Kim’s week 33: BBQ-boek is uit, 1.000 x zwemmen en een verrassing

Inhoud:

Kim’s week 33

Waarschijnlijk krijg ik het nu aan de stok met de moedermaffia, maar ein-de-lijk is het BBQ-boek uit en walmt ie nog na van de drukpers. Het voelde als een hele bevalling, maar hij is eruit, met schoudertjes er al. Ik durf het eigenlijk niet eens meer te zeggen, maar mijn doel was om binnen 14 dagen een boek schrijven. Nou moet ik daar wel bij vermelden dat time management niet mijn sterkste kant is, maar dit was wel een extreem slechte inschatting. Hoe lang heb ik over gedaan?! Ik geloof 3 maanden? Deze week stond natuurlijk in het teken van promotie van het boek, zoals de verkoop bij een foodtruck en filmpjes schieten. Ook organiseerden we een verrassing voor een vriendinnetje (jongens, schaf de babyshower alsjeblieft af!) en was het bloedje heet, dus was het thuis een soort aflevering van ‘Overleven op de camping’, wat trouwens niet echt bestaat, maar waarschijnlijk wel goeie beelden op zou leveren.

Kim's week 33

Zondag

Omdat het vandaag weer zo’n graadje of 34 was, hebben we gevaren. Steef heeft een zeilboot. Een speciaal type, speciaal voor de liefhebbers, maar ik ben geen diehard liefhebber, dus ik zou je niet kunnen vertellen welk type. Misschien herkent iemand het op de foto? Ik houd er vooral van met mooi weer, maar dan staat er niet altijd even goede wind. Laat ik het zo zeggen: als Steef wil kijken of we gaan varen kijkt hij op een andere site dan ik: ik ben vooral geïnteresseerd in de zon en de eventuele wolken ervoor.

Kim's week 33 boot

Maandag

Yes, ik ben dus een paardenmeisje. Nou is het ding bij paarden alleen, dat die beesten weleens een blessure hebben en dan is het gewoon een hele dure hond. De afgelopen maanden had ik dus zo’n te dure hond, maar vanochtend is het paard gescand en was er niks meer aan het handje. Er kan dus weer serieus opgebouwd worden!

We wonen vlakbij De Nieuwe Meer in Amsterdam en daar is het dus heel relaxed: niet super druk, maar je kunt er perfect zwemmen. Daar heb ik mezelf dus even gedrapeerd na werk, nadat ik gesmolten was. Daarna kon ik even verder met oplossen in mezelf: ik had Spaanse les, de laatste van dit blok. Natuurlijk zijn die lessen online, wat echt perfect is, dus onder de tafel stond een plastic opbergdoos vol koud water en achter de laptop stond een ventilator.

Kim's week 33 Nieuwe Meer

Nu nog die oranje codes opheffen naar Spanje, zodat ik écht m’n Spaans kan oefenen en ook echt wat aan die cursussen heb;-)

Kim's week 33 Spaans

Dinsdag

Om even door te gaan op ‘Overleven op de camping’: we hebben een wormenhotel, waar je je restanten van je eten in gooit en waar wormen compost van maken. Vandaag was de eerste oogst: echt een mega dikke hoop wormen stront, die we over de planten hebben gegooid. Ik vind dit wel hilarisch hoor, als die planten het straks echt beter gaan doen.

Kim's week 33 Wormenhotel

Woensdag

Vandaag is het boek uitgekomen! Ik dacht dat ik ze wel even zelf naar Schiedam kon brengen met de auto (daar staat het pand waar we alles vandaan versturen), maar het waren dus 3 pallets! Oeps, hahaha:-) Die pallets zijn dus toch maar even met een vrachtwagen naar het pand gebracht. Het boek is zo mooi geworden! Echt helemaal gezellig, om een eigen productie in handen te hebben.

Vandaag stond de temperatuur weer op standje sambal, dus heb ik in de tuin wel 100 keer het boek doorgenomen en heb ik vanuit de schaduw het boek online gezet (je scoort ‘m op onze shop), heb ik alle verkooppunten gemaild dat ze het boek kunnen bestellen, een nieuwsbrief eruit gegooid om te zeggen dat ie online staat (je kunt je trouwens hier aanmelden voor de nieuwsbrief: ik stuur regelmatig recepten en tipssss), alles om maar zoveel mogelijk van die 1.000 kwijt te raken.

BBQ-boek voor vrouwen

Hier een overzichtje van het boek van mijn persoonlijke YouTube account:

Donderdag

Vandaag gebeurde er niks bijzonders. Ik kan wel doen alsof m’n leven #livelaughlove was, maar dat zouden echt teveel credits voor deze dag zijn.

Vrijdag

Vandaag heb ik de Matroesjka gemaak; mijn lievelingsrecept uit het boek. Het is een avocado, gevuld met kabeljauw in gele curry en omwikkeld met spek. Dit recept is dus binnen 10 minuten klaar en is echt een winnaar om een beetje indruk op mensen te maken. Mocht je nou een Tinderdate hebben binnenkort: maak deze even. Zit ie zo in je binnenzak (figuurlijk).

Gevulde avocado

In de avond had ik een etentje met een foodtruck. Daar heb ik even van de gelegenheid gebruik gemaakt en heb ik m’n boek mét kruiden verkocht. Zwaar gênant in het begin, om Koningsdagje te spelen, terwijl mensen daar kwamen om te eten, maar aangezien alle evenementen afgelast zijn, moet ik de verkoop toch ergens vandaan halen.

Zaterdag

In februari hadden we een bureau besteld. En nu zou het dus fantastisch geweest zijn als die was geleverd toen we allemaal thuis moesten werken. Ook al ben ik extreem slecht in time management, deze mensen zijn daar nog veel dramatischer in! Dat felbegeerde bureau werd namelijk VANDAAG geleverd. Hij staat wel prachtig én ik ben blij dat m’n grote scherm eindelijk van de eettafel af is.

Kim's week 33 bureau

In de avond gingen we bij Steef z’n ouders eten. Zijn moeder is Peruaanse en ze had ceviche gemaakt. Kennen jullie dat? Dat is een visgerecht, waarbij rauwe vis gebruikt wordt die gegaard is in zuur. Je kunt daar nog allemaal gekkigheid omheen bouwen, zoals mango of ander fruit, mais, avocado, of andere groenten. Vinden jullie het leuk als ik binnenkort daar een recept voor online gooi?

Kim's week 33 ceviche

Zondag

Babyshowers zouden verboden moeten worden. Alleen maar vrouwen bij elkaar die een spenen quiz spelen en babyvoeding proberen. Kunnen we nog verder verwijderd zijn van de emancipatie van de vrouw? Ik ben absoluut geen feminist, volgens mij hebben we het hier in Nederland hartstikke lekker, maar van zulke babyshowers krijg ik echt jeuk.

Een vriendinnetje is zwanger en mist het vooral dat ze geen leuke dingen meer kan doen, omdat ze toch snel moe is nu. We hadden haar dus vandaag verrast: toen ze thuis kwam, hadden we haar tuin versierd met confetti, een mooie tafel, vet lekker eten en prosecco 0.0 voor iedereen. Zo leuk, want ze had echt helemaal niks door.

In de avond ging ik boeken signeren in het oude pand, want daar waren wat verzoeken voor binnengekomen. Nu maar hopen op monsterverkopen, zodat ik hopelijk voor deze winter in ieder geval een deel van de investering eruit heb!

Je kunt het boek hier scoren én we hebben ook een ebook ervan gemaakt, mocht dat meer je ding zijn. Super bedankt alvast!

Kim's week 33

Kim's week 33

 

Categorieën

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu