Kim’s week 19: deze week zat de law of attraction me tegen

Inhoud:

Kim

Kim’s week 19

Deze week testte ik even de law of attraction en wat blijkt? Het is niet zomaar een mode dingetje; het werkt. Ik had zoveel last van m’n buik dat ik dacht dat ik geopereerd moest worden (maar ik ben dan ook een drama queen), m’n paard werd kreupel (AKA mank, voor iedereen die geen Britt Dekker is) en de intro van de nieuwe webshop laat flink op zich wachten. Voordat je dit stuk met argusogen gaat lezen omdat je denkt dat het niet helemaal lekker met deze meid gaat: er waren ook zat hoogtepunten hoor.

Maandag

Mensen, ik heb me een pijn in m’n buik! Ik houd ervan om te denken dat ik een hoge pijngrens heb, maar Steef zei net tegen me dat mensen die dat altijd zeggen, juist een lage pijngrens hebben. Ok, punt is gemaakt.

Hoge pijngrens of niet, die buik van mij krampt steeds samen en niet zo’n beetje ook. Eigenlijk heb ik al sinds donderdag last en dit weekend werd het erger, maar nu wordt de pijn alles overheersend. Zoals de uithaal van Gerard Joling. Ondanks die hoge pijngrens van mij natuurlijk. Eerst dacht ik dat ik trek had, toen dacht ik stress, toen dacht ik een spiertje, maar het begint nu echt irritant te worden. Meestal helpt de struisvogel techniek wel (doen alsof er niks aan de hand is) maar die heb ik al een paar dagen geprobeerd. Ik heb alles al gedaan: probiotica, gemberthee, kruik, en nog 100 van die heksenmiddeltjes.

Als het morgen nog niet over is, ga ik naar de huisarts. Tijdens de nacht had ik zelfs al visoenen dat ik met een ambulance opgehaald moest worden en op de OK zou belanden, zo’n pijn had ik. Het was met pijn weg puffen. Echt voer voor de inner drama queen in mij.

Turmeric of kurkuma schijnt heel goed te werken tegen ontstekingen. Omdat ik dacht aan een verwaarloosde blaasontsteking of iets, neem ik nu dus een smoothie van kurkuma en hij is best goed te doen:
1 dadel, melk, wat honing, 1 banaan en 1 cm kurkuma blenden. Ben je klaar voor grootmoeders tip? Gaan we: van kurkuma krijg je rammend gele tanden, dus beter neem je een capsule. Je kunt het best af en toe eten, maar als je de kurkuma redelijk puur eet, zoals ik in m’n smoothie, houd je kanariegele tanden over. Dat is leuk voor op je muur, maar niet in je giecheltje. Ik voelde me alleen niet echt in staat om naar een winkel te fietsen en deze kurkuma had ik nog in de vriezer liggen.

Dinsdag

Was ik even vergeten: vandaag is het 5 mei, dus is de huisarts gesloten. Kon ik nog niet wat aan die buikpijn doen!

Ik heb nog wel een toffe film tip voor je. Ik ben groot fan van een broodje zalm, maar na het zien van deze docu, ga ik toch maar weer diep in de buidel tasten om volgende keer bio zalm te kopen. Klinkt als Amsterdamse aanstellerij, maar als je ziet hoe de reguliere zalm erbij zwemt…. Daar moet je wel ziektes van krijgen.

Woensdag

Eindelijk naar de dokter! Ik had al keurig in een potje gepist en die had ik bij de voordeur gezet. Je zou ‘m maar vergeten. Blijkt dus dat ze dan niet zoveel meer aan je urine hebben, dus morgen moet ik opnieuw. Als je het hebt over vies: ik vind dat dus zó smerig om zo’n warm potje vast te houden. Gruwel….

Ondanks de misère waarin ik bijna verdrink deze dagen, is er ook iets leuks: we zijn bezig met een bijzondere peper! We hebben al 2 toffe zoutsmaken in mooie molens: bamboezout en Perzisch blauwzout. Nu gaan we daar dus een peper aan toevoegen: Tijger peper. Vandaag heb ik de teksten geschreven en heb ik een eerste poging gedaan om het label te ontwerpen. Doe ik nooit in 1 dag, want de volgende dag bekijk ik het nog een keer en vaak schaam ik mezelf dan diep en vraag ik me af aan welke middelen ik gezeten had toen ik op dit idee kwam. Ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat!

Kim

Wat ik wel heerlijk vind als je jezelf zielig vindt: verzorgd worden. Ik snap ineens waardoor mannen doen of ze doodgaan bij een griepje; wat is dat heerlijk. Steef had vanavond gekookt en hij had helemaal z’n best gedaan om een recept te volgen. Het was dus een venkel quiche geworden en hij was apetrots op z’n creatie. Ere wie ere toekomt: hij was prachtig. Normaal zucht hij altijd als ik een foto van eten maak (snap ik: foodbloggers zijn uiterst irritant want je kunt altijd pas eten als het afgekoeld is), maar nu had hij hem wel in willen lijsten.

Totale deceptie toen we hem aansneden: de arme quiche zat tot knieën in z’n eigen vocht. Soort smoothie dus.

Kim

Kim

Donderdag

Vandaag kreeg ik de uitslag van de dokter: het was geen blaasontsteking, maar een darmontsteking. Zoiets kan tot 10 dagen duren en je kunt er niks aan doen. Inmiddels is de pijn ook al helemaal prima en soms zelfs bijna weg. Heeft die struisvogeltactiek toch z’n vruchten afgeworpen.

We zijn nog steeds bezig met de nieuwe shop, maar het werkt nog niet. Zó irritant: we hebben gelijk alles geregeld om te beginnen met bouwen, maar die gasten in de IT hebben het druk tijdens Corona omdat iedereen ineens een webshop wil. Dit zijn nog eens eerste wereldproblemen.

Herkennen jullie dit? Omdat ik nu veel thuis ben, word ik een beetje ‘huisvrouwerig’. Me ineens storen aan troep die ik voorheen niet eens zag, altijd een gevulde koelkast willen hebben. Zo gebeurde het dus ook dat ik vandaag ineens appelflappen ging bouwen.

Hemel….

Maar het is dus simpel: ontdooi bladerdeegvelletjes. Snijd appels heel fijn, gooi er wat Pumpkin Spice bij en rozijnen. Eventueel kun je nog wat honing of suiker toevoegen. Meng het goed en leg het op een velletje bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dicht door de puntjes naar binnen te vouwen en gooi je appelflap in de oven. Deze foto is natuurlijk helemaal ruk, maar ze waren zo lekker!

Kim

Vrijdag

Dit was natuurlijk de dag waar we allemaal tijdens die deprimerende wintermaanden naar uit hebben gekeken: het was echt zomerweer! We gingen dus zeilen vandaag. Maar hoe ironisch: het was zulk lekker weer dat er zelfs geen wind stond. We hebben dus vooral gedobberd en tot ergernis van Steef veel op de motor gevaren. Ik heb ook nog even geoefend met achteruit inparkeren: ik heb geen talent.

Bij zo’n lekkere dag hoort natuurlijk een barbecue! We maakten een salade met geitenkaas, want alles met geitenkaas is lekker, en we maakten pittige BBQ-kip met een knapperig korstje. Mijn dag kan niet meer stuk.

Zaterdag

Ik ben dus al heel lang op zoek naar een nieuw kleed. Laat hieronder in de reacties maar je mening achter, want ik twijfel. Ik vind ‘m gezellig want hij bestaat uit jute en katoen, maar ben bang dat ie binnen een week smoezelig wordt.

Kim

Om de law of attraction even te testen: ik had al een boutweek, maar nu is m’n paard dus ook kreupel en dat kan tot wel een jaar duren. Ik geef ‘m nog even 2 weken vrij voordat ik naar de dierenarts ga, want dat is altijd zo’n duur geintje…

Kim

Steef is helemaal leip van honkbal. Hij kan het zelf super goed (heeft zelfs in Venezuela gespeeld: dat kun je zien als een honkbal heaven, verder is het natuurlijk nu geen heaven) en kijkt het liefste de hele dag filmpjes van wedstrijden. Hij heeft een plastic knuppel gekocht met plastic ballen met gaatjes, zodat het makkelijk is om met effect te gooien. We gingen dat doen vandaag in het bos. Dit moet echt zo hilarisch zijn geweest voor de anderen die daar lagen: de eerste 20 keer heb ik alleen maar misgeslagen! Ik zou echt zo graag mezelf hebben gezien, wat een deceptie.

Uiteindelijk had ik natuurlijk heel veel talent.

Zondag

Vandaag in de middag een maiskolf van de BBQ gegeten en dat is helemaal beyond m’n lievelings: hij is namelijk binnen 5 minuten klaar en er komt een gekaramelliseerd laagje op. Dit is echt mijn aanrader van de week!

Maiskolf

Ik mis heel erg het uit eten gaan en biertjes drinken in de kroeg. Deze periode is wel extreem goed voor m’n portemonnee, maar heel gezellig is het niet. Maar, ik kon nu toch m’n geld uitgeven: de Scheepskameel kwam eten brengen wat je alleen nog hoeft op te warmen in de oven en een pan. Omdat wij net buiten de ring wonen, komen daar eigenlijk geen restaurants bezorgen, maar de Scheepskameel had flyers in de bus gegooid dat ze bij onze wijk op zondag konden langs brengen als je had besteld. Ik vind dit wel echt een goeie voor alle restauranthouders: pak 1 of 2 wijken die er iets buiten liggen en bezorg op 1 dag. Zij had echt heel veel maaltijden weg te brengen.

We hadden een mega lekker menu: vooraf brood, aspergesoep, een worst van garnalen en een witte chocolade mousse met een intens lekker wijntje ernaast.

Ik zie die nieuwe week ineens helemaal rooskleurig tegemoet en als we het dan toch over de law of attraction hebben: misschien valt dat kreupele paard straks toch mee!

Kim

Categorieën

Menu