Snelle nasi met een Hollands tintje

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Lisa Klaver (see all)

    Snelle nasi

    Snelle nasi met een Hollands tintje 

    Lisa maakte een snelle nasi met een Hollands tintje en dat is hoe wij ‘m het liefste zien: niet per sé dat ie Hollands is natuurlijk, als er maar veel smaak aan zit, maar dat ie snel is, is toch wel heel mooi meegenomen. Wij houden namelijk he-le-maal niet van gedoe, maar als iets snel klaar is, hebben we daar wel oren naar. Ook heerlijk aan dit recept: je hebt niet veel afwas achteraf. Hang die vlaggen maar uit hoor!

    Lisa aan het woord:

    Nasi komt toch uit Indonesië? Jazeker! Maar hoe leuk is het om hier je eigen draai aan te geven door de Oudhollandse Opfluffer kruiden aan toe te voegen. Lekker eigenwijs en in een handomdraai klaar.

    Bereiding: 20 minuten
    Benodigdheden: 2 pannen, snijplankje en mesje
    Portie: 2-3 personen

    Ingrediënten snelle nasi met een Hollands tintje

    • 1,5 koffiekopje zilvervliesrijst
    • 350 gram nasi groente
    • 200 gram (kastanje)champignons
    • 1,5 el Oudhollanse Opfluffer van Green Gypsy
    • scheutje ketjap manis
    • satésaus

    Oudhollandse Opfluffer kruidenmix

    Dit is er 1 voor al je Hollandse maaltijden. Of we het nou hebben over gehaktballen, over tartaartjes, over een boerenkoolstamppot, een vegetarische broccoli stamppot of een zuurkool stamppot. Je kunt de kruidenmix zelfs fijnmaken tussen je vingers en het over je aardappels gooien!

    Chili, paprika, ui, knoflook, zeezout, gember, peper, kokos, fenegriek, kerrieblad, kardemom, komijn, geelwortel, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.

    Bereiding nasi met een Hollands tintje

    Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

    Maak de champignons schoon en snijd ze in dikke plakken. Doe een beetje olijfolie in de pan en bak de groente en champignons ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur totdat ze wat zachter worden. Voeg 1,5 eetlepel Oudhollandse Opfluffer toe en een scheutje ketjap manis om de nasi iets smeuïger te maken. Giet vervolgens de rijst af, voeg toe aan de nasigroente en meng alles goed door elkaar. Laat de nasi voor 5 minuten pruttelen op laag vuur.

    Serveer bij de nasi een lekkere schep satésaus en kroepoek. Wist je dat het helemaal niet zo moeilijk is om zelf satésaus te maken? Wij hebben een recept voor je voor een intens makkelijke Indische pindasaus en dat klinkt echt veel lastiger dan het is. Je maakt ‘m op basis van pindasaus en je hebt er maar 8 ingrediënten voor nodig.

    Selamat makan of terwijl eet smakelijk!

    Snelle nasi

    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
    Menu