Kim’s week 16: Pasen, voor het eerst weer andere mensen zien en 3 x aan de BBQ

Zo lieve mensen! Ik miste een persoonlijke touch op deze pagina. Green Gypsy is ooit begonnen als een blog, maar is uitgegroeid tot een merk. Toch mis ik het ‘verhalen schrijven’. Het uitwerken van recepten wordt een trucje en levert weinig nieuwe inspiratie op voor mijn chaotische hoofd. Vandaar dat ik week overzichten ga maken: een slap aftreksel van iemand die wel persoonlijk wil bloggen, maar die dat niet helemaal in een juist sausje weet te gieten zodat het in lijn is met het merk;-) Deze week was ik volop in de weer om nieuwe BBQ recepten te ontwikkelen en dus moest ik 3 x de barbecue aangooien (met behulp van lampenolie natuurlijk), zag ik voor het eerst weer echt andere mensen en was het Pasen.

Inhoud:

Maandag

Vandaag was het Tweede Paasdag. Wat je normaal doet dan? Aan de champagne tijdens de lunch onder het mom van een feestdag. Wat ik nu deed? Werken. Veel te saai en een beetje treurig ook wel, maar ik moest nog veel doen en door de overload aan fantastisch weer de laatste tijd werden mijn to-do lijst meer een vrijblijvende suggestie. Vandaag dus maar even dingen bijwerken en de enorme stortvloed van ideeën in m’n hoofd bij de volgende lijst van suggesties schrijven. Voor als het een keer uitkomt.

Ik had ook een paasbrood gemaakt. Dat was dan wel om 23.00u op Tweede Paasdag, omdat ik het sneu vond om deze dagen zo voorbij te laten gaan. Ik maakte dit recept van Marike van Oh My Pie. Hij was dus glutenvrij, zonder specifieke reden. De smaak was heel lekker, maar ik had ‘m veel te droog gehouden, dus hij viel lichtelijk zwaar op de maag.

Dinsdag

Worden jullie ook zo gek van het thuiswerken? Ik heb een prima bureaustoel en een vet relaxed scherm, maar toch komen de bekende muren al goed op me af. Zeker als we samen thuis zijn. Misschien moeten we een kantoortje maken in huis, maar we zijn nog te laks om dat echt te doen. Waar ik de helft van mijn tijd aan spendeer: de route afleggen tussen m’n bureau AKA de eettafel en de keuken. De ene keer een boterham, dan een soepje, toch nog een stukje chocolade. Ik word er gek van en ik word ook echt zoveel minder productief!

Als ik volwassen genoeg zou zijn, zou ik met mezelf afspreken dat ik de avond van tevoren eten zou klaarmaken en dat ik dat de volgende dag zou opeten. Je begrijpt: het blijft bij de stukken chocolade en tussendoor een boterham met pindakaas bij écht gerommel in de trommel.

Vandaag had ik ook aan een borrelbrood gewerkt en het filmpje is best prima geworden, kan ik voor het eerst in m’n leven zeggen.

Als avondeten hadden we dus borrelbrood met gesmolten kaas én paasbrood van gisteren. Het Voedingscentrum zal trots op me zijn.

Ik heb op dinsdag avond een nieuwe routine: FaceTimen. Ik snap: dit klinkt als iemand die er net achter is dat MSN niet meer ondersteunt wordt, maar het ligt anders. We doen dan met een groepje van 7 elke week een quiz. Want kletsen met z’n zevenen werkt natuurlijk helemaal niet. Deze week had Roos iedereen via de post een bingo kaart gestuurd. Zij zat als een volleerde bingo-er te draaien aan de balletjes en alles was verkleed. Wij natuurlijk in stijl: als oma.

Woensdag

Vandaag was het hoogtepunt van mijn dag een broodje pindakaas, die nog half bevroren was ook. Hoop dat dit het hoogte- en tevens dieptepunt van de sociale quarantaine is.

Donderdag

Ik dacht de neerwaartse spiraal van gisteren even professioneel tegen te gaan. Ik had dus voor mijn werk (ja, ik heb Faith de stagiair, dus we beginnen braaf elke dag op tijd met een call om de dag door te nemen) al een lunch klaargemaakt. Ik had namelijk op Pinterest een recept gezien voor een rijst bowl. Helemaal Pinterest waardig en alles, dus ik moest ‘m maken. Ik had het natuurlijk al gelijk in 2 bakken kunnen doen, zodat Steef die van hem mee kon nemen naar z’n werk. Maar nee, ik ben zo’n foodblogger die eerst een foto van zijn/haar eten maakt waardoor het standaard koud is voordat je begint met aanvallen. Ik had het dus Insta-waardig in 1 bak gedaan, de knapste die ik kon vinden. Ik was zo trots als een pauw dat ik m’n tanden eens in iets anders ging zetten tijdens de lunch dan puur en alleen koolhydraten.

Toen het lunchtijd was had ik m’n haren al in de eetstand gedaan om eens even ongegeneerd aan te vallen. Eindstand? Er stond alleen nog een deel van de bak op het aanrecht, waar louter rijst in zat. Steef had namelijk de hele bak, 2,5 kilo schoon aan de haak, meegenomen naar z’n werk. En omdat hij het zelf ook vrij veel vond en het niet in een enorme bak paste om mee te nemen, had hij de lekkere dingen eruit gevist.

Ik was weer even ouderwets boos en gefrustreerd en had mezelf toen op een kaassouflé getrakteerd uit de Airfryer. Want het was toch al zo burgerlijk om eten voor je vent klaar te maken in de ochtend, dan kon die Airfryer er ook nog wel bij.

Toen hij thuiskwam met een afhaalmaaltijd was natuurlijk de lucht alweer snel geklaard.

Hier was ik nog trots

‘S avond hebben we een dikke chai latte gemaakt en popcorn gegeten. Popcorn is vet makkelijk: je gooit olie in een pan (waar een deksel op kan). Daar gooi je popcorn bij en Ras el Hanout kruiden en je wacht net zo lang, totdat het poppen bij klaar is. Vergeet niet je pan goed te schudden, anders houd je niet veel meer over dan aangebrande troep. De chai latte maakten we met gewone melk en een melkopschuimer. Die melkopschuimer gaat echt je leven binnen 4 muren een stuk aangenamer maken.

Gewoon zelf hipster koffietentje spelen.

Vrijdag

Ik heb een toffe nieuwe home workout: poweryoga. Mochten er mensen zijn met net zo’n zwakke rug als ik: na deze work-out voelt het alsof je gemasseerd bent door aartsengel Gabriël himself. De work-out duurt een half uurtje en die meid is lekker enthousiast, waardoor het al met al minder erg is dan zo’n marteling van een rondje hardlopen als je het mij vraagt.

Ik maakte voor tussen de middag gado gado wraps. Dat is mijn nieuwe favoriete recept, omdat je groenten binnenkrijgt, het is VET lekker en het is snel klaar. Ik heb namelijk 0 zin om tijdens mijn werk een half uur aan mijn lunch te besteden.

In de avond ging de eerste keer dit weekend de BBQ aan. En ja, dit klinkt net zo burgerlijk als het woord Airfryer. Ik vind barbecuen gewoon echt lekker en zeker als je er veel salades bij maakt. Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n fan van vlees; je kunt prima stellen dat mijn BBQ ervaring eruit bestaat dat ik een salade eet met rook op de achtergrond, wat je echt een vakantie gevoel geeft.

We hadden stuk braakliggend zand in de tuin (dit klinkt absoluut groter dan het is) en daar gingen we de volgende dag gras leggen. We hadden iemand laten komen voor een offerte: € 1.800. Nu denk jij nog dat het om een groot stuk gaat, dus prima prijs. Nee lieve mensen, het gaat om welgeteld 10m2. Zelf doen dus maar. We hadden ook nog een mega coniferen struik, waar we aan begonnen waren om te snoeien. Veel meer werk dan we dachten, dus halverwege uiteraard gestopt, maar het leek een pienter idee om de coniferen te verbranden en zo ons zand vruchtbaar te maken.

Waren we gelijk van dat afval af.

Op internet staat dat je je zand 10 cm moet afgraven en dat moet opvullen met aarde, zodat het gras de kans krijgt om zich te hechten aan de ondergrond. Ten eerste hadden we geen zin om het huidige zand af te voeren en ten tweede werden we al naar bij de gedachte dat we dan zo’n 50 zakken tuinaarde moesten halen.

Later.

We gingen het dus op de ouderwetse manier proberen.

We staan in de buurt al bekend als ‘die tokkies’, omdat we tijdens de verbouwing alles in de voortuin gooiden wat weg moest. Dit heeft er niet aan bijgedragen. De hele buurt stond blauw, want blijkbaar rookt dat groene enorm. Naast een paar steekvlammen en een hoop rook bleven er 3 stukjes verkoold hout over. We hebben het dus maar bij 3 takken gelaten, want dit schoot letterlijk niet op.

Zaterdag

Vandaag hadden een Tom ka kai soep gemaakt met Turks brood ernaast. Dat Turkse brood hadden we opengesneden in de oven, olijfolie er overheen en Salade Parade met zongedroogde tomaten.

Daarna eindelijk gras gelegd, dus hebben we het burgerlijke niveau van de tuin van een 3 naar een mooie 8 getild. Lekker bezig. Benieuwd of gras het ook gaat doen op een onderlaag van aarde van zo’n luttele 3 mm. To be continued.

Vandaag hadden we opnieuw de BBQ aangedaan en we hebben zulke lekkere recepten gemaakt! Ik zal ze uitwerken binnenkort, maar we hadden een gekarameliseerde maiskolf, een rode bietensalade, pittige kip en knoflookgarnalen. Eindelijk een barbecue waar ik echt warm van wordt. We maakten ook vet lekkere kruidenboter met Garlic Heaven. Ik had expres veel gemaakt, dus nu eet ik nog steeds soepjes met geroosterd brood en kruidenboter erop.

Before

After

Zondag

Eindelijk weer andere mensen gezien! We durfen het eigenlijk niet, maar we wilden toch graag eindelijk iemand anders zien. Om nou elke dag de bonusaanbiedingen met elkaar te blijven bespreken….

Er waren dus 2 vrienden langsgekomen en we wilden wel buiten afspreken, dus is de BBQ weer aangegaan en hebben we precies hetzelfde gegeten als gisteren hahaha! Als er mensen langskomen wil je toch altijd je best doen met eten, of ben ik de enige? Ik krijg dan altijd wel een soort stress, omdat je ook nog aan een bepaalde tijd vastzit. Ik dacht als ik dan gewoon precies hetzelfde maak, dan hoef ik daar m’n hoofd niet meer over te breken.

Omdat we zo’n tijd een RTL4 leven hadden geleid met weinig contacten, werden we erg enthousiast van andere mensen. We zijn dus echt zó dronken geworden! Echt heel sneu, want de volgende dag konden we echt níks meer.

Vertel me: hoe trekken jullie de social distancing?

Categorieën

Menu