Kim’s maand – september

Inhoud:

Kim’s maand – september

Sinds de lockdowns heb ik elke maand weer het idee dat het een rustige maand is geweest, maar als ik dan zo alle foto’s bij elkaar zie als ik de foto’s uitzoek voor deze blog, valt het allemaal toch weer mee. M’n zelfmedelijden is dus groter dan het zou moeten zijn. Hoogtepunt? Een weekendje naar Ibiza! Dieptepunten? Jullie kennen me: weer genoeg;-)

Druk bezig met de kerst

Is jouw hoofd nog niet met kerst bezig? Bij mij spookt Mariah Carey al weken door m’n hoofd. Ik ben nooit zo van de indrukwekkende kerstmenu’s samenstellen, want ik houd nou eenmaal niet van heel lang in de keuken staan. Hier zul je dus ook geen eindeloze kerstrecepten voorbij zien komen, hoewel ik wel elk jaar weer denk dat ik tóch een paar kerstrecepten zou moeten ontwikkelen voor Green Gypsy.

Waar ik wel van houd? Mooie spulletjes! En dus hebben we de kerstpakketten dit jaar groots aangepakt! We hebben inkopen gedaan totdat we erbij neervielen en hebben 5 a-ma-zing pakketten samengesteld, al zeg ik het zelf!

Mijn persoonlijke favoriet is het borrelpakket, omdat ik echt gék ben op de kleur groen van het kommetje en de 2 handgeschilderde schaaltjes. Maar jullie weten waarschijnlijk nu wel dat ik niet vies ben van wat kleur;-)

Mocht je nog een leuk bedrijf in je achterhoofd hebben die onze kerstpakketten zou kunnen geven aan hun personeel of relaties: laat het me weten via kim@greengypsyspices.com! We geven iedereen die een lead aanbrengt voor een bedrijf waar we 20 mensen of meer blij kunnen maken met ons pakket 4 van onze potjes naar keuze.

Weekendje Brugge

In september waren we een jaar getrouwd en dus nam Steef me mee als verrassing naar Brugge. Dit is dus een stad met lekker eten en veel te prachtige gebouwen. Als to do gedurende de dag had hij wakeboarden geregeld. Hij had bedacht dat ik dat wel in 1 keer zou kunnen, dus had hij de pro baan geboekt. Die lekker hard ging.

Ik ben blij dat er geen foto’s van zijn en uiteindelijk werd de jongen die bij de ingang van de baan stond ook moedeloos van me geloof ik. Wat ben ik gelanceerd zeg! Blij dat er geen foto’s van zijn en ik op m’n trouwdag zelf er iets charmanter bij stond, wat dit wat niet best;-)

Huis verduurzamen

Ik wil graag mijn huis in Delft verduurzamen, maar blijkt dat dat niet zonder slag of stoot gaat. Ik dacht dat er een paar zonnepanelen op geplakt zouden kunnen worden, beetje isolatie in de muren en dat we er dan wel zouden zijn.

Blijkt het dak asbest te bevatten, dus die zou al compleet vernieuwd moeten worden. Ik weet niet eens hoeveel dat zou gaan kosten, het afvoeren en opnieuw bedekken. Stel ik zet mezelf eroverheen, dan staat er een enorme boom bij de buren in de tuin, die op dit moment zo floreert dat mijn hele huis in de schaduw staat en elke herfst de goten weer vol zitten met zooi. Gek op natuur….

Normaal zou je wellicht iets met de buurman af kunnen spreken. Met die van mij niet. Die heeft een ziekte, welke zou ik je niet kunnen zeggen. Hierdoor schreeuwt hij elke dag 3 woorden en je wilt ze alle 3 niet aan je kids leren. De hele dag door. Aan één stuk. Ik dacht dus dat ik toch bij hem zou aanbellen. Hij deed naakt open. We werd een kort gesprek.

Een weekend naar Ibiza

Hoogtepunt van deze maand? Stel je even voor dat je een kind hebt. Een baby beter gezegd, van 15 maanden. Dan ben je dus een slaaf van zijn agenda. Wanneer er gegeten wordt, wanneer wat leuks gedaan wordt, wanneer je brak bent, alles. Hij is wel een heel gezellige baas, maar het is en blijft een dictatuur.

En nu was ik dus gewoon een heel weekend met vriendinnen naar Ibiza! Gewoon om te borrelen wanneer ik wilde Ik kon praten zo lang ik wilde, zonder dat ik bang hoefde te zijn dat iemand in het zwembad viel, een kat had ontvoerd of een glas wijn omtrok. We konden stappen en de volgende dag om 12 uur ‘s ochtends wakker worden van de wekker. Alles!

Het was echt een weekendje met alleen maar bijkletsen met iedereen. Zo leuk om ‘s ochtends te ontbijten en gewoon weer door te gaan waar je gebleven was. Natuurlijk daarna wel weer met gierende banden naar Sol toe, dat begrijp je;-)

Dit waren trouwens de highlights waar we geweest waren:

  • Woomoon (feestje dat af en toe op zondag is).
  • On The Beach. Een heel chill strandtentje richting het noorden en dit is eigenlijk mijn favoriete tent waar je echt lekker eten krijgt voor een normale prijs. De sushi is daar heerlijk, maar was er die dag niet. In de winter zijn ze niet open, dus denk dat ze aan het uitverkopen waren.
  • Maymanta. Dit is een chique Peruaans restaurant boven op het dak bij Aguas de Ibiza. Je zit er prachtig met een uitzicht over de haven van Santa Eulalia. Heerlijk gegeten, maar we hadden veel mensen die niet van vis houden in de groep. Blijkt Peruaans eten toch voor een groot deel uit te bestaan.

Nieuwe producten ontwikkelen

Naast de kerstpakketten zijn we druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten: een aantal nieuwe kruidenmixen én producten waar kruiden inzitten, maar waarin ze niet de hoofdrolspeler zijn. Ik mag er helaas nog niks over zeggen, maar spannend!

Postpartum programma voor Fitzwanger Online

We hebben 6 weken gefilmd voor het postpartum programma van Fitzwanger Online. Voor de leken: dat is wanneer je na je zwangerschap weer wat wilt doen. Over het algemeen mag dat na 6 weken, dus ons programma helpt je om weer op te bouwen totdat je je eigen sport weer mag doen.

Ik ben natuurlijk al veel verder dan 6 weken, dus ik dacht dat ik wel even 2 lessen per keer kon filmen omdat ik inmiddels best veel sport. Zo, kwam ik even even bedrogen uit! Ik sta te zweten op die video’s en op 1 video heb ik dus echt zweetplekken op m’n shirt. Ik twijfel om ‘m over te doen, maar dan krijg ik met onze nieuwe topper Indra aan de stok. Die heeft de video bewerkt.

Silent Disco

Steef was van de verrassingen deze maand. Hij had iets bedacht en is altijd wat zuinig met hints geven vind ik persoonlijk. Ik had dus bedacht dat we een salsa les gingen doen of een workshop in ‘geen-idee-wat’. Het werd dus silent disco. Papa en mama waren er even uit, dus om 4 uur ‘s middags zaten we aan de limoncello shots, om 7 uur zong ik mee met de Spice Girls, om 9 uur had ik daar een choreografie op bedacht en om 10 uur lag ik kapot in bed.

Spaanse les

Sinds kort heb ik mijn Spaanse les weer opgepakt, maar nu met privéles via Preply. Ik ben echt enorm fan! Voor een normale prijs kun je les krijgen van iemand waar dan ook in de wereld. Mijn lerares komt uit Colombia en ik vind het helemaal geweldig om letterlijk een inkijkje in haar thuis te krijgen.

Wat alleen tegenvalt is mijn babybrain: ik ben zoveel weer vergeten! Ik sta te stuntelen als ik wil vertellen wat ik morgen ga doen en het zweet breekt me uit als ze dan ook nog wil dat ik iets in verleden tijd vertel. Maar ze is grappig om mee te kletsen en vorige week kwamen de meiden van kantoor zelfs lekker eten brengen wat ze gemaakt hadden voor een Reels van Gezond Zonder Gezeik, dus dat verzacht het enorme gestuntel wat.

Ik hoop dat dit geslijm ze inspireert om het vaker te doen.

Categorieën

Menu