout doet nooit moeilijk, want deze mix is voor iedereen die in paniek raakt bij het zien van meer dan 5 ingrediënten op een boodschappenlijst. Denk bijvoorbeeld aan een vegetarische tomatenrisotto of deze bloemkool hummus. Ik vertel je dat de Ras el Hanout zich op elk gerecht prima kan vermaken, maar welke recepten zal ik je echt aanraden? Lees het hier; 10 x recepten met Ras el Hanout, zodat jij thuis ook gelijk aan de slag kunt.

    10 x recepten met ras el hanout

    Onze Ras el Hanout kruiden zijn 100% puur en bevatten maar heel weinig zout. Ze zijn kruidig, maar absoluut niet pittig en daardoor passen ze bij bijna elk gerecht! Wist je dat je bij aankoop vanaf €30 nu een gratis cadeautje krijgt?

    Hier is een overzichtje van 11 x recepten met Ras el Hanout:

    1. Snelle broccoli salade.
    2. Kippenpoten uit de oven.
    3. Libanees flatbread met zoete aardappel.
    4. Gemarineerde kipfilet met sesamzaadjes.
    5. Zoete aardappelfrietjes met Ras el Hanout.
    6. Eiwrap met Ras el Hanout.
    7. Ras el Hanout ovenschotel vol met groenten.
    8. Happy salad met dressing van sinaasappel en dadel.
    9. Vegetarische caesar salade.
    10. Pompoenstoof met Ras el Hanout en yoghurtdressing.
    11. Zoete aardappelsoep met puntpaprika en kokosmelk.

    10 x recepten met Ras el Hanout

    1. Snelle broccoli salade

    Laten we allereerst maar eerlijk beginnen; wie houdt er niet van snel koken? Bij deze snelle broccoli salade moet je niet denken aan een slappe, kleffe broccoli die verwerkt zit in een duf sausje. Denk aan een knapperige salade met sappige abrikozen en romige feta. Broccoli is super veelzijdig; je kan het wokken, koken, bakken én dus ook verwerken in een salade.

    10 x ras el hanout recepten

    Recepten met Ras el Hanout #2. Kippenpoten uit de oven

    Heb jij zin in heerlijke sappige kippenpoten? Met deze kippenpoten uit de oven kan jij rustig op de bank blijven liggen. De oven doet veel werk voor je, maar helaas niet alles. Heerlijk met rijst of gebakken aardappels en een frisse salade ernaast. Zorg ervoor dat je kippetje goed gekruid is met deze Ras el Hanout mix; dan kan je pas echt achterover leunen! Dus geen excuses, gewoon maken.

    10 x recepten met ras el hanout

    3. Libanees flatbread met zoete aardappel

    Ik gok dat je wel eens eerder de Libanese keuken hebt gegeten – of misschien zelfs gemaakt – zonder dat je dit door hebt gehad. Laten we daar verandering in brengen! Met dit Libanees flatbread met zoete aardappel ben je de keuken van Libanon enorm dankbaar. We maken deze flatbread onder andere met romige feta, verse munt en aubergine. Dit is een recept dat je vaker gaat maken!

    10 x recepten met ras el hanout

    4. Gemarineerde kipfilet met sesamzaadjes

    Deze gemarineerde kipfilet met sesamzaadjes is simpel, maar dat betekent niet dat ‘ie saai is! Kip marineren is best simpel, maar je moet het wel goed doen. Het werkt als volgt; gooi wat sojasaus, honing en tomatenpuree bij elkaar en je zit al op de helft. Het meeste werk van deze gemarineerde kipfilet is het wachten totdat alle smaken ingetrokken zijn. Niet dat dat erg is, dan kan jij Netflix nog even uitspelen.

    10 x recepten met ras el hanout

    Recepten met Ras el Hanout #5. Zoete aardappelfrietjes met Ras el Hanout

    Ik hou van alles wat gebakken is, denk aan aardappels, ei en rijst. Zo hou ik ook van deze zoete aardappelfrietjes met Ras el Hanout. En dan bedoel ik niet van die slappe hap frietjes zonder smaak, nee, alsjeblieft niet! Deze worden lekker knapperig en als je een hap neemt smelt het frietje op je tong. Ik bestelde deze altijd bij Loetje, maar daar krijg je er een bak aioli bij, waar mijn summerbody alles behalve blij van wordt.

    10 x recepten met ras el hanout

    6. Eiwrap met Ras el Hanout

    Het enige waar ik echt rillingen over mijn lijf van krijg, is een platte boterham uit je tas vissen op werk. Niemand wil dit toch?! Met deze eiwrap met Ras el Hanout staan je collega’s versteld. Normaal kan je wraps vergelijken met een dunne pannenkoek, maar deze is dus gemaakt van ei! Je kan zelf toevoegen wat je maar lekker vind. Ideaal voor de restjes in je koelkast die bijna pootjes krijgen.

    eiwrap met ras el hanout

    7. Ras el Hanout ovenschotel vol met groenten

    Heb jij echt geen tijd of zin om lang in de keuken te staan, maar wil je wel genoeg vitamines binnenkrijgen? Deze Ras el Hanout ovenschotel vol met groenten it is! Binnen een halfuurtje zit jij met een vol bord aan tafel. Daarom hou ik zo van ovenschotels; je gooit alles in een grote schaal en de oven doet het werk voor je! Deze ovenschotel is onder andere met knapperige courgette, romige feta en eventueel met verse basilicum of koriander. Klinkt gezond en makkelijk right?

    ras el hanout

    8. Happy salad met dressing van sinaasappel en dadel

    Naast dat deze salade een vrolijke naam én uiterlijk heeft, is deze happy salad met dressing van sinaasappel en dadel ook nog eens heerlijk om de zomer mee te vieren. Deze salade is zo happy door onder andere sappige sinaasappel, verse koriander en rode biet. Deze salade is ideaal om mee te nemen naar bijvoorbeeld het strand. Zorg wel voor een afgesloten bakje, anders gooit het zand roet in het eten. Wedden dat jij deze dressing veel vaker gaat maken?

    happy salad

    9. Vegetarische caesar salade

    Met deze vegetarische caesar salade schiet jouw immuunsysteem enorm omhoog. Deze salade is goed gevuld met groenten en valt door de Ras el Hanout kruidenmix bij iedereen in de smaak. Binnenkort gaat de visite vragen wat jouw geheime recept is. Aangezien alles lekker is met Parmezaanse kaas, pimp je ook deze caesar salade op met een handje ervan. Ik bedoel, wie houdt er niet van kaas?

    vegetarische caesar salade

    10. Pompoenstoof met Ras el Hanout en yoghurtdressing

    Eerlijk gezegd, snapte ik voorheen niet waarom mensen voor hun plezier pompoen zouden eten. Sinds ik deze pompoenstoof met Ras el Hanout en yoghurtdressing heb gegeten, ga ik zelfs pompoensoep lekker vinden. Eindelijk ben ik erachter gekomen hoe ik pompoensoep het beste kan kruiden; er ging een wereld voor me open! Deze pompoenstoof is super snel gemaakt, dus waar wacht je nog op?

    vegetarische caesar salade

    11. Zoete aardappelsoep met kokosmelk

    Deze zoete aardappelsoep met puntpaprika en kokosmelk is heerlijk zoet en super simpel om te maken, zelfs als je 0 affiniteit met de keuken en alles daaromheen hebt. Alles opbakken in een pan, water erbij en pureren. Zo makkelijk kan het zijn!

    Ras el Hanout

    Ik denk dat je in dit blog al bent overtuigd om onze Ras el Hanout te kopen, want hallo?! Kijk hoeveel lekkere gerechten je kan maken zonder dat je teveel ingrediënten nodig hebt. In paniek raken dat je veel ingrediënten nodig hebt is verleden tijd, net zoals al die uitstapjes naar de supermarkt. De lekkerste ingrediënten in deze kruidenmix vind ik de gember, knoflook en nootmuskaat. Dit trio doet wonderen in jouw gerechten!

    Winning team:

    Paprika, zout, komijn, geelwortel, gember, peper, knoflook, chili, nootmuskaat, selderij en peterselie.

    pompoenstoof

     

    Menu