--> Zelf dipsaus maken met kwark // Groentedip - Green Gypsy Spices
Recepten Skinny Dipping Spreads & smeersels

Zelf dipsaus maken met kwark // Groentedip

Kim

Kim

Professioneel unicorn trainer.
Kim

Latest posts by Kim

Zelf dipsaus maken met kwark

Laten we heel eerlijk zijn: er is bijna niks lekkerder dan dubbel dippen (correctie; ik kan toch een paar dingen bedenken). Een frietje of wat je dan ook van plan was om te dippen is altijd beter als élke kant gedipt is; zielig anders ook voor die andere kant. Goed nieuws dan: zelf dipsaus maken met kwark is intens makkelijk en ook nog eens veel beter dan zo’n mayo-misser!

Zelf dipsaus maken met kwark

Stiekem dippen zonder dat je bikinibody in gevaar komt waar je zo hard (of niet) voor hebt gewerkt doe je zo:

Bereiding: 2 minuten + een kwartiertje wachten
Oventijd: beter niet
Benodigdheden: een schaaltje
Portie: 1 kommetje groentedip

Ingrediënten dipsaus met kwark

Skinny Dipping

Deze kruidenmix is voor alle beach girls en fitness boys die wel van een partijtje dippen houden, maar die geen consessies willen doen. Door de fenegriek en de selderij krijg je een frisse smaak, de chili geeft je gerecht meer diepte (zonder dat het echt pittig wordt) en de kaneel geeft warmte en een heel licht zoetje.

Dit kruidenmengsel van knoflook, peterselie, koriander, ui, zout, kokosbloesemsuiker, chili, selderij, geelwortel, gember, nootmuskaat, kaneel, mosterd, komijn, piment, fenegriek, kruidnagel, karwij en venkel gaat al jouw dipsauzen naar een hoger niveau tillen.

Ben je wel een keertje klaar met al dat dippen?

Probeer dan Skinny Dipping ook in falafel of gehaktballen, in hummus, om je couscous mee op smaak te brengen of in plaats van een bouillonblokje in soep.

Zelf dipsaus maken met kwark

Bereiding dipsaus met kwark

Meng alle ingrediënten door elkaar en sprokkel al je geduld bij elkaar zodat de smaken een kwartiertje in kunnen trekken.

Deze kwarkdipsaus is lekker met (zoete) aardappelfrietjes, op een broodje (vegetarische) worst, of om je verse groenten in te dopen als groentedip.

Ga je wel lekker op dipsauzen? Probeer dan ook eens deze compôte van kakifruit met wodka, of deze verse korianderpesto.

Zelf dipsaus maken met kwark

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply