Perzisch blauw zout (stalen molen)
€ 17,95
Perzisch blauw zout in een stoere stalen molen.
Artikelnummer pers

Nog 77 beschikbaar

In voorraad

In voorraad

Perzisch blauw zout in stalen molen

Fris en mild Perzisch blauwzout in een stalen molen

Perzisch blauw zout is nog veel ouder dan het zeezout wat de standaard student (en de gemiddelde mens) in het keukenkastje heeft staan. Sterker nog: dit blauwe zout is het oudste zout dat er is. Het is ontstaan in de tijd dat wij nog maar bacteriën waren en de aarde vooral uit water bestond. 

Het zout wordt gedolven in een mijn in Iran, in tegenstelling tot het huis-tuin-en-keukenzeezout dat je al kent. Het standaard zeezout kan gewonnen worden door zoutpannen, waarna het water verdamt en zeezout overblijft. Bij Perzisch blauw zout is dat dus niet het geval; dit komt voor in maar 1 mijn ter wereld en is daarom heel zeldzaam. De kleur is niet toegevoegd: dit komt van oorsprong al voor in dit zout. De kleur onstaat door verschuivingen in de kristalstructuur en door alkalimetaal. Dit is een potassium mineraal (kalium) dat alleen aanwezig is in halietzouten. 

Lekker bij:

    • Gevogelte
    • Vis
    • Vlees

Gebruiksaanwijzing Perzisch blauw zout

Perzisch blauw zout komt het beste tot z'n recht als je het pas op het einde toevoegt. Strooi je het pas op het bord over je gerecht? Dan kun je nog genieten van de mooie blauwe kristallen. 

In een voetenbadje zou dit zout helpen tegen schimmels, zweetvoeten en klenine wondjes. 

Ingrediënten Perzisch blauw zout

100% Puur Perzisch blauw zout

Inhoud: 150 gram.

Bezig met laden...