Kim’s week 20: naar het strand, heimwee en 3 x pizza

Biertje drinken strand

Inhoud:

Kim’s week 20

Wist je dat een baby aangeraakt moet worden? Anders blijft ie erin hangen en overleeft de baby in kwestie het niet. Gewoon doordat ie niet aangeraakt wordt. Zo voelden de afgelopen weken voor mij ook, tot vorige week. Ik was het roerend met vriendin R eens en raakte vol overtuiging van het verbroederen van onze gezamenlijke mening, haar elleboog aan. Ha, living on the edge! Pure noodzaak wel, anders overleef ik het ook niet.

Merken jullie ook dat nu we weer wat meer mogen, je wéér meer wilt? Hier is een typisch gevalletje van: geef een vinger en ik pak je hele hand. Winkels gaan nu meer open, maar ik wil weer buiten festivalletjes, volle terrassen, op vakantie. Natuurlijk hebben wij het hier heel goed, maar ik merk dat ik al helemaal klaar ben voor de volgende fase.

Super lief dat veel van jullie vorige week vroegen hoe het nu met mijn buik was: vorige week lag ik dubbel geklapt van de pijn. Het bleek een darmontsteking te zijn die vanzelf over moest gaan. Ik heb relaxed aan gedaan en heb goed gegeten en nu ben ik eigenlijk weer totaal in het land der levenden. Geen centje pijn meer. Gelukkig.

Maandag

Ik woon aan het randje van het bos. Ik ben het dus bijna wel verplicht aan de locatie waar ik woon om af en toe die bomen te verkennen in een looppasje, maar laat dat nou net iets zijn waar ik een gruwelijke hekel aan heb. Nee echt, niks voor mij dat hardlopen.

Steef is fysio van de Nederlandse hockeydames. Die weet dus hoe je fit wordt; die heeft het letterlijk uitgevonden. Hij roept dus ook al heel lang dat ik conditie technisch niks heb aan de yoga lesjes op YouTube die ik meedoe, maar eerlijk: dat vind ik zoveel leuker dan rennen.

Ik vind rennen een stomme bezigheid. Ok, in het bos is het wel mooi en ruik je frisse bomen, iets wat je anders alleen ruikt als iemand voor je de toiletverfrisser gebruikt heeft, maar ik vind het zo saai, dat ik allemaal pijntjes ga ‘voelen’. Een knie waar een knik in lijkt te zitten, pijn in m’n zij, een haarelastiekje dat me irriteert omdat ie net wat te los zit. Typische eerste wereldproblematiek.

Vandaag stapte ik over m’n eigen schaduw heen en ging ik toch echt aan de bak. Gelijk toen ik uit bed kwam, zodat ik geen tijd had om een pracht excuus te bedenken. En eigenlijk was het dus best fijn.

Dinsdag

Vandaag was mijn hoogtepunt een half warme tortilla als avondeten. Niet echt een dag om over naar huis te schrijven dus. En dan had ik ook nog spierpijn van gisteren…

Woensdag

Ik postte een stuk over pil pil kruiden en lekkere recepten daarmee. Ik heb namelijk 1 grote obsessie: koude witte wijn, zonnetje erbij, uitzicht over het strand en garnalen pil pil. Broodje in de pittige knoflookolie dopen, frisse salade ernaast, hmmmm. Misschien is dit te ranzig voor woorden, maar ik vind zelfs de knoflooksmaak die je later opboert lekker.

Zelf marineer ik altijd garnalen in wat olie, mijn versie van de pil pil kruiden 2.0, ofwel m’n Spice it Up kruidenmix, Sriracha en 2 teentjes knoflook. Dit recept is zo lekker!

Deze foto had ik in Sri Lanka gemaakt en ik ben er best trots op. Gezellig plaatje zo toch? Alle credits voor de compositie gaan naar Geraldine hoor.

chilipeper

Vandaag gingen we weer werken op de werkplek, voor het eerst. Ik weet dat je het beste thuis kunt werken, maar ik had na een paar werken zo’n zin om weer ergens anders te werken. We waren de enige, weinig kans op besmetting dus.

Werkplek

Donderdag

Vandaag hadden we onze eerste filmdag sinds de quarantaine. Ik had immense trek in gesmolten kaas, dus we hebben quesadilla’s gemaakt met pulled chicken en kokosgarnalen. Die garnalen moesten we frituren, maar we wilden het proberen met de Airfryer en dat vind ik toch altijd zo burgerlijk klinken. Feit is wel dat ik bijna elke dag m’n lunch erin maak: ik kook rijst apart in een rijstkoker (om de burgerlijkheid compleet te maken). Dan snijd ik groenten, beetje olie en kruiden erop en dan gooi ik het in de Airfryer. Vaak hoeft het er maar 7 minuten in en dan ben je al klaar. Meestal maak ik dan nog een dressing van olie, Sriracha, Gele Curry kruidenmix, heel klein beetje honing en een snufje zout. In onze mixen zit namelijk heel weinig zout, maar ik vind het wel lekker. Ik gooi alles in een Tupperware bakje (burgerlijkheid ten top) en giet er wat dressing overheen, samen met gebakken uitjes. Vaak doe ik er ook nog een handje verse spinazie of sla bij, gewoon door de rijst. Zo lekker in plaats van brood!

Laat hieronder in de comments weten wat je vindt van een Airfryer, misschien ben ik toch niet zo alleen als ik denk;-)

In de avond hadden we weer de eerste hockeytraining. Hoewel we nog geen partijtje mogen doen, was het wel weer zó leuk om wat te doen en alle meiden weer te zien! Het was zoals je een echt damesteam voor je ziet: veel lullen, totale chaos, spullen kwijt en een kippenhok.

Vrijdag

Vandaag was het rammend lekker weer. Steef en ik gingen vandaag na het werk naar het strand toe; even een gokje natuurlijk, omdat de parkeerplaatsen vaak dicht zijn. Het geluk was aan onze zijde: alles stond zo open als de benen van Kim Holland. We tikten een paar strandtenten aan voor een biertje. Je mag ze natuurlijk niet opdrinken op het terras, maar in het zand is het meer dan prima te doen.

We scoorden ook ergens een pizza. Onverdeelde aandacht van de strandmussen gegarandeerd.

Pizza op het strand

Zaterdag

Ik ben al een tijd geleden verhuisd naar Amsterdam, maar veel van mijn vrienden wonen nog in Delft/Den Haag. Soms word ik geteisterd door heimwee en doe ik even een rondje. M’n moeder woont nog in Delft, dus daar kan ik mooi logeren. Vandaag ben ik dus bij een paar langs geweest. Een vriendinnetje had een nieuw huis in hartje Den Haag, dus dat huis heb ik even bewonderd. Daarna naar m’n moeder om pizza te eten en daarna kwam een vriendinnetje me bij m’n moeder thuis ophalen (back in the days) om echt 2,5 uur door een bos en de stad te wandelen. Deze dates moeten natuurlijk eindigen in een donkere kroeg met een biertje waarvan je de naam niet kent in je hand, maar dit was ook al helemaal leuk!

Zondag

Vanochtend heb ik m’n moeder even geholpen met de trap verven. Ze gaat ‘m, jawel, zwart verven! Oh jongens, dit wordt zo mooi! We twijfelden lang, maar ik denk dat het helemaal tof gaat worden. Als het af is zal ik wel een foto op Instagram zetten.

Trap verven zwart

In de middag gingen we met de meiden in een weiland yoga doen (nu klinkt het wellicht alsof ik het over een paar koeien heb, maar niks is minder waar, stuk voor stuk charmante dames). De oom van één van die meiden heeft een boerderij, dus op het weiland daar is genoeg ruimte. Dit was chill! Het was weer super lekker weer en het was zo gezellig.

Yoga in een weiland

Toen ik thuiskwam had Steef, jawel, pizza gemaakt. Dat brengt de teller dus op 3 dagen op een rij. Dit was wel een ‘betere’ versie, want hij had de tomatensaus zelf gemaakt. Klinkt misschien lastig, maar er zijn weinig dingen makkelijker dan dit. Je gooit voor 2 personen zo’n 8 tomaten in een blender, samen met 2 teentjes knoflook en 1 uitje. Daar gooi ik 1 grote el Funky Pasta bij en dan mix ik het goed fijn. Daarna gooi je je pastasaus in een wokpan en laat je ‘m 20 minuten zachtjes opstaan, totdat de saus de goede dikte heeft.

Steef had de saus op een Turkse pizza geknald, samen met champignons, courgette en zachte geitenkaas. Helemaal lekker!

Volgende week ga ik naar m’n nieuwe kantoor, dus hopelijk kan ik in mijn volgende weekoverzicht een make-over laten zien die VT wonen waardig is. Take care!

Pizza

Categorieën

Menu