Green Gypsy & Oh My Pie proeverij

Marike, AKA de taartenprinses, AKA baas van Oh My Pie en ik hadden even genoeg van social media met hashtags als #perfectlife en #lovemylife en perfecte plaatjes: we gaan offline rocken en doen alsof we echte mensen zijn waar je ook echt mee kunt praten.

Ofzo.

Proeverij kopie

En dat is gelukt.

Vorige week hebben we een feestje gegeven in het Conscious Hotel in Amsterdam en we hebben genoten!

Proeverij

Proeverij

Inhoud:

Waarom?

Omdat hastags gebruikt moeten worden om mij aan het lachen te krijgen, niet om aan te geven dat je leven perfect is of dat je een #chihuahualife leidt (1.035.007 keer gebruikt).

Want social media is eigenlijk best wel nep en dat weten jullie stiekem ook wel. Op social media plaatsen we allemaal dingen die eigenlijk niet waar zijn, want we plaatsen foto’s van een taart terwijl we eigenlijk op een boterham pindakaas kauwen. Of dat we heerlijk op een terras zitten, terwijl we de afspraak hebben afgezegd omdat we Game of Thrones aan het kijken zijn in onze joggingbroek.

Behalve Geraldine Kemper. Die plaatst ook een foto van haar onderkin en dat vind ik grappig.

We wilden dus afspreken met al onze onderkinnen zonder filter én jullie laten proeven wat we doen. Jullie kennen de Green Gypsy kruiden al, die met de belachelijke namen waar sommigen heel boos over worden en mij haatmail sturen, maar waar de meesten van jullie de hele dag druk mee bezig zijn met belachelijk lekkere dingen te maken.

De taartenprinses Marike van Oh My Pie kennen jullie als het goed is ook al. Zij maakt namelijk belachelijk knappe taarten die gutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers zijn en die je dus prima als ontbijt zou kunnen eten zonder schuldgevoel.

Proeverij

Wat gaven we?

Om te beginnen een kwartiertje voor jezelf.

Yes, we waren namelijk iets te optimistisch ingesteld als het ging om tijd om op te bouwen, het geluid werkte niet (zoals techniek wel vaker op belangrijke momenten hapert), de smoothies moesten nog gemaakt worden, maar de blender ontplofte waardoor de hele ruimte onder de smoothie zat (het was een rode bieten smoothie) en we kwamen erachter dat de laadruimte van een auto niet onbeperkt is.

Anyways, ik geloof dat jullie je vermaakt hebben en we het daarna goed hebben gemaakt met heel veel eten. Want liefde gaat nou eenmaal door de maag.

We hadden namelijk belachelijk veel eten. We hadden o.a. allemaal intens lekkere dingen in glaasjes, een brownie met pompoen die Marike speciaal op mijn verzoek bedacht had, maar die ik vergeten ben te proeven, een intens lekkere courgettini salade met mango, smoothies uit kokosnoten, tartelettes (voor de proeverij had ik hier nog nooit van gehoord) en super lekker glutenvrij brood van Bakkerij Met Zonder met lekkere gezonde dipsauzen.

Proeverij

We houden van jullie

Ik kan je echt niet vertellen hoe tof het is als zoveel  mensen het leuk vinden wat je doen en dus ook echt moeite doen om deel uit te maken van dat wat je doet. We waren echt super verrast door het grote aantel mensen dat zich had aangemeld. Binnen een dag zaten we al vol en moesten we dus op zoek naar een andere locatie.

Dat werd het Conscious Hotel in Amsterdam, één van de meest inspiratievolle locaties van Amsterdam, mede door de moswand die je echt zó in je huis wilt hebben, de Chesterfield banken die van Pinterest geplukt lijken te zijn en toffe tekeningen op de muur. Omdat alles in het hotel bio is en de keten duurzaam is, leek het ons een lekker huwelijk.

Abbot Kinney’s was zo lief om liters plantaardige yoghurt aan te leveren waardoor Marike zich ongelimiteerd kon uitsloven.

Dankzij De Notenshop hadden we de sappigste dadels die je je maar kunt voorstellen, hadden we amandelmeel en kregen we geweldige noten. Mocht je nou veel bakken is het echt de moeite waard om een keer te kijken in de webshop. Je betaalt namelijk echt een stuk minder voor noten, soorten chocolade (ook 80% puur), verschillende melen en gedroogd fruit. Gaat je echt money schelen en daardoor ga je echt van me houden.

Op de valreep stond De Lunchtafel ineens op kantoor met een paar dozen vers fruit. De Lunchtafel levert aan bedrijven in Amsterdam en omstreken ambachtelijke boodschappen en kwalitatief goed en gezond eten voor een eerlijke prijs. Dit was letterlijk de kers op de taart en hierdoor konden we de taarten beleggen met het meest verse, zoete en sappige fruit dat je je maar kunt voorstellen.

Peak’s Free zorgde ervoor dat we het beste glutenvrije meel hebben kunnen gebruiken dat je je maar kunt voorstellen. Bovendien hebben ze nog wat mooie producten in de goodiebag gedaan zodat iedereen het thuis ook kon maken.

Special thanks

Special thanks gaan uit naar naar Lotta van Healthy Life Lab, die de hele dag voor ons in de keuken heeft gestaan en Eefje van Eefsfood die kreupel de strijd aan heeft gedurfd met de blender. Zonder hen was het hele feestje niet doorgegaan.

We hadden ook niet zonder de stralende aanwezigheid van onze ambassadeurs gekund. Green Gypsy gaat vanaf volgende maand samenwerken met een aantal ambassadeurs, waaronder Estrella van estrelavantoor.com, Maureen van @fitfooodlover en Emily van zonder-fratsen.nl. Ze waren volle bak aan het shinen!

Marike en ik kijken nu al uit naar het volgende event en doe het voor ons: plaats het ook eens een keer op social media als iets is mislukt. Maakt het allemaal een stuk echter.

Bedankt allemaal want men, wat hebben jullie een energie-kanon op ons afgevuurd. Geweldig!

Proeverij

Categorieën

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu