Stoofpeertjes Blondies met pindakaas

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Anne Verhoeve (see all)

    Stoofpeertjes Blondies

    Stoofpeertjes blondies

    Blondies zijn heerlijke zachte, smeuïge cakejes. Het is een familie van de brownie, alleen dan zonder chocolade of cacao! Deze blondies zijn niet zomaar blondies; ze zijn heerlijk gekruid met een Stoofpeertjes Mix. De geuren komen je tegemoet. Als jij deze stoofpeertjes blondies maakt, zal iedereen direct willen ruiken en proeven. Succes gegarandeerd!

    Het mooie van dit recept is dat het ook suikervrij én koolhydraatarm is. Door het gebruik van naturel pindakaas, cacaoboter en amandelmeel heb je een heerlijke basisbeslag voor de blondies. Door de Stoofpeertjes kruidenmix en de plakjes peer is dit echt een plaatje om neer te zetten op tafel op verjaardagen of met feestdagen!

    Bereiding: 10 minuten
    Baktijd: 25 minuten
    Benodigdheden: vierkante bakvorm, mengkom, mixer, bakpapier en magnetron
    Portie: 16 stuks

    Ingrediënten stoofpeertjes blondies

    • 120 gram naturel pindakaas
    • 65 gram gesmolten roomboter
    • 45 gram gesmolten cacaoboter
    • 3 eieren
    • 50 gram suikervrije vanille suiker
    • 60 gram amandelmeel
    • 1 el Stoofpeertjes kruidenmix van Green Gypsy
    • 3 dunne plakjes peer

    topping:

    • swirl van suikervrije stroop

    Stoofpeertjes Mix

    Ben jij toe aan iets nieuws naast kaneel? Ik houd heel erg van bakken (of eigenlijk nog beter: als iemand voor mij bakt en ik hoef het alleen maar op te eten), maar ik wil weleens iets anders. Je kunt al een tussendoortje maken of iets zoets met weinig ingrediënten, maar als je de kaneel voor iets anders vervangt, heb je ineens zo’n andere smaak!

    De Stoofpeertjes Mix lijkt niet eens op kaneel: je proeft goed het zoete van de steranijs en de zoethout en de sandelhout zorgt voor een heel bijzondere smaak.

    Ik vind het altijd lekker om deze kruidenmix door m’n yoghurt te gooien, om er granola mee te maken, ik doe het vaak in een smoothie als ik weet dat ik de dag erna geen tijd heb om te ontbijt, ik maak er bananenbrood mee of je maakt er natuurlijk gewoon stoofpeertjes mee, maar dan recalcitrant met Licor 43. Wat nou braaf doen;-)?

    Winning team:

    Koriander, sandelhout, steranijs, zoethout, gember, piment, kaneel, karwij, kokosbloesemsuiker, kruidnagel.

    Stoofpeertjes Mix

    Stoofpeertjes Blondies

    Bereiding stoofpeertjes blondies

    Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Vervolgens meng je alle ingrediënten met elkaar, behalve de plakjes peer. Bekleed daarna een vierkante bakvorm met bakpapier.  Schep het beslag erin en smeer het gelijkmatig uit. Vervolgens leg je de drie plakken peer in het beslag. Bak de blondie daarna voor ca 25 minuten in de oven. Laat de stoofpeertjes blondies buiten de oven afkoelen. Snijd ze daarna in 16 vierkante blokjes.

    Bewaar de stoofpeertjes blondies in een afgesloten trommel in de koelkast.

    Ooit gehoord van stoofpeertjes blondies? Nog niet? Wel nieuwsgierig of heb je ze al gemaakt? Laat hieronder een reactie achter, we horen het graag van je!

    Kenden jullie Anne al? Ze heeft een blog, funandhealthyfood.nl, en ze maakt daar leuke, koolhydraatarme recepten voor met knappe, lichte foto’s.

    Stoofpeertjes Blondies

    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
    Menu