Kim’s week 18: begroting voor m’n huis, cellulitis en nieuwe webshop

Inhoud:

Administratie

Kim’s week 18

Deze week was ik he-le-maal klaar met Corona (ik voel een rode draad in alle weekoverzichten). Ik voel me een soort kluizenaar zonder mooi kasteel. Een heks zonder kruidentuin en Gerard Joling zonder Gordon. Het kan allemaal wel, maar echt lekker is het niet. Ik probeerde nog de vakantiesfeer terug te halen door onze favo gerechten uit Sri Lanka na te maken en ik heb wat administratie geprobeerd te doen zodat het wat rustiger in m’n bovenkamer zou worden, maar echt baten deed het niet. De begroting van het huis zit namelijk VER over budget. Over budget gesproken: de webshop werkt ook niet meer optimaal.

Maandag

Vandaag was het Koningsdag en dan hoor je biertjes uit plastic bekertjes te drinken. Zelfs dat heeft z’n charme dan. Dit jaar is natuurlijk net een tikkie anders, dus gingen we bij vrienden op het balkon ‘Koningsdag vieren’. Echt vieren kan natuurlijk niet.

Helemaal beneden in de binnentuin bij hun zit een pizzabakker en die ‘bezorgt’ bij de naaste buren pizza’s door middel van touwen. Wel echt een hoogtepuntje van creativiteit tijdens deze crisis hoor.

’s Avonds had ik gewoon Spaanse les. Ook zij houden er geen rekening mee dat je normaal met een leeuwenpak door de stad had geslenterd. Ik had al een paar drankjes op. Mijn achterliggende gedachte was dat je op vakantie na een paar klassieke mojito’s de taal perfect beheerst. Dat was in dit geval niet zo. De Spaanse lessen zijn nu digitaal, dus dat haalt het kletskous niveau al drastisch naar beneden. Ook ben ik geen grammaticaal wonder, dus ik moest mezelf dwingen om niet halverwege de les op die aantrekkelijke rode button te drukken, met als excuus dat m’n internet er ineens mee was opgehouden.

Dinsdag

Ik probeer nu wat vaker ook warm te eten tussen de middag. Alle zelfbenoemde food inspirators (ik vind dit een ding) roepen dat je niet aan je voedingsstoffen komt als je elke dag tussen de middag alleen maar brood eet. Ik wilde even hip doen, dus ik dacht; ik ga meedoen met deze hype. Ik had volkoren rijst gekookt (voor de hele week had ik bedacht, maar dat eindigde zaterdag toch weer in de prullenbak). Ik had toen een visje opgebakken in een pan en daar een eitje, 2 tomaten en bruine bonen doorheen gehusseld. Een cheap ass roerbak schotel dus. We hebben namelijk sinds vorige week The Royals (een luxe kruidenlijn) en daar moet ik recepten mee ontwikkelen. Ik deed de Royal Fish erop en voelde me een heuse fitgirl.

Zoutloze kabeljauw kruiden

Ik heb een vicieuze cirkel ontdekt: ik maak plannen, plan alles in in m’n agenda, maar vervolgens wordt het een vrijblijvende optie. Voor als ik niks leukers te doen heb. En zo komt er dus elke dag méér op de to do list, dan dat er de dag ervoor op stond. Niet echt de bedoeling van zo’n lijst.

Kortom: ik heb moeite met time management. Volgens Steef ben ik altijd de hele dag aan het werk, maar is het weinig efficiënt. Hebben jullie ook altijd zo’n moeite met hard aan de arbeid als buiten de vogeltjes je roepen? Vreselijk! Vanaf vandaag wordt het wel een tijdje iets minder standje sambal, dus dikke kans dat daarmee mijn productiviteit ook omhoog schiet.

Over afleiding gesproken: mocht je nou even klaar zijn met dat SBS6 leven: bekijk dan even deze documentaire over Amazon. Is echt heel interessant: wist je bijvoorbeeld dat Amazon voor de CIA een cloud systeem heeft gemaakt? Ik vind dit dus echt schrikken.


Vandaag had ik garnalen pil pil online gezet en dat is toch wel rammend lekker in deze tijd van sociale eenzaamheid. Ze zijn pittig, barsten van de knoflook en zijn snel klaar. Ik vind het echt zó lekker om hier mijn brood in te dopen!

Woensdag

Op het randje van Corona zijn we nog net naar Sri Lanka geweest, om daar nieuwe recepten en kruiden te zoeken. Stelletje ontdekkingsreizigers dat we zijn. In Sri Lanka hebben we een paar dingen gegeten die echt gruwelijk lekker waren: je krijgt in plaats van 1 grote curry, verschillende kleinere curry’s. Ook serveren ze daar coconut roti (dat recept staat op m’n andere blog): dikkere pannenkoekjes van bloem en kokos die echt zo intens lekker zijn. Nog een favoriet: kokos sambal. Gewone sambal is natuurlijk pittig, maar deze is veel minder pittig, door de tomaat en de kokos. Je kunt dus, zelfs als spicy niet in jouw repertoire voorkomt, prima een eetlepel bij je maaltijd serveren. Of op je broodje ei leggen. Ik ben hier nu echt verslaafd aan!

Recept kokossambal

Ingrediënten:

100 gr kokosrasp
50 ml kokosmelk
6 chilipepers (zonder zaadjes)
½ rode ui, fijn gesneden
eventueel 3 blaadjes daun djeruk perut (of kerrieblad).
1 tl garnalenpasta
2 el Rode Curry kruiden van Green Gypsy Spices
½ vleestomaat, in blokjes gesneden
snufje peper en zout
1 teen knoflook, gesneden

Bereiding:

Meng de kokosrasp en de kokosmelk door elkaar in een kom.
Bak in een pan de chilipepers op, samen met de ui en eventueel de daun djeruk perut. Gooi dan na 2 minuten dit mengsel in een blender, samen met de rest van de ingrediënten. Gooi dan deze pasta door de kokos, kneed het door elkaar en bewaar het in een pot in de koelkast.

Kokossambal

Donderdag

Ik moet echt heel ernstig aan m’n administratie. Het zijn allemaal losse bonnetjes op m’n bureau AKA de eettafel en elke keer als ik de deur open doe, ben ik bang dat ze eraf waaien. Ik denk er dus wel met enige regelmaat aan, maar of ik er iets mee doe is een tweede. Vandaag stond dus echt op de planning om het te doen. Eindstand: ik heb de helft weg gewerkt en de rest van de tijd ben ik op Klikbeet beland….

Ook heb ik de begroting voor het huis gemaakt. De meeste mensen doen dat voorafgaand aan een verbouwing, maar ik heb de hele tijd in de stress gezeten of het wel ging lukken en heb nu dus pas de schade opgemaakt. Het is echt zóveel duurder geworden dan ik vooraf had bedacht! Het is een jaren ’50 huis, dus toen ze bezig waren bleek dat de hele vloer onder de keuken eruit moest en ze een bak van beton moesten maken, de rioleringen waren lek, ik wilde tóch vloerverwarming. Kortom: ruim € 40.000 over het budgetje. Dat zijn nog eens grote mensen prijzen. Een derde hypotheek dan maar.

Vanochtend zijn we begonnen met een Sri Lankees ontbijtje, omdat we nu de kokos sambal in de koelkast hebben staan. Coconut roti met een gebakken eitje en dan die kokos sambal. Alsof er een engeltje over je tong pist!
Ontbijtje

Vrijdag

Het leek een goed idee als Steef m’n haar ging knippen. Zijn techniek ging als volgt: ik moet op een krukje zitten en voorover buigen, zodat je haar als een soort waaier naast je hangt. Je moet wel weten dat een waaier een veel te chique begrip is voor die bos stro waar ik het de laatste paar weken mee moet stellen. Die ‘waaier’ ging hij dan knippen, uit de losse pols. Ik raakte lichtelijk in paniek toen ik de ongelijke stukken zag vallen (maar echt: KIJK deze foto), maar ineens is sociale quarantaine een volledige geruststeller.

Van een volger (Lin Cornips) kregen we de tip: een tosti met ham, kaas, Skinny Dipping en een uitje. Vorige week al piste ik bijna in m’n broek van enthousiasme, dus had ik alle ingrediënten gehaald. Zoals je weet is time management alleen niet 1 van mijn competenties, dus mag jij raden of ik ‘m ook echt gemaakt heb… Nu, een week later, was de ham al op, dus maakte ik ‘m vega. Rammend lekker! Ui op je tosti is ook echt een goed idee: net een kaas-ui broodje.

Verder zat ik even in de paniek stand, omdat ik vond dat je cellulitis zag als ik ren. Zeker met die witte melkflessen en tel daar bij op een iets te kort broekje. Ik had dus bedacht dat ik vanaf nu elke ochtend voor werk even ga sporten, al is het maar een kwartier.

Alleen maar gezond eten ga ik niet aan beginnen, want elke vrouw heeft cellulitis en ik vind chocolade gewoon te lekker, maar ik had wel ooit al een massageapparaat gekocht. Daar moet je dan je benen mee masseren (of dat apparaat doet dat eigenlijk voor je) en dan worden ze gladder. Ik had het dus al een hele tijd geleden gekocht (marketingslachtoffer als ik ben) en ik heb het idee dat het wel iets doet. Ik heb vaak kramp in m’n kuiten, maar als ik dit apparaat af en toe gebruik niet meer. Ik denk/hoop dus dat het goed is voor die achterlijke putten, ik weet zeker dat het goed is voor de doorbloeding. Ik heb mijn vriend Google even gecheckt, maar die ik heb wordt niet meer geleverd, maar deze lijkt erop.

Omdat ik toch al cellulitis heb nu, was het hek van de dam en wilde ik pizza en prosecco was geel en echt zó smerig. Rijp voor de gootsteen die handel. Totale deceptie.

Zaterdag

Normaal vind ik zaterdagen enig, maar nu had ik stress, want onze webshop werkt weer niet zoals ie zou moeten doen. Bij het afrekenen pakt ie bij sommige mensen de postcode niet. Echt helemaal irritant, want dat is toch wel een dingetje als je inkomen afhankelijk is van aankopen. Wij gebruiken Magento 1 en daar is dus altijd wel wat mee aan de hand. Zorgenkindje zou ik het willen noemen. Na weer een half uur op Google gehangen te hebben, blijkt dat Magento 1 vanaf juni niet meer ondersteund wordt. Helemaal klaar mee ook, dus we gaan over op een ander systeem; Woocommerce.

Herkent iemand dit? Als ik bedacht heb dat we overgaan op een nieuw systeem, dan moet het ook NU. Wachten is dan geen optie meer. Jammer dat het nu weekend is, want om bepaalde dingen over te zetten heb ik toch echt hulp bij nodig…

Ik heb sinds gisteren buikpijn en het wordt steeds erger. Zal je altijd zien: het is nu weekend. Heel raar: soms is er niet veel aan de hand en dan klap ik ineens dubbel van de buikpijn. Alsof er een ballonnetje in m’n buik zit.

Ik heb dus als een oma op de bank gelegen (zoals wel vaker nu tijdens Corona) en dit is een dikke tip op Netflix: Unorthodox. Het is een mini serie gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een meisje dat uit een streng orthodox-Joodse gemeenschap wil ontsnappen.

Ik dacht dat deze pompoensoep wel wat zou helpen voor m’n buik, maar eigenlijk alles wat m’n buik in komt, wordt niet met een warm welkom begroet….

Zondag

Dat idee van dat elke ochtend sporten heb ik maar laten varen. Het waren 2 mooie dagen.

Ik heb vandaag doodsangsten uitgestaan op een veel te hoge ladder; ik heb nog een huisje in Delft dat ik verhuur, maar de weelderige klimop van de buurman had inmiddels z’n zinnen op de dakpannen gezet. Die klimop moest dus wegwezen, dus had ik een ladder van de buurman geleend. Die buurman lieve mensen, heeft wat psychische probleempjes, waaronder schizofrenie, angstaanvallen en constant schelden.

Leuke man verder.

Hij zou dus wel even mijn ladder vasthouden als ik 6 meter boven de grond was. De buurman had het er maar over dat als iemand zich samenspant tegen je, je prima een doodsklap mag geven. Eén van de Mexicanen die het huis huurt lag helemaal in een deuk, terwijl ik daar maar bovenaan die ladder stond die gillen dat ik dood ging.

’s Avonds hebben we vet lekkere honingkip gegeten! Dat recept had ik ergens op internet gevonden en deze is zooooo lekker! Niet heel skinny, maar ik heb nu toch al cellulitis.

Categorieën

Menu