Romige gele curry preisoep

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Niki (see all)

    Romige gele curry preisoep

    Ik zeg: grijp maar weer naar die dekentjes en trek de sloffen onder je bed vandaan: winter is coming. Niki heeft de perfecte remedie tegen een winterdepressie: deze romige gele curry preisoep die echt heel makkelijk is om te maken. Deze kan zo in het rijtje pompoen gerechten en stoofschotels als je het ons vraagt!

    gele curry preisoep

    Nu de langste files ooit aangebroken zijn weten we het zeker: de wintertijd is begonnen. Het wordt vroeger donker en daar kunnen we nou eenmaal niet mee omgaan, dus remmen we massaal. Buiten de treinen die elk jaar weer vertraagd zijn, burggen die niet meer open kunnen en schrale handen waar je u tegen zegt, is zo’n romige soep een voordeeltje van de kortere dagen.

    Niki maakte een super lekker recept voor jullie voor deze romige curry preisoep die veel makkelijker is dan ie klinkt.

    Bereiding: 20 minuten
    Benodigdheden: een pan en een staafmixer
    Portie: gele curry preisoep voor 4 personen

    Ingrediënten 

    • 400 gram prei in ringen
    • 2 eetlepels Gele Curry kruidenmix van Green Gypsy
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook
    • 1,5 liter kippen- of groente bouillon
    • 150 ml kookroom
    • 1 el olijfolie
    • 1 eetlepel bieslook om te garneren
    • wat ontbijtspek ter garnering

    Gele Curry kruidenmix

    Als ik aan een gele curry denk, denk ik aan een Thais vrouwtje die de meest ingewikkelde ingrediënten in een vijzel staat te duwen. Ik heb goed nieuws voor je: je hoeft nu nooit meer al deze ingrediënten te scoren, te bewaren en te gebruiken (en dan het liefste in z’n geheel want wat ga je er anders mee doen?). We hebben al deze dingen gewoon in een potje voor je gestopt, zonder e-stoffen of troep. Met deze kruidenmix heb je in no time een gele curry smaak, zonder dat je daar de deur voor uit hoeft en die ook nog eens zo’n 2 jaar goed blijft.

    Wij gooien deze kruidenmix altijd heel simpel op een eitje, we maken er een groente pasta met een curry smaak mee of we gaan voor een bloemkool curry.

    Winning team:

    Geelwortel, gember, knoflook, ui, citroengras, komijn, venkel, koriander, nootmuskaat, kaneel, mosterd, chili, peper, piment, fenegriek, kruidnagel, karwij en zeezout.

    Bereiding gele curry preisoep

    Verhit de olie in de pan en fruit de ui met de knoflook op zacht vuur aan. Wanneer de ui glazig is geworden voeg je de prei toe en bak je deze mee.

    Voeg de Gele curry kruiden toe en vervolgens de bouillon. Laat de prei 15-20 minuten koken in de bouillon. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

    Verwarm de uitgebakken ontbijtspek in een pan of in de oven. Roer de kookroom door de soep en voeg tenslotte de fijngesneden stukjes uitgebakken spek toe.

    • Liever een vegetarische soep? Vervang dan de kippenbouillon door groentebouillon. Deze soep is ook lekker met zalmflakes in plaats van spekjes.

    Heb jij behoefte aan inspiratie op z’n tijd? Volg ons dan op Instagram of Facebook voor elke dag nieuwe recepten!

    gele curry preisoep

     

     

    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
    Menu