--> Vegetarische pitabroodjes met Vadouvan - Green Gypsy Spices
Lunch Recepten Sterke verhalen Vadouvan

Vegetarische pitabroodjes met Vadouvan

Kim

Ik kan eigenlijk helemaal niet koken, maar door de kruiden van Green Gypsy wordt het allemaal wat draaglijker en maak ik het makkelijk voor mezelf. Als ik kook moet het binnen 30 minuten klaar zijn en bij voorkeur weinig afwas produceren. Mijn ex voelt zich opgelicht: het enige wat ik toen deed was de deksel van de pan optillen om te kijken wat erin zit.

Latest posts by Kim

Vegetarische pitabroodjes

He jesses, deze is lekker! Het is natuurlijk helemaal niet zo dat je pitabroodjes per sé met vlees moet vullen, dus laat de associatie tussen pitabrood en teveel bier varen: deze vegetarische pitabroodjes met vega kipstukjes en Vadouvan hebben het allemaal. Ze zijn goed gekruid, hebben een bite, zijn niet vet én bevatten groenten.

Vegetarische pitabroodjes

Waar zou je nog meer voor kunnen wensen?

Natuurlijk kun je dit recept ook gewoon met kip maken, maar bederf de pret niet en join af en toe een dagje de vega squad en laat die dieren voor wat ze zijn.

Bereiding: 20 minuten
Oventijd: de pitabroodjes moeten afgebakken worden in een broodrooster, oven of pan.
Benodigdheden: eventueel een spiraalsnijder
Portie: 4 vegetarische pitabroodjes

Ingrediënten vegetarische pitabroodjes

 • hummus (zelf gemaakt of zelf gekocht)
 • bakje Kipstuckjes van de Vegetarische Slager (gewoon bij de supermarkt)
 • 4 theelepels Vadouvan kruiden van Green Gypsy, eventueel fijn gemalen in een vijzel
 • 2 eetlepels fijngesneden verse kruiden zoals bieslook, basilicum, peterselie of koriander, combineer waar je zin in hebt
 • een snufje cayenne- of chilipeper
 • 1 citroen
 • 4 volle eetlepels kokosyoghurt (uiteraard kun je ook een romige yoghurt nemen, zoals Griekse, maar dan moet je er een eetlepel mayonaise bij doen)
 • een halve spitskool (of een halve zak voorgesneden)
 • 1 winterwortel (of 3 gewone wortels)
 • een bakje alfalfa
 • een scheutje olijf- of rijstolie

Vadouvan kruiden

Vadouvan is één van onze meest veelzijdige kruidenmengsels. Zie het als een soort kerriepoeder 2.0 met knoflook, ui en….. kokos! Vadouvan gaat goed samen met vis, dus gooi wat over je visje heen voordat ie de oven ingaat, maar ook hummus is er snel op smaak mee gebracht, je maakt er super simpel een vega eiercurry mee (met pindakaas!), of je pimpt er je eiermuffins mee op.

Net als alles wat uit onze keuken komt, bevat ook Vadouvan geen e-stoffen of veel zout. Wij geloven in puur natuur!

Bereiding vegetarische pitabroodjes

Snijd de vegetarische Kipstuckjes (of je kipfilet) in smalle reepjes en laat deze stukjes even marineren in een scheut olie met 2 theelepels Vadouvan kruiden. De andere 2 theelepels Vadouvan bewaar je nog even. Het is geen must om de vega kip te marineren, maar dit is wel het lekkerst. Je hebt toch nog even tijd nodig om de andere ingrediënten te bereiden, dus pak die efficiency.

Maak in de tussentijd de Vadouvan saus:

Het lekkerste is het als je deze saus even kunt laten staan, zodat de kruiden goed in kunnen trekken. Roer de 2 overige theelepels Vadouvan, de verse kruiden en een snufje chili- of Cayennepeper door de (kokos) yoghurt. Laat dan de saus even staan.

Maak het dan af:

Snijd de spitskool in hele smalle reepjes of neem voorgesneden gesneden spitskool. Sprenkel hier een halve of een hele citroen over met wat zout en kneed de kool. Door de citroen, het kneden en de zout wordt de kool wat zachter.

Snijd de wortel fijn met de hand of met een spiraalsnijder.

Rooster de pita broodjes en snijd deze open. Besmeer de binnenkant dun met hummus.

Bak de Kipstuckjes ondertussen kort (3 à 5 minuten) in een heel klein beetje olie. Let op dat je ze niet te lang bakt, want dan worden ze droog.

Vul het pitabroodje met de Kipstuckjes, de kool, de wortel en de alfalfa. Je kunt de Vadouvan saus erop kwakken of ernaast serveren om te dopen.

Vegetarische pitabroodjes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com