Kim’s week 31: BBQ film, chaos op het strand en borrelen

BBQ-Boek schieten

Zoooo luitjes! Dat is een tijdje geleden! Ik was bezig met een nieuwe webshop en alle horten en stoten die daarbij horen, dus ik schoof het weekoverzicht steeds vakkundig voor me uit. Zo vakkundig dat ik steeds dacht: nu kan ik net zo goed wachten met het weekoverzicht op de release van het BBQ-boek, hij is er nu toch al bijna. Ik hoopte dat mijn karma me goed gezind zou zijn en dat het boek uit zou komen vóór de hittegolf die voor de deur staat, maar blijkbaar heb ik ooit een onschuldige wesp neergeknald: hij komt aanstaande maandag vers gedrukt van de drukker!

Inhoud:

Zondag

In theorie heb ik al een aantal BBQ-dagen georganiseerd waarbij vrienden verplicht gezellig kwamen doen en dan ook nog eens stralend op de foto moesten. Als je vooruit had gedacht, zou je weten dat je dan ook gelijk de recepten heel even zou moeten filmen, omdat je straks ook een filmpje nodig hebt. Heb ik natuurlijk niet gedaan, dus ik had vandaag weer een BBQ-dag gepland staan, met dezelfde vrienden en dezelfde gerechten.

De kracht van de herhaling.

Het was nogal gezellig en dus had ik mijlen van tevoren zien aankomen dat ik een script moest printen van alle recepten die ik wilde filmen. Daar heb ik me tot het tweede recept aan gehouden en daarna ben ik gaan freestylen. Dat freestylen en cocktails nooit een goede combinatie zijn, blijkt uit het feit dat ik wel alle recepten heb gefilmd, maar we nauwelijks tot geen sfeerbeelden hebben.

Toch hebben we er nog een gezellig filmpje van weten te maken. Dit is ‘m:

Maandag

Vandaag ben ik in Delft langs een vriendinnetje geweest die een baby heeft gekregen. Het was een meisje en het is allemaal zo klein en poppig! Ze heeft ook de leukste naam ooit, maar ik weet niet of ik ruzie met mama krijg als ik de naam hier verklap;-) Door Corona hebben we niet vastgehouden, maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik dat niet de grootste ramp vind: een baby vasthouden staat nooit bovenaan mijn wensenlijst, want het is nog zo breekbaar en met dat nekje dat dan naar achteren kan….. Ik kijk wel.

Dinsdag

Vandaag de hele dag hard gewerkt. Het hoogtepunt was m’n bakje yoghurt in de ochtend…

Woensdag

Vandaag gingen we kijken bij een kavel. Ik hoor je denken: maar je huidige huis is toch nog niet eens af? Nee, dat klopt. Toch lijkt een nieuw project me weer enig. Dit is een stuk grond waar je zelf een huis kan bouwen. Lijkt me dus geweldig en misschien klinkt het goedkoop om je eigen huis te bouwen, maar onderaan de eindstreep blijkt het toch allemaal wat duurder dan ik hoopte. Hopen dat dat BBQ-boek gaat vliegen…..

Ik had nog iets vet lekkers gemaakt: een ricebowl met kip. Het werkt super simpel. Je kookt de rijst. Ondertussen marineer je de kip in kruiden en olie (ik had de Muscles 4 Chicken, maar je kunt er echt alles op gooien wat je wilt). Die bak ik heel even af. De tomaten kun je of meebakken, of je gooit ze even in de oven. Ik heb ze heel gelaten, want ik vind het enig als ze gaan poffen. Je kookt een eitje. Ik koop dan fijngesneden wortelen en sojabonen. Ik gooi alles op een bord en gooi er een saus overheen.

De saus maakt ik zo: ik gooi olijfolie in een glas. Daar mik ik 1 el Rode Curry kruiden bij, een scheutje Sriracha of sambal en een el pindakaas. Even mengen en dan gooi ik dat over m’n rijst, omdat het anders zo’n droge bende wordt. Vaak gooi ik er dan ook nog sesamzaadjes, pompoenszaad of gebakken uitjes overheen. Als ik echt los wil, je leeft maar 1 keer, gooi ik er ook nog een avocado bij. Zó lekker!

Ricebowl

Donderdag

Vandaag weer als een malle gewerkt, want morgen wil ik naar het strand. Ik had vorige week in een dronken bui een kastje gekocht via Marktplaats. Die hadden we nu opgehaald, maar de hele bovenkant blijkt een gele, harde laag te zijn, waar ook nog een deel zilveren spray overheen zit. In eerste instantie wilde ik een nieuwe marmeren plaat kopen voor erop, maar toen zag ik een kleine buts in de gele laag. Blijkt dat de bovenste laag eraf gekrabd kan worden. Moet ik er wel bijzeggen dat het met engelengeduld moet, want die bovenste laag is bedoeld als bescherming, dus die is niet zo meebuigend als ik zou willen op dit moment.

Dit kastje is m’n kunst object; ik hoop dat ik jullie volgende week een nieuw tof project kan laten zien.

Kastje

Vrijdag

Een klein stemmetje achterin m’n bewustzijn zei: het is vakantieperiode. Het wordt 30 graden. Iedereen blijft in Nederland. Doe het niet. Ik luisterde uiteraard niet, dus gingen we als het meest burgerlijke stel dat je je kunt inbeelden om 9 uur richting het strand. Met koelbox en al. Mag jij raden hoe laat we daar aankwamen. Half 11. Ik herhaal: half 11! Normaal doen we er 40 minuten over. En dan gaan we al naar Castricum, want dat is rustiger dan Zandvoort, terwijl Zandvoort dichterbij is.

Vandaag had ik een borrel. een ouderwetse borrel lieve mensen, met een koptelefoon op met foute hitjes! Man, man, man, wat was dit weer lekker. Voor de gelegenheid had ik m’n glitters meegenomen. Het was dan een zittende borrel en niet een echt feestje, maar tegen een paar glitters kan een mens nooit nee zeggen.

Bijkomen op het strand

Zaterdag

Vandaag ben ik naar Den Haag geweest. Voor weer een andere borrel. Met vriendinnen op een terras. Niks speciaals verder, maar man, wat heb ik gelachen! Als ik de foto’s en filmpjes hier plaats, verandert de Randstad in een oorlogsgebied, dus dat kan helaas niet. De terrassen zijn uitgebreid, omdat er meer ruimte tussen tafels moet zitten. Kennen jullie de Grote Markt in Den Haag? Dat is nu dus 1 groot terras. Om maar op de Nederlands te zeggen: gezellig!

Categorieën

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu