Rode linzensoep met venkel en Ras el Hanout

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

rode linzensoep

Rode linzensoep

Soep is de shit, want je krijgt in no time je groenten binnen, je hoeft er niet veel tijd in te stoppen want het principe van soep is dat het water z’n ding moet doen, je hebt over het algemeen weinig afwas en in het geval van deze rode linzensoep is het ook nog eens ‘magere maaltijd’.

Dat is nog eens makkelijk punten scoren.

Een leuk weetje: vroeger werden linzen hippievoedsel genoemd, doordat hippies linzen in India te eten kregen en dit meenamen naar het westen. Het was natuurlijk lekker goedkoop!

Bereiding: 20 minuten
Oventijd: beter niet
Benodigdheden: een soeppan, that’s all
Portie: rode linzensoep voor 4 personen

Ingrediënten rode linzensoep

  • 1 grote mok rode linzen
  • 3 tomaten, in blokjes gesneden
  • ½ grote venkel, in dunne reepjes gesneden
  • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
  • ½ prei, in de lengte gesneden en vervolgens in kleine stukjes
  • 2 teentjes knoflook, heel fijn gesneden of geperst
  • 1 winterwortel of 3 middelgrote waspeen, fijn gesneden
  • 5 theelepels Ras el Hanout kruiden van Green Gypsy
  • 1 bouillonblokje of zout
  • ½ bakje verse koriander of peterselie

eventueel 3 cm verse gember
eventueel een halve rode peper als je van pittig houdt

rode linzensoep

Bereiding rode linzensoep

Als je wel wat pit in je leven kunt gebruiken, snijd je de rode peper en de gember heel fijn. Schil de gember eerst voordat je dit doet en als je geen dare devil bent, verwijder je de zaadjes van de peper. Anders wordt de boel wellicht te pittig voor je.

Bak de ui glazig in een paar eetlepels olie. Als de ui glazig is, voeg je de gember, de rode peper en de knoflook toe. Bak dit 1 minuut en doe er hierna de tomaten en de Ras el Hanout kruiden bij.  Laat dit even in ongeveer 3 minuten een prutje worden en gooi dan de wortelen, de rode linzen, prei en de venkel bij, samen met 2 liter water en het bouillonblokje.

Laat je pan op een zacht vuurtje en met de deksel erop ongeveer 10 minuten koken. In ieder geval tot de linzen gaar zijn. Controleer dit regelmatig want de linzen kunnen makkelijk te gaar worden en dan heeft je maaltijdsoepje meer weg van een gevangenis prutje en daar zit niemand op te wachten.

Garneer met de verse koriander.

Ras el Hanout kruiden

Ras el Hanout is een kruidenmix voor iedereen die in paniek raakt als ie meer dan 5 ingrediënten nodig heeft voor het avondeten. Als je van nature geen ruige keukenprins of -prinses bent, is deze mix helemaal jouw ding. Gebruik het om je vis, vlees of groenten te pimpen door de kruiden tegelijk met je uitje in de pan op te bakken, om zo een echte smaakexplosie te creëren.

Door de paprika, de komijn, de nootmuskaat en de geelwortel wordt het kruidig, Ras el Hanout krijgt iets meer pit door de knoflook, de gember en de chili. Laat je niet gek maken: deze mix is niet pittig, maar slechts kruidig.

Net als al onze producten is ook Ras el Hanout een 100% pure kruidenmix, zonder e-stoffen zoals kleurmiddelen en vulmiddel en met heel weinig zout.

Met deze kruidenmix knutsel je bijvoorbeeld deze Ras el Hanout couscous met gegrilde groenten, of bijvoorbeeld deze pasta van courgette.

rode linzensoep

rode linzensoep

 

 

 

1 reactie. Reactie plaatsen

  • Heerlijk recept. Makkelijk te maken. Maar ga voor de kruiden even maar de turkse of marokaanse winkel. Daar tref je ras el hanout en andere kruiden mengsels zonder zout aan en de prijs is vele malen goedkoper

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu