Vegetarische broccoli stamppot met knolselderij

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

vegetarische broccoli stamppot

Vegetarische broccoli stamppot met knolselderij en parmezaanse kaas

De dagen worden korter, we zeggen vaker de sportschool af en we horen het paard van Sinterklaas al af en toe over het dak trippelen. Dat betekent: tijd voor stevige Hollandse kost, zoals een stamppot  met veel groenten en eventueel een kuiltje voor je jus. Vandaag geen jus: een vegetarische broccoli stamppot met knolselderij en parmezaanse kaas.

Gaat een Hollandse maaltijd er wel in bij jou? Ik heb veel gehad aan het artikel over welke kruiden je gebruikt in wortelstamppot. Je vraagt je misschien af wat een wortelstamppot te maken heeft met een broccoli stamppot, maar als je het trucje onder de knie hebt, kun je dit bij ál je maaltijden toepassen!

Bereiding: 30 minuten
Oventijd: geen
Benodigdheden: een steelpan, 2 koekenpannen, een stamper
Portie: 4 personen

Ingrediënten vegetarische broccoli stamppot

  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 200 gram knolselderij
  • 2 stronken broccoli
  • 1 klontje boter of een grote eetlepel crème fraîche (om je stamppot smeuïg te maken)
  • zoveel parmezaanse kaas als je wilt
  • 1 volle eetlepel mosterd
  • 4  grote theelepels Oudhollandse Opfluffer kruiden van Green Gypsy
  • optioneel een rode paprika erdoorheen, fijn gesneden (dit maakt het wat pittiger en spannender)

vegetarische broccoli stamppot

Voordat je verder gaat….

Wil jij vaker de lekkerste recept inspiratie ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en leer hoe je de lekkerste traybake met mais en smeuïge zoete aardappel maakt. Of wat dacht je van een fluffy Pumpkin Spice cake of knapperige bladerdeeg twisters met kaas en salami? Bovendien krijg je bij aanmelding ons e-bookSmaakbommetjes’ t.w.v. € 9,95 helemaal gratis!
Opt-in nieuwsbrief

Bereiding broccoli stamppot

Je kunt variëren met de hoeveelheid broccoli en knolselderij. Je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor 300 gram knolselderij en 700 gram aardappelen. Je kunt ook de knolselderij helemaal skippen en alleen voor de aardappelen gaan.

Snijd de aardappelen en de knolselderij in gelijke stukken. Snijd ook de broccoli in roosjes. Je kunt de steeltjes van de broccoli ook gebruiken, maar haal dan wel de harde schil eraf en snijd ze dan fijn.

Kook de aardappelen en de knolselderij in voldoende water met een klein snufje zout.

Bak ondertussen de broccoli even op in een koekenpan met een klein beetje olijfolie. Voeg zodra je de broccoli in de pan hebt gedaan een klein beetje water en 2 theelepels Oudhollandse Opfluffer toe, doe de deksel op de pan en laat de broccoli op een laag vuurtje gaar worden. Als je de deksel op de pan doet trekken de smaken extra goed in en wie houdt daar niet van?!

Bak de rode paprika even op in een aparte pan.

Giet de aardappels en de knolselderij af als ze gaar zijn. Gooi hier 2 theelepels Oudhollandse Opfluffer doorheen, samen met de mosterd en de crème fraîche of een klontje boter. Stamp alles tot een purree.

Stamp daarna de broccoli er grof doorheen, zodat je meer structuur in je broccoli stamppot krijgt. Meng daarna de paprika, de geraspte parmezaanse kaas en eventueel nog wat peper of zout erdoorheen, maar laat dit heel.

Is broccoli bij jou favoriet? Probeer dan ook eens deze broccoli uit de oven, een super makkelijke en lekkere snack of als bijgerecht waar je geen moeite voor hoeft te doen, ook met deze kruidenmix.

Oudhollandse Opfluffer kruidenmix

Oudhollandse Opfluffer is een kruidenmix voor iedereen die op meer spektakel hoopt bij Hollandse maaltijden. Of we het nou hebben over een zuurkool stamppot, een gehaktbal, hutspot of een creatie die je helemaal zelf hebt bedacht. Je hoeft er helemaal geen keukenprinses voor te zijn: gebruik het aan het begin van je recept, zodat de smaken echt goed kunnen intrekken, meer hoef je niet te kunnen.

De ui en knoflook ken je, de chili zorgt voor een heel klein pitje (no worries: het is zeker niet pittig), de kerrieblad, de geelwortel (of kurkuma) en de kokos voor een exotische touch en de nootmuskaat voor de smaak die je gewend bent van je oma. Je hoeft echt niet bang te zijn dat je vertrouwde maaltijd nu veel te spannend wordt, once you go Oudhollandse Opfluffer…..;-)

Winning team:

Chili, paprika, ui, knoflook, zeezout, gember, peper, kokos, fenegriek, kerrieblad, kardemom, komijn, geelwortel, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.

vegetarische broccoli stamppot

 

1 reactie. Reactie plaatsen

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu