--> Wist je dat? Je door deze dingen je kater in toom kunt houden? - Green Gypsy Spices
Foodtalk

Wist je dat? Je door deze dingen je kater in toom kunt houden?

Kim

Ik kan eigenlijk helemaal niet koken, maar door de kruiden van Green Gypsy wordt het allemaal wat draaglijker en maak ik het makkelijk voor mezelf. Als ik kook moet het binnen 30 minuten klaar zijn en bij voorkeur weinig afwas produceren. Mijn ex voelt zich opgelicht: het enige wat ik toen deed was de deksel van de pan optillen om te kijken wat erin zit.

Latest posts by Kim

Kater

We hebben net 4 dagen achter een gourmetstel overleefd met lauwe wijn en oudejaarsavond komt er weer aan. Door al deze gekkigheid is de kans groot dat je niet fris en fruitig op de nieuwjaarsborrel bij al je tantes verschijnt. Hoe kun je ervoor zorgen dat je op de avond zelf niet alleen maar aan de Fristi hoeft, maar wel de dag erna nog wat zinnigs kunt zeggen?

De voorbereiding

1 Begin de avond met een glas water. Hoofdpijn de volgende dag betekent dat je lichaam ‘uitgedroogd’ is. Alcohol onttrekt vitamines en mineralen aan je lichaam. Bijvullen dus (dat waterglas).

2 Zorg voor een bodempje. Hoe vetter het eten, hoe minder snel je last krijgt van een kater. Het vet in je voedsel zorgt er namelijk voor dat de alcohol minder snel opgenomen wordt. Dit betekent niet dat je nu nog op je fiets moet springen voor een kapsalon met friet met extra saus. Vette vis werkt ook prima. Snackbar-voedsel is moeilijker te verteren, waardoor je lever het juist zwaarder krijgt.

3 Alcohol en vitamines zijn geen goede combi. Je lichaam heeft vitamines nodig om alcohol af te breken, voornamelijk vitamine B. Zonder deze vitamines kan de alcohol nog minder makkelijk afgebroken worden. Neem dus een vitaminetablet voordat je gaat en leg er vast één neer voor als je thuis komt, helpt echt.

In the heat of the moment

4 Ok, het is heel gezellig en het overkomt je nou eenmaal. Probeer af en toe een glas water te drinken, het liefste na elk glas alcohol één (en ja, dan moet je vaak  naar de wc).

5 Heldere dranken bezorgen je minder snel hoofdpijn, dus bier, wodka, gin etc zijn een betere optie dan rode wijn. Wijn zorgt vaak, samen met prosecco en champagne, voor de grootste katers (shit!). En nee, verschillende dranken door elkaar drinken maakt het alleen maar erger. Mixjes maken het ook niet beter.

Bij thuiskomst

6 Ga ’s nachts niet de plaatselijke snackbar lastig vallen met je gebrabbel. Je lichaam moet deze slechte vetten verteren, wat heel veel vraagt van je lever. Als je echt nog trek hebt, eet dan vlees, groenten, fruit of graanproducten. Saai….

The day after…

7 Drink de hele dag veel water. Koud water is te heavy voor je maag, laat het even op kamertemperatuur komen.

8 Als je kunt: ga sporten. Je kunt het er dan uit zweten.

9 Voel je je echt heel slecht en weet je niet meer wat je moet doen? Neem dan nog een wijntje na 3 uur ’s middags. Dit is natuurlijk heel erg #fitgirl, maar het doel heiligt de middelen.

10 Paracetamol is te koop. Het zal je verbazen, maar echt.

En als je dan toch je rondje schoonfamilie en oud-tantes moet maken: SUCCES!

Kater

Welke specerijen helpen jou in je strijd tegen je kater:

Moet jij iets te vaak een bezoekje brengen aan de wc the day after? Neem kaneel of chocolade; je kunt het slechter treffen. Doe een kaneelstok in heet water en je hebt kaneelthee, of doe wat kaneelpoeder door je smoothie of door je ontbijtje. Met chocolade heb je vast geen tips nodig.

Maak thee met chillipoeder en kurkuma (ook wel turmeric of geelwortel genoemd). Niet het lekkerste op de wereld, maar als iets niet lekker is helpt het vaak wel. De chillipoeder zorgt ervoor dat je honger krijgt, je lichaamssysteem weer aangezet wordt en je de alcohol iets sneller uit je lichaam zweet. Kurkuma is een heel sterke antioxidant, bevordert je spijsvertering en ondersteunt je leverwerking en ontgifting. Handig, want ons lichaam ziet alcohol als een gif. Doe 1 kleine theelepel chillipoeder en 1 grote theelepel kurkuma in een theezakje (te koop bij o.a. De Tuinen/Holland & Barrett) en laat het rustig trekken.

Gember kalmeert je maag. Drink dus een Chai Tea, daar zit volop gember in.

Rozemarijn is goed bij buikpijn en moeheid. Meer zin in thuisbezorgd.nl dan om zelf in een pan roeren? Giet wat heet water over een rozemarijn stengel heen, heb je in no time een theetje.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Detoxen deel # 2 // jouw dagelijkse detox - GreenGypsy
  maart 20, 2015 at 10:01 am

  […] wordt. Heb je toch een feestje en wil je drinken? Check dan even in mijn vorige blogpost hoe je je lever kunt ontzien en hoe je een kater kunt voorkomen. Tijdens een week detoxen mag je helemaal geen alcohol. Dat ga ik je niet aandoen, maar let er […]

 • Reply
  5 Redenen waarom kruiden zo gezond zijn - GreenGypsy
  april 18, 2017 at 8:00 pm

  […] zou hierdoor sneller gaan. Ik voel mij in elk geval stukken beter na het drinken van zo’n glas. Hier vind je trouwens nog veel meer dingen die je kunt doen tegen een […]

 • Reply
  Melk ongezond? Waarom jij wel of geen zuivel zou moeten drinken. - GreenGypsy
  juli 2, 2017 at 11:00 am

  […] we het dan toch over drank hebben: hier lees je gelijk hoe je je kater in toom kunt […]

 • Leave a Reply

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com