--> Wat is Vadouvan? De voor dummies versie. - GreenGypsy
Kruiden in de spotlight Vadouvan

Wat is Vadouvan? De voor dummies versie.

Wat is Vadouvan?

Nu nog redelijk onbekend, maar bij steeds meer hippe restaurants op het menu: Vadouvan. Maar wat is Vadouvan? Let maar op mijn woorden: dit ga je steeds vaker voorbij zien komen. Het is oprecht een al bestaand mengsel, ook al heb je er misschien nog nooit van gehoord. Kan best natuurlijk, maar zie het als een Kerriepoeder Plus.

De beste Vadouvan scoor je natuurlijk hier in onze webshop.

Wat i s Vadouvan

Wat is Vadouvan?

Het is een Indiaas mengsel, op z’n Frans, dat dan weer wel, van onder andere kerrie, kokos, knoflook en uien. Dit specerijenmengsel is heel veelzijdig en kan bijvoorbeeld gebruikt worden op kip, voor een vismarinade of kan kerriepoeder vervangen. Zeker in combinatie met vis of ei is Vadouvan een aanrader! Denk bijvoorbeeld aan een eiercurry of aan gamba’s gemarineerd in Vadouvan.

Hoewel het natuurlijk enorm spannend is en interessant klinkt om te zeggen dat je Vadouvan hebt gebruikt is het vooral een makkelijk mengsel: je hoeft geen knoflook en ui meer toe te voegen en je gerecht krijgt een kerrie-achtige smaak met iets extra’s door onder andere de kokos. Ik zeg minder afwas en minder boodschappen doen, klinkt prima.

Omdat het geen pittig mengsel is kun je er meer van gebruiken dan van andere mengsels. Afhankelijk van wat je maakt natuurlijk, maar vaak is een kleine eetlepel per persoon prima.

Je Vadouvan komt het beste tot zijn recht als je het mengsel een paar minuutjes in een laagje olie laat sudderen, maar laat je hier vooral niet door bangmaken; je maakt het zo moeilijk als je zelf wilt!

Misschien is Vadouvan nog wel veelzijdiger dan kerriepoeder doordat het iets minder bitter, maar juist wat zoetig is. Denk bijvoorbeeld aan kip uit de oven, soep, maar ook aan popcorn, je kunt er een dipsaus mee maken of vis uit de oven mee bereiden. Gooi alle foodie hipheid opzij en gebruik het gewoon in plaats van ui en knoflook, dan zul je zien dat het veel makkelijker werkt dan je denkt. Zou je 1 grote ui gebruiken in een gerecht? Gebruik dan in plaats hiervan 1 eetlepel Vadouvan.

Moeten we je aan je handje meenemen?

Maak dan bijvoorbeeld deze gamba mousse met Vadouvan (foolproof!)

Wat is vadouvan

Of dit recept voor een makkelijke curry:

Wat is vadouvan

Of deze pasta van courgette als je alvast aan je bikinibody-achtige taferelen wilt werken:

Wat is vadouvan

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Karin
  augustus 2, 2018 at 8:51 am

  Ik vind Vadouvan echt één van mijn favoriete kruiden!

 • Reply
  Geraldine
  augustus 2, 2018 at 9:38 am

  Helemaal top! Zeker als je weinig tijd hebt maak je er toch simpel iets smaakvols van.

 • Reply
  Marije
  augustus 2, 2018 at 9:44 am

  Lekker!!

 • Reply
  Stefan
  augustus 2, 2018 at 10:17 am

  Mhmm in de curry echt een aanrader

 • Leave a Reply