Vadouvan curry wraps met kikkererwten

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Hedwig Cools (see all)

    Vadouvan curry wraps

    Vadouvan curry wraps met kikkererwten

    Deze heerlijke vegetarische Vadouvan curry wraps met kikkererwten kan je zowel als ontbijt als (meeneem)-lunch eten en door de Vadouvan kruidenmix heb je in no time een lekkere smaak. Voor de mensen die een druk leven hebben, is dit recept perfect. Binnen 10 minuten zet je een gezonde maaltijd op tafel.

    Kook de kikkererwten en gooi ze in de blender. Als het mengsel klaar is, verdeel je het over je wrap en beleg je het met groenten en fruit naar keuze en klaar zijn je Vadouvan curry wraps met kikkererwten! Een snelle, lekkere wrap die daarnaast ook nog eens heel voedzaam is.

    Als je wilt kun je er ook nog wat hele kikkererwten, noten of andere groenten op leggen om het nóg lekkerder te maken.

    Geniet ervan!

    Wraps

    Wraps zijn afkomstig uit Mexico en hoewel velen van ons denken dat ze hetzelfde zijn als tortilla’s, zijn ze dat niet. Het verschil tussen de wrap en de tortilla is de grootte. De eerste zijn net iets groter.

    Ze zijn de basis voor veel gerechten, waaronder de burrito, de enchilada en de fajita.

    Warm, koud, op de grill of uit de oven; de keuzes zijn eindeloos als we praten over wraps. Wie houdt er nou niet van? Of je het nou in de ochtend, middag of avond bereidt, het maakt eigenlijk niks uit, want je kunt het met vrijwel alles beleggen.

    Er zijn vele verschillende dingen die je op een wrap kunt doen. Je kunt ervoor kiezen om er kip of vis op te doen, maar je kunt ook voor vegetarisch ‘vlees’ gaan met groenten. Ook kun je er fruit in leggen. Fruit? Ja, fruit! Een plakje kaas of wat tzatziki is ook al genoeg.

    Laat je creativiteit op de vrije loop en wees vooral niet bang om te experimenteren!

    Wat is curry?

    Curry. Iedereen kent het wel. Maar wat is nou de exacte definitie van dit woord? Daar kom je vandaag achter!

    Het wordt vaak in Aziatische landen zoals India gegeten, maar ook hier schuwen restaurants niet om het op de kaart te zetten. Dit gerecht wordt steeds populairder.

    De basis van curry bestaat meestal uit veel kruiden en specerijen en bevat veel saus. Zo zijn er verschillende ingrediënten die voor dit gerecht gebruikt worden. Tomaten, kokosmelk, yoghurt, groenten en pepers om een voorbeeld te nemen. Curry wordt vaak gegeten met rijst, brood, aardappelen maar ook met kikkererwten.

    Vadouvan curry wraps met kikkererwten

    Bereidingstijd 8 minuten
    Porties 2 personen

    Equipment

    • Keukenweegschaal
    • blender

    Ingrediënten
      

    • 250 gram gekookte kikkererwten
    • 2 eetlepels Vadouvan kruidenmix van Green Gypsy Spices
    • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
    • 1/2 theelepel misopasta
    • 4 eetlepels water
    • 1/4 citroen zonder schil
    • 4 wraps

    Instructies
     

    • Doe de kikkerwten, de Vadouvan kruidenmix van Green Gypsy Spices, de citroen zonder schil, de kokosbloesemsuiker, de misopasta en het water samen in je blender en mix it up!
    • Verdeel het kikkererwten mengsel over de wraps en beleg met groenten, fruit, gehakte noten, gedroogde vruchten en verse kruiden naar smaak.
    • Rol stevig op en geniet.

    Notities

    P.S. ik had geraspte wortel, gesneden witte selderij, gehakte cashewnoten en rozijnen + wat verse munt erop gedaan en nog wat hele kikkererwten.

    Ziet dit recept voor Vadouvan curry wraps met kikkererwten er interessant uit en ga je dit gegarandeerd maken? Stuur ons je foto’s op via Instagram!

    Vadouvan kruidenmix

    Vadouvan is een woord dat bij sommige mensen niet bekend in de oren klinkt, maar het is een bom van de lekkerste smaken die je ooit hebt geproefd. Door ingrediënten als knoflook, gember, kaneel en nootmuskaat is deze lekkere kruidenmix voor van alles te gebruiken.

    Van hartige taart tot stamppot, de Vadouvan mix is erg veelzijdig en kan zowel aan veganistische, als vlees- en visgerechten toegevoegd worden. Bij dit heerlijke flatbread met Vadouvankip om een voorbeeld te nemen, of deze lekkere eenvoudige eiermuffins!

    Winning team:

    Ui, knoflook, zout, gember, peper, kokos, fenegriek, kerrieblad, komijn, kardemom, geelwortel, kaneel, nootmuskaat, chili en kruidnagel.

    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
    Menu