Perzisch blauw zout (koperen molen)
€ 13,95
Perzisch blauw zout in koperen molen
Artikelnummer perk

Nog 77 beschikbaar

In voorraad

In voorraad

Perzisch blauw zout in koperen molen

Fris en mild Perzisch blauw zout

Perzisch blauw zout is ontstaan in de tijd dat wij nog maar bacteriën waren en de aarde voornamelijk uit water bestond. Dit is het oudste zout dat je kunt vinden, het is zelfs veel ouder dan ons standaard zeezout. Perzisch zeezout is een heerlijk fris zout met een milde ondertoon die zelfs zoet wordt.

Standaard zeezout kan gewonnen worden door zoutpannen aan te leggen, waardoor het zeewater verdampt en zeezout overblijft. Bij Perzisch blauw zout is dat geen optie: dit kan alleen gedolven worden in 1 specifieke mijn in Iran. Dit blauwe zout is 100 miljoen jaar geleden op maar 1 plek in de wereld gevormd tot een kristal: in Noord Iran om precies te zijn, in de bergen van de Semnan provincie. Het is dan ook het meest zeldzame zout ter wereld. 

Dit zout is 100% puur, zonder toevoegingen. De blauwe gloed en kristallen ontstaan door verschuivingen in de kristalstructuur en door alkalimetaal, een potassium mineraal (kalium) dat alleen aanwezig is in halietzouten. 

Perzisch blauw zout is heel fris, bijna citroen-achtig. 

Lekker bij:

    • Gevogelte
    • Vis
    • Vlees
    • Groenten

Gebruiksaanwijzing Perzisch blauw zout

Strooi dit zout pas als laatste stap over je maaltijd, bij voorkeur als het al opgediend is. Zo zijn de blauwe kristallen een echte eye-catcher en veras je vriend en vijand.  

In een voetenbadje zou dit zout helpen tegen schimmels, kleine wondjes en zweetvoeten. 

Ingrediënten Perzisch blauw zout

100% Puur Perzisch blauw zout

Inhoud: 170 gram.

Bezig met laden...