Help! Ik heb een kerstdiner voor 20 man! En nu?

Wees niet bang: ik ga je geen kerstmenu geven. Ik zorg dat je dit op een makkelijke manier fixt.

Het kan zomaar gebeuren: in al je enthousiasme stel je voor het kerstdiner bij jou te doen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde, denk je op dat moment nog stoer. Totdat de dagen écht kort worden, iedereen z’n kerstboom heeft laten zien op social media, de kerstmenu’s je om de oren vliegen en de supermarkten langzaam maar zeker steeds drukker gaan worden.

Shit; je krijgt cold feet.

Uitsloven leek van tevoren een heel goed idee, maar nu minder. Door drukte op je werk houd je weinig tijd over en laten we eerlijk zijn: de honderd kerstborrels deze maand klinken veel aantrekkelijker dan in een bomvolle supermarkt vechten om een winkelwagentje.

Hoe ga je toch die 20 man tevreden krijgen?

Heb je flexibele vrienden? Stel dan nu nog even voor dat iedereen een bepaald gerecht doet, zodat je alles op tafel gooit en altijd teveel eten over hebt.

Gaat je image dan naar de gedver (vind jij)? Maak het jezelf dan niet te moeilijk. Niemand verwacht gerechten waarvan ze niet eens weten hoe ze het moeten uitspreken, dus probeer dat dan ook niet.

Doe wat kittigs met de tafel, dan lijkt het al heel wat. Sta je bij binnenkomst al 1-0 voor. Pak een servet, goedkoop touwtje er omheen, kaneelstokje en wat groen en klaar is kees.

Soep als voorgerecht is altijd een goed idee, ze hebben vast wel een luxe-achtig soort broodje voor erbij en pureren kan iedereen.

De oven is je beste vriend. Ga als hoofdgerecht voor kip in een ovenschaal (deze hebben ze ook gewoon kant-en-klaar) en je bent klaar. Vraag bij de buren of je hun oven mag gebruiken omdat ze er toch niet zijn en gooi nog zo’n kleine oven in het stopcontact. Stop er dun gesneden aardappels met knoflook, rozemarijn en zeezout in en je bent klaar.

On the side deze pompoen met cranberry en feta om het niet te moeilijk te maken:

Pompoen met cranberry en feta

Als dessert ga je voor stoofpeertjes, want dat is alleen maar een kwestie van schillen en 2 uur laten pruttelen en dat kan prima overdag. Bovendien heb ik de lekkerste Stoofpeertjes Mix voor je, waardoor stoofpeertjes altijd een succes worden en die vind je hier. Grote plus: je huis ruikt gegarandeerd heerlijk, dat is pas indruk maken. Nog meer indruk maken? Gooi een scheutje Licor 43 bij de stoofpeertjes in de pan.

Stoofpeertjes Mix

Ga bijvoorbeeld voor dit super snelle (15 min) torentje van stoofpeertjes en kletskoppen met vanillecrème:

Vergeet niet het aller belangrijkste, waar een avond mee staat of valt, waar oorlogen mee zijn opgelost en waarmee je altijd nog terug kunt vallen op een liquid dinner: zorg voor genoeg drankjes. Dan hebben je gasten ongeacht jouw ietwat zwartere aardappels en ontbrekend stuk wild vast een leuke avond.

Als je dan tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht door een glas prosecco serveert met daarin een bolletje citroenijs en dat interessant ‘spoom’ noemt, maak je indruk.

Shit, heb ik je toch nog een menu gegeven.

Credit foto

Categorieën

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu