Yoghurttaart met rood fruit (zonder geraffineerde suiker)

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Yoghurttaart met rood fruit

Yoghurttaart met rood fruit

Wat kun je lekker gaan op dit plaatje he?! Dit is zo’n knapperd, je moet stoer blijven kijken als je deze yoghurttaart met rood fruit serveert, want de nodige “oehhhsss” en “aahhhss” zullen je doen blozen. Hij is glutenvrij, als je wilt vegan en vrij van geraffineerde suikers. Wat ie wel is? Gewoon, TAART!

Wil je de yoghurttaart vegan maken? Gebruik dan agar agar in plaats van gelatine.

Bereiding: 40 minuten
Oventijd: 10 minuten + de yoghurttaart moet opstijven
Benodigdheden: een oven, een springvorm ø20 cm, klein steelpannetje
Portie: 1 yoghurttaart met rood fruit

Ingrediënten yoghurttaart met rood fruit

Ingrediënten voor de bodem:

  • 125 gr amandelmeel
  • 50 gr hazelnoten
  • 10 gedroogde vijgen, 2 uurtjes geweld in water
  • 40 gr lijnzaad
  • 30 gr gesmolten kokosolie
  • 1 el Oh My Badass Pie kruiden van Green Gypsy
  • snufje zeezout

Ingrediënten voor de vulling:

  • 1000 gr stevige yoghurt naar keuze (evt plantaardig)
  • 10 blaadjes gelatine of 6 g agar agar
  • 50 gr ahornsiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • rasp van 1/2 citroen
  • evt 1 tl rode bietenpoeder (als je met de kleuren wilt werken)
  • evt 1 tl spirulina (als je met de kleuren wilt werken)

Ingrediënten oor de topping:

  • 200 gr frambozen (kan diepvries)
  • 100 gr vers fruit
  • 2 blokjes pure chocolade
  • 1 el kokosrasp

Yoghurttaart met rood fruit

Bereiding yoghurttaart met rood fruit

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.

Gooi alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal het fijn, totdat er een deeg ontstaat. Dit deeg kan iets te droog en ‘zanderig’ zijn. In dat geval gooi je er een klein scheutje water of (plantaardige)melk doorheen totdat je wel de juiste structuur hebt.

Gooi je beslag voor het deeg in de springvorm en zet ‘m 10 minuten in de oven.

Efficiency was helemaal jouw nieuwe ding, dus jij gaat ondertussen de vulling maken:

Doe de yoghurt, de ahornsiroop, citroenrasp en de vanille in een mengkom en spatel deze ingrediënten goed door elkaar. Daarna ga je ervoor zorgen dat dit ook allemaal echt een beetje gezellig aan elkaar blijft hangen, dus gebruik je agar agar of gelatine om de boel op te laten stijven.

Agar agar:

Gooi de agar agar in een pannetje, samen met een scheutje water. Breng het aan de kook terwijl je af en toe roert. Als het kookt laat je het 2 minuten zachtjes doorkoken. Roer goed zodat alles oplost en haal het pannetje dan van het vuur. Laat het iets afkoelen voordat je het door de rest heen roert.

Gelatine:

Laat eerst de blaadjes weken in koud water. Knijp daarna de blaadjes uit en gooi ze in een pannetje met een klein scheutje koud water. Als de gelatineblaadjes goed zijn opgelost, gooi je een klein beetje van het yoghurtmengsel er doorheen en roer je het goed. Voeg dan de rest van het yoghurtmengsel erbij en roer het door elkaar.

Je wilde met verschillende kleuren werken:

Als je de taart gewoon wit wilt houden sla je deze stap over. Als je wel voor van die kekke kleurtjes en zo’n swirl wilde gaan, verdeel je de yoghurt over 3 kommen. De witte kom laat je gewoon zo, door de andere kom mix je het rode bietenpoeder en door de andere mix je de spirulina.

Gooi dan een paar eetlepels van het witte yoghurtmengsel op het midden van de bodem. Daar gooi je wat van het roze en daar weer wat van het blauwe mengsel op. Dit herhaal je totdat je geen yoghurt meer over hebt. Zet de taart dan zo’n 3 uur lang in de koelkast, zodat deze laag kan opstijven.

Dan de frambozenlaag:

Verwarm de frambozen in een steelpannetje. Je kunt eventueel nog honing of iets toevoegen. Blijf goed roeren terwijl je de frambozen verwarmt, totdat er een coulis ontstaat.

Gooi dan de coulis over je taart en verdeel hier je verse fruit overheen. Verwarm de chocolade au-bain-marie en giet dit over je taart heen. Top af met de kokos blijf stoer kijken als je deze yoghurttaart met rood fruit serveert, want je zult wat “oehhhss” en “aaahhhs” over je heen krijgen.

Kun jij hebben.

Heb je dit recept gemaakt? Laat dan hieronder in een reactie achter hoe ie gelukt is, vinden we leuk! Ook kun je ons volgen op Instagram of Facebook voor elke dag inspiratie.

Oh My Badass Pie kruidenmix

Samen met Marike van Oh My Pie hebben we deze kruidenmix ontwikkeld. En hij is zo goed gelukt!

Oh My Badass Pie kruidenmix is voor iedereen die van een zoete subtiele chocolade smaak houdt. No worries: we hebben niets anders dan 100% natuurlijke ingrediënten toegevoegd, geen e-stoffen of andere onzin. Je gebruikt ‘m door al je baksels in plaats van kaneel, dus denk aan bananenbrood, pancakes, taart en door je smoothie.

Kleur jij graag buiten de lijntjes? Dan is deze kruidenmix ook echt iets voor jou; probeer ‘m eens door hartige gerechten, zoals in een rijstsalade of door je muntpesto bij dit pitabroodje met mozzarella. Ook lekker en heel simpel: als salade dressing. Meng wat van de mix met olijfolie, een snufje zout en eventueel een klein beetje honing. Heerlijk in een salade met fruit zoals in een salade met geitenkaas, aardbeien en verse spinazie.

Winning team:

Kardemom, carobe, sinaasappel, bijenpollen, steranijs, anijs, piment, koriander, kruidnagel, rozenblad en peper.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu