--> Rode curry met kip en naanbrood - Green Gypsy Spices
Diner Recepten Rode Curry

Rode curry met kip en naanbrood

Corine Dekker

Corine Dekker, 31 jaar.
Ik werk al 13 jaar thuis, in de tuinbouw. Lactosevrijeten is ontstaan doordat ik er zelf achter kwam dat ik een lactose-intolerantie had. Het is een grote hobby van me om in de keuken te staan, nieuwe recepten & nieuwe producten te ontdekken. En dat deel ik met veel plezier op mijn blog.

Latest posts by Corine Dekker

Rode curry met kip

Rode curry met kip

Rode curry? Ik heb er natuurlijk wel eens over gehoord maar ik had het nog nooit gegeten. Zoiets van: ‘Wat een boer niet kent dat vreet ie niet’ haha. De smaak van de kruiden vinden wij verrukkelijk want ik mengde ze de vorige keer al door de zoete aardappelpuree met rucola. Dus dan moest dit ook zeker goed in de smaak vallen. Eigenlijk staat het recept voor deze rode curry met kip al op de verpakking van het kruidenmengsel maar er zit ook een beetje van mezelf in natuurlijk.

Wat een smaaksensatie zeg! Eventueel een lekkere borrel erbij om de boel af te blussen en aanvallen maar zou ik zeggen. Het recept is voor 4 personen, en omdat wij maar met zijn tweeën zijn hebben we er twee dagen van kunnen eten. De eerste dag serveerde ik de Lassi toverrijst minuutje erbij. En de tweede dag bakte ik het naanbrood af en serveerde ik dat erbij. Allebei lekker kan ik je vertellen, maar met het naanbrood heb je echt eens een keer wat anders. Dus daarom gebruik ik dit ook in mijn recept, hou je meer van rijst dan kun je dat natuurlijk toevoegen.

Dit recept is lactosevrij.

Bereiding: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Benodigdheden: Oven, hapjespan, schilmes, rasp, blikopener.
Porties: 4 personen

Ingrediënten rode curry met kip

4 afbak naanbroden
halve courgette
1 kleine prei
1 paprika
300 gram tomatenblokjes (blik)
1 cm gember
1 kleine rode peper
1 flinke eetlepel Rode Curry kruiden van Green Gypsy
400 gram kipfilet
200 ml kokosmelk (pakje)
handje verse koriander
olie

Rode Curry kruiden

Ja jeetje, wat zou je hiermee kunnen maken;-)? Ik zeg zomaar iets wat me te binnen schiet hoor: een curry misschien? Ik gebruik ‘m zelf altijd in plaats van de kant-en-klare zakjes in de supermarkt. Ten eerste omdat er in de curry zakjes van de supermarkt heel veel troep zit: er zitten zóveel e-stoffen in! Ook vind ik het duur: wat betaal je voor zo’n zakje? Een euro? En dat is genoeg voor 4 personen, that’s it.

Wil je zelf ook een curry maken met deze kruiden? Gooi dan wat van de Rode Curry kruiden in een blender. Gooi daar een uitje, knoflook en wat olie bij en mix het tot een glad geheel. Je kunt het zo uitgebreid maken zoals je zelf wilt natuurlijk: gooi er gember in, citroengras, chili, noem maar op. Maar eigenlijk ben je er al met een schepje van deze kruiden, ui en knoflook.

Wil je er iets anders mee maken dan een curry? Probeer dan ook eens spinazie hummus, pompoensoep met een rode curry smaak en bacon of strooi gewoon wat over een eitje.

Winning team:

Paprika, gember, knoflook, ui, zout, citroengras, komijn en koriander.

Rode curry kruiden

Bereiding

Snijd de kipfilet in stukjes. Doe wat olie in een hapjespan en bak de kip gaar.

Snijd de prei, courgette en de paprika fijn en bak deze 5 minuten mee.

Ondertussen kun je de gember raspen en de rode peper heel fijnsnijden. Als je niet van pittig houdt verwijder je de zaadjes. Voeg de chili en gember ook toe en bak een paar minuten mee.

Voeg nu de tomatenblokjes en de Curry kruiden toe. Roer even door. Als laatste voeg je de kokosmelk toe, roer weer goed door en laat een paar minuten zachtjes pruttelen.

Verwarm je oven voor en bak de naanbroodjes af. Volg de beschrijving op de verpakking.

Serveer de rode curry met de naanbroodjes, verdeel er nog wat verse fijngesneden koriander overheen en smullen maar.

Rode curry met kip

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com