Wortelsoep maken met gember en kokosmelk

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Zelf wortelsoep maken

Wortelsoep maken met gember

Allemaal hartjes voor soep! Super makkelijk en (bijna) altijd lekker: in de winter warm, in de zomer niet zo zwaar. Het fijne van dit recept; wortelsoep maken is easy & cheap! Met dit recept voor wortelsoep met gember en kokosmelk waan je je insta in de tropen, terwijl je van dit soeppie zit te lurken uit een kokosnoot met een klein schattig parasolletje aan de zijkant.

Bereiding: 10 minuten
Oventijd: geen, maar de soep moet wel zo’n 10 minuutjes zachtjes borrelen terwijl jij iets anders aan het doen bent
Benodigdheden: pan en een blender/staafmixer
Portie: 1 grote pan wortelsoep

Ingrediënten wortelsoep?

3 rode uien, grof gesneden
2 el Skinny Dipping kruiden van Green Gypsy
600 gram wortels of penen, grof gesneden
1 bouillonblokje
4 grote tomaten, grof gesneden
2 cm verse gember
400 gram kikkererwten
400 ml kokosmelk

kokosolie of andere olie of boter

Wortelsoep maken

Voordat je verder gaat….

Wil jij vaker de lekkerste recept inspiratie ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en leer hoe je de lekkerste traybake met mais en smeuïge zoete aardappel maakt. Of wat dacht je van een fluffy Pumpkin Spice cake of knapperige bladerdeeg twisters met kaas en salami? Bovendien krijg je bij aanmelding ons e-bookSmaakbommetjes’ t.w.v. € 9,95 helemaal gratis!
Opt-in nieuwsbrief

Wortelsoep maken

Snijd de buitenkant van de gemberwortel af en snijd de gember dan iets kleiner. Bak de gember even kort aan in de soeppan met wat olie, samen met de Skinny Dipping kruiden, de uien en de wortels.

Voeg na een minuutje 1 liter water toe, de kokosmelk het bouillonblokje en de tomaten. Laat dit alles net zo lang rustig doorkoken totdat de penen of de wortels gaar zijn.

Maak de soep fijn met een staafmixer. Voeg vervolgens de kikkererwten toe aan je soep en laat alles nog 2 minuten door pruttelen op laag vuur.

Skinny Dipping

Ok, je wilt gaan flaneren over de boulevard deze zomer, maar daar moet je wel alle vette sauzen voor laten staan deze zomer, anders wordt het een mislukte Minnion show. Think twice!

Met Skinny Dipping kruiden maak je in no time een dipsaus die dus, jawel, skinny is:

Meng wat van de kruidenmix met yoghurt of kwark en eventueel een beetje honing. Laat de boel even intrekken en jawel, you’ve got yourself a magere saus, check deze dipsaus maar even!

Wortelsoep maken

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu