Help! Ik heb Hoer op de Grill gekocht, wat doe ik daarmee?

Onze knaller aller tijden, de bijdehante van de groep, soms de outsider, maar juist ook weer het lievelingetje van de klas: onze Hoer op de Grill. Buiten dat het heerlijk is om er je schoonmoeder mee te shockeren mooi ingepakt onder de boom, of dat je hem gewoon mooi tegendraads op je keukenplankje kunt zetten, is het ook nog eens ons meest veelzijdige mengsel.

Dit kruidenmengsel past overal bij en valt bij iedereen in de smaak, ook als je het niet zo op kruiden hebt.

Door de peper, paprika, de gember, koriander, kokosbloesemsuiker, knoflook, citroengras, zout en chili heb je een beetje zoet, een beetje zout, een beetje pittig. Iets met umami.

Verrast door de kokosbloesemsuiker? Over de vraag wel of geen honing, snelle suikers zijn de dood, suikerverslaving en alle gradaties daarvan, wordt van kokosbloesemsuiker gezegd dat het een lagere glycemische indeling heeft dan kristalsuiker. Maar, voor ons veel belangrijker; kokosbloesemsuiker heeft een heel andere smaak dan kristalsuiker. Denk aan palmbomen, een onbewoond eiland, kokosnootje in je handen en exotische oma’s die de lekkerste maaltijden voor je klaarmaken binnen 10 minuten.

Hoe die hippe variant van kristalsuiker gemaakt wordt? Het wordt uit de bloesems van de kokospalm getapt en ingedikt boven een warmtebron. Helemaal hipster-proof dus.

Dat exotische suikertje in combinatie met de chili zorgt ervoor dat je recept diepte krijgt, in plaats van dat je mond in de hens staat. Ook geschikt voor stampot-lovers en liefhebbers van de Hollandse keuken? Jazeker, gebruik het in plaats van peper en zout, geen moeilijkdoenerij, niet pittig, geen rare smaken.

Hoe dan?

Gooi het over je gebakken eitje, doe het door een wokgerecht, op je pizza, door je soep of tussen je tosti.

Moeilijker doen? Denk dat bijvoorbeeld hier aan:

Kip gemarineerd in Hoer op de Grill met mango chutney:

Zelf mango chutney maken

Een romige paprikasoep:

Hapjes voor bij de borrel

Of aubergines uit de oven:

Aubergines in de oven

Categorieën

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu