--> Salade met wilde perzik en geitenkaas - Green Gypsy Spices
Lunch Recepten Salade

Salade met wilde perzik en geitenkaas

Kim

Professioneel unicorn trainer.
Kim

Salade met wilde perzik

Hang de vlag uit en geef je buurman spontaan een zoen: we hebben nog een hele zomer voor ons en krijgen ongetwijfeld nog veel zon voor onze kiezen. Lof it! Betekent veel salades, veel barbecues en veel glazen rosé in het verschiet. Deze salade met wilde perzik en geitenkaas is heerlijk als lunch, maar kun je ook goed gebruiken als bijsalade bij dus die befaamde BBQ. Door de geroosterde en gekruide nootjes krijg je een heerlijke bite voor dat wow-effect.

Salade met wilde perzik

Bereiding: 10 minuten
Oventijd: 10 minuten
Benodigdheden: ovenschaal of bakpapier
Portie: een salade met wilde perzik voor 2 personen

Ingrediënten salade met wilde perzik

Voor de salade:

 • 3 grote handen sla, verse spinazie, of een mix hiervan
 • 1/4 komkommer, klein gesneden
 • 1 rode biet, fijngesneden (gekookt of rauw, kan beiden)
 • zoveel geitenkaas als je wilt
 • een handje Ga Nuts Muts noten van Green Gypsy
 • 3 wilde perziken, klein gesneden
 • evt 2 takjes verse munt

Voor de dressing:

 • 1 tl mirin (Japanse rijstwijn, te koop in de gewone supermarkt) (als je dit niet hebt meng je wat honing met wat water en gebruik je dit, niet moeilijk doen)
 • 3 tl olijfolie
 • 1/2 tl mosterd
 • 1 tl balsamico azijn
 • snufje zout

Ga Nuts Muts

Vanaf nu zwaai jij gebrande noten uit de supermarkt voor altijd vaarwel: deze zijn namelijk vaak gefrituurd en dat had je nou net niet bedacht toen je noten wilde kopen. Gelukkig is zelf roosteren zo gebeurd: Ga Nuts Muts is een melange van o.a. amandelen, pecannoten, macadamianoten, cashewnoten, hazelnoten, paranoten en kruiden, allemaal rauw en dus volledig onbewerkt.

Meng de noten met de inhoud van het bijgeleverde kruidenzakje en wat olie en rooster de noten in 10 minuten knapperig en goudbruin voor de lekkerste kruidige noten.

Je kunt het als snack eten, maar je kunt de nootjes ook over je salade of stamppot strooien voor een extra bite en smaak, zoals bij bijvoorbeeld deze rijstsalade met zwarte rijst, boerenkool en bramen.

Zoals al onze producten is ook Ga Nuts Muts een puur product, zonder toegevoegde geur- kleur- en smaakstoffen, omdat wij dat helemaal niet nodig vinden. Onze specerijen hebben helemaal geen poespas of MSG nodig, die zijn al lekker van zichzelf!

Salade met wilde perzik

Bereiding salade met wilde perzik

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng de Ga Nuts Muts met de kruidenmix die erbij is geleverd en met wat olie en rooster de noten in 10 minuten goudbruin. Je kunt ze vooraf wat kleiner maken door bijvoorbeeld even in een blender te doen, in een vijzel kapot te stampen of door de noten in een theedoek te wikkelen en er met iets hards op te slaan, zoals een hamer.

Meng de ingrediënten voor de dressing.

Meng dan de komkommer, de rode biet, de sla (of spinazie of dus die combi waar je zo gek op bent) en de verse munt door elkaar en meng met de dressing die je zojuist hebt gefabriceerd.

Brokkel dan de geitenkaas er overheen, de stukjes perzik en de noten en je bent ready to go!

Salade met wilde perzik

Salade met wilde perzik

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply