Speltwafels met gebakken fruit en yoghurt

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Speltwafels met gebakken fruit

Speltwafels met gebakken fruit

Geen excuus is goed genoeg om geen wafels te eten als ontbijt. Maar echt. Voor deze speltwafels met gebakken fruit meng jij simpele ingrediënten door elkaar, zoals ei, speltmeel en melk, je gooit het in je wafel ijzer of op zo’n old school tosti ijzer voor op het vuur en je gaat binnen 10 minuten als de brandweer.

Bereiding: 15 minuten
Oventijd: geen
Benodigdheden: een kom, een spatel en een wafelijzer
Portie: 4 speltwafels

Ingrediënten speltwafels

Voor de speltwafels:

  • 50 gr speltmeel
  • 2 eieren
  • 75 ml (kokos)melk
  • snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 grote el vet, zoals boter of kokosolie, gesmolten
  • eventueel rode bieten poeder voor een gezellig kleurtje

Voor het gebakken fruit:

  • fruit zoals aardbeien, banaan, perzik, blauwe bessen, whatever (je kunt ook diepvriesfruit kopen, dan krijg je meer een sausje door het water wat vrijkomt)
  • ahorn- of maplesiroop
  • 1 el Pumpkin Spice kruiden van Green Gypsy Spices

Eventueel met een klodder yoghurt, bijvoorbeeld de kokos yoghurt van Abbot Kinney’s.

Speltwafels met gebakken fruit

Bereiding speltwafels

Begin met het gebakken fruit:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd eventueel je aardbeien door de helft of je perziken in stukjes, maar net waar jij zin in hebt. Als je diepvriesfruit wilt gebruiken is dat geen probleem, sterker nog; het is ook heel lekker. Er komt veel vocht vrij bij het diepvriesfruit, waardoor je fruit echt een drapje krijgt. Simpel rekensommetje: meer saus voor je speltwafels!

Gooi al je fruit in een ovenschaal, sprenkel er wat Pumpkin Spice overheen en wat ahorn- of maplesiroop en zet je gebakken fruit zo’n 15 minuten in de oven.

Dan de speltwafels:

Meng alle ingrediënten door elkaar en giet het in je wafelwijzer. Zo makkelijk kan het zijn!

Pumpkin Spice Mix

Pumpkin Spice Mix is een zoete, maar toch ook kruidige kruidenmix voor al je next level zoete baksels. Vanaf nu laat jij de kaneel links liggen, maar ga je voor z’n spannendere broertje. Je gebruikt Pumpkin Spice in plaats van kaneel, zoals bijvoorbeeld bij dit pompoenbrood met pure chocolade, of deze gezonde mueslirepen.

Pumpkin Spice dankt z’n kruidige smaak aan de koriander, de laurier en de gember, z’n warme smaak aan de nootmuskaat, piment en de kruidnagel en z’n zoete smaak aan de steranijs en natuurlijk de kaneel.

Zoals al onze producten, bevat ook Pumpkin Spice alleen maar pure specerijen en geen e-nummers of andere onnodige ingrediënten zoals teveel zout.

Speltwafels met gebakken fruit

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu