Vadouvan curry met weinig ingrediënten // Recept

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

vadouvan curry recept

Indiase Vadouvan curry met weinig ingrediënten!

Koken met pakjes en zakjes in vanaf nu verleden tijd: jij maakt dit recept voor een Vadouvan curry heel makkelijk zelf met verse ingrediënten. Deze curry met kip, tomaten, linzen en natuurlijk Vadouvan bereid jij in no time zelf en mislukken is geen optie: deze Vadouvan curry is foolproof.

Bereiding: 25 minuten
Oventijd: 0 minuten
Benodigdheden: koekenpan en rijstpan
Portie: 2 personen

Ingrediënten Vadouvan curry 

  • 200 gram rijst
  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels Vadouvan kruiden van Green Gypsy
  • 200 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 1/2 bouillonblokje (ik had groente)
  • 150 gram bruine linzen (uit blik)
  • 1 chilipeper
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 limoen
  • koriander

Bereiding Vadouvan curry

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Wist je dat je rijst het beste even in de pan kunt laten zitten met de deksel op de pan als je het afgegoten hebt?

Snijd de kip in blokjes. Snijd de chilipeper open en haal de zaadjes eruit, tenzij je een hele stoere bent. Snijd de peper in kleine stukjes, met of zonder zaadjes.

Bak de kip 3 minuten op hoog vuur, zodat de kip dichtgeschroeid is. Zet het vuur laag en voeg de vadouvan en de chilipeper nu toe, samen met nog wat extra olie. Laat dit zo’n 5 minuten sudderen.

Giet de tomatenblokjes af, maar bewaar 4 eetlepels van het vocht.

Voeg de tomatenblokjes, de kokosmelk en het halve bouillonblokje toe en laat het 10 minuten op laag vuur pruttelen.

Voeg dan de linzen erbij en verwarm het nog heel even totdat de linzen ook warm zijn. Pers de 1/2 limoen uit en voeg de limoen nu toe.

Je kunt dan al gelijk de rijst opscheppen en de curry er overheen schenken. Knip de koriander klein en strooi dit over je curry heen.

Ga je wel lekker op een verse curry? Probeer dan eens dit recept voor een eiercurry, ook met Vadouvan. Smullen gegarandeerd.

Wat is Vadouvan?

Vadouvan is een heerlijk kittig mengsel wat lijkt op kerriepoeder met een vleugje kokos. De kruidenmix bestaat uit een basis van ui en knoflook, wat wordt aangevuld met kruiden als gember, komijn, fenegriek, peper en een heel subtiele hint van exotisch kokos.

Je gebruikt Vadouvan in plaats van kerriepoeder of je dagelijkse uitje en past bijna bij alles. Breng er je rijst mee op smaak, het gaat heerlijk bij vis en kip en ook een simpel wokgerecht gaat lekker op deze kruiden. Dit mengsel gaat je een hoop tijd schelen in de toekomst!

Je haalt Vadouvan in onze webshop. Net als alle andere producten in Vadouvan een 100% puur product, zonder toevoegingen, e-stoffen, opvulmiddel en met weinig zout. Als kers op de taart zijn al onze producten kittig verpakt in een mooi glazen potje met leuke geïllustreerde labels, zodat het hip op je afzuigkap of ergens anders in je keuken staat of waarmee je kunt shinen als verjaardagscadeautje.

vadouvan curry recept

Vadouvan curry

 

vadouvan curry recept

Mijn moeder en haar killer recept!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu