Kim’s weekoverzicht dat eigenlijk geen weekoverzicht is

Weekoverzicht

Inhoud:

Weekoverzicht (+korting)

Ik kan niet anders zeggen dan dat er een beetje de klad in is gekomen. Toen het nog lekker weer was begon ik vol enthousiasme aan de weekoverzichten. Dat wil zeggen: toen het nog lekker weer was en ik ook echt iets met m’n leven deed, behalve op kantoor zitten. Nu de dagen korter worden en m’n regenjas hot item van de week is, is er weinig boeiends te melden OVER ELKE DAG. Hoe deed ik dat? Dit wordt dus geen standaard weekoverzicht, maar een overzicht van alle hoogtepunten van de hele maand.

Kun je nagaan hoe treurig het anders geworden was voor jullie om te lezen.

Onderaan deze post vinden jullie trouwens een kortingscode voor 10% korting op onze kittige peper en zout molens en een nieuwe luxe snijplank!

Vakantie geboekt

Ja dit is nogal controversieel in deze tijd. Ik zou aan de buis gekluisterd moeten zitten, vol smart wachtend op de persconferenties van onze Super Premier, die samen met De Jonge, Diederik Gommers en Famke Louise het land redt, maar er komen binnenkort weinig mogelijkheden meer om eruit te gaan, dus we gokken het erop. Met samengeknepen billetjes, dat wel.

We gaan voor het meest afgelegen stukje aarde op dit moment, de Azoren, middenin de Atlantische Oceaan, waar buiten 3 hippies, de plaatselijke bakker en wat verloren Duitsers niemand te vinden is. Als die plaatselijke bakker maar open is. Om de kans op mede-toeristen wat kleiner te maken, gaan we in oktober. Dan valt er namelijk gemiddeld 65 mm regen. Ter vergelijking: in Nederland is dat gemiddeld 82 mm in oktober. En oktober is de natste maand van het jaar hier.

Best nat dus ook de Azoren.

Uit eten bij de Plantage 87

Zelden zo lekker gegeten als hier. Ik ga nu veel minder uit eten en dus is er meer speelruimte aan het einde van de maand. Hoewel ik dat volgens Steef al heb uitgegeven voordat ik het bespaard heb. Ik mag hopen dat je wat gespaard hebt voor de Plantage 87 in Nieuwe Wetering, maar lekker dat het is! Het begint met 4 (!!) amuses, waarna een geweldig 5-gangen menu volgt. Denk daarbij aan een koekje van het inkt van de inktvis, mini-macarons van wortel of een tartaar van rauwe vis op een bedje van eetbare bloemen.

Dikke aanrader dit!

De Plantage 87

De Plantage 87

De Plantage 87

Sea Palace

Dit klinkt als een lopend buffet, maar eigenlijk hebben ze de lekkerste dumplings bij Sea Palace in Amsterdam. Dit is de grote Chinese boot die bij Centraal Station ligt. Hier hadden we zoveel trek in als lunch!

Kookvideo’s opnemen

Misschien is het je opgevallen, maar op mijn persoonlijke Instagram ben ik meer recepten aan het delen en op mijn YouTube kanaal is nu nog weinig beweging, maar daar komen binnenkort exclusieve video’s van bijvoorbeeld zoete aardappelfriet met kip rendang, zeewiersalade, roti en meer van dat soort lekkers. Leuk als je je abonneert!

Steef heeft wat overtuiging nodig om mee te doen op de video’s, maar voorlopig werkt het dreigement nog dat we naar Sri Lanka zijn gegaan voor werk en de belofte dat we het eten daarna samen op gaan eten. Iets met de carrot and the stick.

Ik zoek nog een gezellig format, dus als je nog leuke YouTube kanalen weet, laat ze achter onderaan deze blogpost!

Nieuw boek

Ondertussen ben ik ook bezig met een nieuw boek, vol makkelijke en gezonde recepten. Nu met een iets minder strakke planning dan het vorige boek. Bleek dat je in 2 weken tijd helemaal geen boek kunt schrijven. Weet ik veel.

Planning is nooit mijn sterkste punt, nu zat ik er 2 maanden naast. Dat komt neer op 400% miscalculatie. Persoonlijk record.

Bij het nieuwe boek horen natuurlijk ook recepten dagen, waarin we alles in 1 keer koken en fotograferen. We hebben er nu 2 opzitten, ik denk dat we er nog 3 moeten + nog wat losse foto’s. Die dagen zijn altijd tof, maar ook intens. Zoals je ook zou hebben bij de Mini-playbackshow.

We doen op zo’n dag meestal 10 recepten. We maken dan gelijk foto’s, want de recepten lukken vaak. Als we dan aanpassingen doen aan het recepet, dan doen we dit achteraf. Hebben we in ieder geval al iets op beeld staan. Op die manier krijg je meer 1 sfeer door heel je boek heen. Wel lekker, aangezien na het kijken van een paar YouTube tutorials en een hoop afschuwelijke foto’s bij een schemerlamp ik mezelf nog niet als professioneel beschouw.

Nieuw boek

Closet sale

In september heb ik een closet sale georganiseerd in de Westergas, waar op dat moment pop-up Unxpctd zat. De oorzaak was dat ik GEK word van alle spullen die je niet aandoet, maar die zonde zijn om weg te gooien. Het was super gezellig, maar daar heb je niks meer aan op dit moment.

Snel door.

Nieuwe producten (en korting!)

Verder ben ik druk geweest met fotografie. Ik ben niet altijd even onder de indruk van mijn eigen fotografie. Een taart ziet er altijd wel prima uit omdat je hersenen je dan een flink stuk helpen door te zeggen dat dit toch echt heel lekker gaat zijn, ondanks de verkeerde hoek waar vandaan de foto genomen is. Een boerenkool stamppot is echter een ander verhaal. Dan word ik weinig geholpen. Nu ben ik dus verschillende fotografie boeken aan het lezen, om mezelf te dwingen om een foto niet op te leuken met een paar handen op de foto of een bloemetje naast het gerecht.

Met de code ‘GekOpKorting‘ krijgen jullie 10% korting op deze veel te kittige peper en zout molens én op de mega luxe knappe snijplank! Waarschijnlijk zien jullie geen reet verschil, maar deze foto’s heb ik afgelopen week genomen:

Snijplank

Nieuwe foto van onze peper en zout molens.

Snijplank

Starterskit

De starterskit, met onze meest populaire producten waar je volgens onze volgers echt niet zonder kunt in de keuken.

 

Categorieën

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu