Vegetarische taco bowl met bloemkool

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Inge van der Wurff (see all)

    Taco bowl met bloemkool

    Vegetarische taco bowl met bloemkool

    Eet jij  geen vlees of wil je minderen? Dan is deze vegetarische taco bowl met bloemkool echt iets voor jou! De Zuid-Amerikaanse keuken vol uitgesproken smaken is een keuken naar mijn hart. Vol pit van rode pepers en paprikapoeder, hartigheid van mais en bonen en de romigheid van avocado’s. Zoveel smaken en zoveel manieren waarop je die smaken en ingrediënten kunt verwerken! In dit gerecht maken we van gehakte bloemkool, walnoten en Spice it Up een heerlijke vleesvervanger die wat weg heeft van het gehakt dat vaak in taco’s en burritos zit. Het ‘gehakt’ combineren we met frisse mais, zwarte bonen, tomaten salsa, romige avocado en een bodem van bulgur voor wat gezonde koolhydraten. Het is misschien geen Zuid-Amerikaans gerecht in de traditionele zin van het woord, maar met al die verschillende smaken is het wel een heerlijk gerecht!

    Bereiding: 15 minuten
    Oventijd: 30 minuten
    Benodigdheden: een oven, bakpapier, grote kom, foodprocessor
    Portie: 2-3 personen

    Ingrediënten vegetarische taco bowl

    • 450g bloemkool, in roosjes
    • 1 tl Spice It Up! kruiden van Green Gypsy
    • 1 tl gedroogde komijnpoeder
    • 1 ui, in kwarten
    • 150g walnoten
    • 1 blik mais
    • 1 blik zwarte bonen
    • sap van 1 limoen
    • 2 tomaten in blokjes
    • 1 el zoete chilisaus
    • gegrilde paprika’s
    • avocado
    • gekookte bulghur voor 2 of 3 personen

    Spice it Up! kruidenmix

    Ben jij in het verkeerde land geboren en mag het allemaal wel wat pittiger van jou? Of we het nu hebben over een simpel soepje, pittige hummus, je boterham pindakaas, je wokschotel of over pittige knoflook garnalen. Je gooit deze kruidenmix heel simpel over je gerecht en je komt ver in de buurt. Wij gebruiken Spice it Up! in plaats van chilipoeder en mengen het vaak met andere mixen voor een echte smaak explosie.

    Ga je bijvoorbeeld voor kip? Gebruik dan Love Your Chick of kipkruiden én Spice it Up! voor een effect waar jij wel over naar huis wilt schrijven.

    Winning team:

    Paprika, chillies, zeezout, peper, mosterd, uien en knoflook.

    Spice it Up! banner

    Bereiding vegetarische taco bowl

    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

    Doe de bloemkool, de Spice it Up, komijnpoeder, ui en walnoten in een foodprocesser en pulseer totdat je allemaal kleine stukjes hebt ter grootte van een erwt of iets kleiner. Als je geen foodprocesser hebt kan je alles ook met de hand heel fijn snijden en mengen in een grote kom.

    Schep het mengsel op de bakplaat, spreidt het goed uit en bak het in 30 minuten goudbruin, schep tussendoor 1 of 2 keer door.

    Je kunt eventueel tegelijk met de bloemkool de paprika schijfjes in de oven zetten, om deze te roosteren, die hebben ook ongeveer 30 minuten nodig.

    Terwijl de bloemkool roostert kun je de salsa maken:
    Giet de zwarte bonen en mais af. Meng de zwarte bonen, mais, tomaten, limoensap en chilisaus tot een salsa. Zet in de koelkast.

    Als de bloemkool klaar is kun je de borden op maken. Bedek de bodem van een diep bord met een laagje bulghur. Verdeel daarover wat van het bloemkool-walnoot mengsel en zwarte bonen-mais salsa. Garneer met de avocado.

    Creatief recept heeft Inge bedacht he? Bekijk haar site, de Gezonde Bakparade even, daar staan nog veel meer van dit soort recepten!

    Volg je ons al op Instagram of Facebook? Doe even, dan hoef je nooit meer een recept te missen.

    Vegetarische taco bowl

    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
    Menu