Snelle gado gado salade met pindadressing

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

gado gado salade

Gado gado salade

Breng jouw volgende BBQ naar een hoger level met deze snelle gado gado salade met een pindadressing. Salade? Dat schreeuwt konijnenvoer zul je denken, maar salade bestaat niet altijd alleen maar uit wortel, sla, komkommer en tomaat. Verbaas vriend en vijand met deze snelle gado gado salade met sperziebonen, taugé, gebakken uitjes en een eitje.

Zie je jezelf al zitten op een zomers terras? Twijfelend of je de dure ceasar salade wil bestellen óf gewoon richting huis gaat om de BBQ aan te steken. Ik zou zeggen; pak je tas op, reken die drankjes af en ren naar huis om een feestje te bouwen! Nodig familie, vrienden en collega’s uit en serveer de lekkerste BBQ gerechten; van kip pil pil met rode saus tot garnalenburgers met mango, jij laat iedereen versteld staan van jouw BBQ-skills! Als je dan ook nog eens deze snelle gado gado salade met pindadressing erbij serveert, kan de avond niet meer stuk!

Salade

Er zijn zoveel manieren waarop je zo’n salade lekker en naar jouw smaak kunt maken. Kleur eens een keer buiten de lijntjes, want met een salade kun je nooit verkeerd gaan. Kom jij niet verder dan sla, wortel, komkommer en tomaat? Denk aan dingen als bonen, aardappeltjes, pasta, noten en zelfs fruit. Mango is bijvoorbeeld té lekker, zeker in combi met garnalen en chili, of blauwe bessen zijn ook een winnaar. Het is altijd wel tijd voor een salade; probeer bijvoorbeeld deze snelle linzensalade met rode biet of deze andijviesalade met walnoten en appel.

Deze gado gado salade

Gado gado is natuurlijk lekker door de pindasaus die erbij zit. Dat is geen geheim. De tijd van kant-en-klare pindasaus is voorbij: als je eenmaal échte pindasaus hebt geprobeerd, wil je nooit meer die vieze troep van de supermarkt. Ook in dit recept maken we alles zelf, maar we gaan voor een aangepaste versie, die extra snel klaar is. Hij heet niet voor niets de ‘snelle versie’. Voor de pindasaus mengen we wat olie met pindakaas en kruiden en dan kun je de dressing gelijk over je salade gooien.

Laat het hieronder in de comments weten als je vragen of opmerkingen hebt: kom maar door!

Voordat je verder gaat….

Wil jij vaker de lekkerste recept inspiratie ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en leer hoe je de lekkerste traybake met mais en smeuïge zoete aardappel maakt. Of wat dacht je van een fluffy Pumpkin Spice cake of knapperige bladerdeeg twisters met kaas en salami? Bovendien krijg je bij aanmelding ons e-bookSmaakbommetjes’ t.w.v. € 9,95 helemaal gratis!
Opt-in nieuwsbrief

Snelle gado gado salade

Deze snelle gado gado salade is de blikvanger bij elke BBQ
%gemiddelde% van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang BBQ, Bijgerecht, Salade
Porties 2 personen

Equipment

  • kleine steelpan

Ingrediënten
  

Voor de gado gado salade

  • 1/2 komkommer in partjes gesneden
  • 1 hand taugé
  • 3 grote handen gemengde sla
  • 2 eieren
  • 1 hand sperziebonen
  • gebakken uitjes gewoon van de supermarkt

Voor de dressing

  • 12 el olijfolie geen bittere
  • 2 tl citroensap
  • 2 tl Marineer je Gek kruidenmix van Green Gypsy
  • 3 el pindakaas
  • 2 tl chilisaus of Sriracha

Instructies
 

  • Kook de eieren 7 minuten.
  • Mix alle ingrediënten door elkaar voor de dressing. Als je niet van pittig houdt kun je chilisaus gebruiken. Als het voor jou wel wat pittiger mag, kun je voor Sriracha gaan.
  • Gooi de sperziebonen in een pan met kokend water. Vaak heb je aan 2 minuten al meer dan genoeg, want je wilt ze lekker crispy houden. Gooi je taugé er heel even bij.
  • Leg je sla in een kom, leg hier de komkommer, de sperziebonen, de taugé en de eitjes bij. Schenk hier je dressing overheen en garneer met de gefrituurde uien.

Marineer Je Gek

Ben jij een echte liefhebber van de BBQ? Dan kan het zomaar zijn dat je deze kruidenmix al kent. Een eetlepel van deze overheerlijke kruidenmix door je gehakt heen met hemelse hamburgers, jus of pindasaus als resultaat. Met deze kruidenmix scoor je gegarandeerd extra punten bij oma, opa of je schoonouders, want dat willen we uiteindelijk allemaal. Toch?

Kijk bijvoorbeeld naar deze groene salade met een licht pittige pinda dressing. Pindasaus met groenten is een hele lekkere combinatie, dus proberen! Ook deze rijst met garnalen is heer-lijk.

Winning team:

Chili, paprika, gember, nootmuskaat, knoflook, mosterd, ui, zout, komijn, peper, karwij, oregano en tijm.

Gado gado salade met pindadressing

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu