--> Zelf popcorn maken // met pindakaas en chocolade - Green Gypsy Spices
Livin la vida Choca Recepten Zoet

Zelf popcorn maken // met pindakaas en chocolade

Kim

Ik kan eigenlijk helemaal niet koken, maar door de kruiden van Green Gypsy wordt het allemaal wat draaglijker en maak ik het makkelijk voor mezelf. Als ik kook moet het binnen 30 minuten klaar zijn en bij voorkeur weinig afwas produceren. Mijn ex voelt zich opgelicht: het enige wat ik toen deed was de deksel van de pan optillen om te kijken wat erin zit.

Latest posts by Kim

Zelf popcorn maken met pindakaas en chocolade

Kom op jongens; flikker die magnetron popcorn nou eens weg en ga voor het echte werk: zelf popcorn maken doe je binnen 5 minuten en het enige wat je nodig hebt is wat super goedkope mais en een beetje goede wil. Voor je het weet heb jij gepofte mais in een kom gegooid zoals je nog nooit hebt gegeten! Dit recept voor popcorn met pindakaas en chocolade is binnen 5 minuten klaar en gaat je zeker in de zevende hemel brengen.

Zelf popcorn maken

Bereiding: 5 minuten
Oventijd: 0 minuten
Benodigdheden: koekenpan met deksel en een gewone pan of iets
Portie: meer dan genoeg voor een goede film met z’n tweeën

Ingrediënten:

Voor de popcorn:

 • 2 handjes popcorn
 • 1 el olie (ik had kokosolie, maar whatever. Alleen geen olijfolie, dan smaakt je popcorn naar olijven en dat is niet best)

Voor de 2.0:

 • 1 grote el olie (ik had weer kokosolie, maar het is jouw feestje)
 • 3 grote el pindakaas
 • 1 el Livin’ la Vida Choca kruidenmix van Green Gypsy
 • evt een snufje zout als je van hartig bent of 2 el honing als je van zoet houdt.

Livin’ la Vida Choca

Dit is jouw nieuwe favoriet als het gaat om zoete kruiden: je gebruikt Livin’ la Vida Choca in plaats van kaneel om al je baksels zoals bananenbrood, cakes, koekjes en taarten te maken. Je geeft er alles een chocolade smaak mee, zonder dat je ook echt chocolade moet toevoegen. Vet lekker!

Banner Livin' la Vida Choca

Zelf popcorn maken

Zelf popcorn maken:

De popcorn:

 • Gebruik een koekenpan met deksel, anders gaat het niet werken. De deksel moet ook wel bij de pan horen, want te groot of te klein werkt ook allemaal niet vrienden.
 • Verhit de olie in de pan en laat de olie echt goed warm worden.
 • Gooi de popcorn erbij en doe gelijk de deksel erop. Draai het vuur naar halfhoog.
 • Schud af en toe met de pan, maar laat de deksel erop. Je gaat door totdat je de mais in de pan niet meer hoort poppen.

De pindakaas enzo:

 • Doe alle ingrediënten voor de pindakaas-laag in een pannetje, zet het op middenhoog vuur en blijf roeren totdat alles goed gesmolten is.
 • Giet het daarna over je popcorn die klaar ligt in de pan en schud alsof je leven er vanaf hangt.

Toch al Livin’ la Vida Choca gekocht? Ga dan gelijk ook even voor dit gezonde snickers ijs of dit chocoladebrood met pindakaas, om in de sferen te blijven.

Heb je het recept gemaakt? Laat het me weten via Instagram! Tag @greengypsyspices in je foto, dan proberen we samen iedereen om ons heen wat gezonder te maken! Stay awesome;-)

Recept popcorn maken met chocolade

Chocolade popcorn

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com