Nieuw: Love Your Chick om je kip te rocken!

Love Your Chick

Inhoud:

Nieuw mengsel: Love Your Chick

Yes, Love Your Chick is ons nieuwe succesmengsel! Door een sparkle van kaneel waan je je in exotische sferen en heb jij nog nooit zo’n bijzondere smaak geproefd. Verbaas iedereen met dit heerlijke mengsel en geef de meest fantastische smaak aan je kippetje.

Wat is het?

Love Your Chick is een heel uniek mengsel waar jij in no time gezonde maaltijden mee maakt: deze blend is zo bijzonder dat jij geen sausjes meer nodig hebt en ze ook niet mist.

Wij maken onze mengsels speciaal zo dat je er niet alleen je vlees in kunt marineren, maar ook je groenten mee kunt kruiden, zodat we niemand buiten sluiten. Love Your Chick is niet pittig, maar geeft juist een heel klein zoetje aan je eten, waardoor het ook heel geschikt is voor kids die in de moeilijke categorie vallen.

Kun je juist wat meer pit in je leven gebruiken? Voeg er dan een klein beetje verse chili of sambal aan toe; juist dat gaat lekker met het kleine zoetje van kaneel.

Het winning team: geelwortel, gember, laos, kaneel, mosterd, koriander, selderij, chili, knoflook, zeezout, ui, peper, paprika, majoraan, tijm, peterselie en oregano.

Wat kun je ermee?

Deze blend is specifiek ontwikkeld om een lekker stukje kip mee op smaak te brengen, maar laat je niet voor de gek houden: je kunt er prima je gehakt mee kruiden, je groene groenten mee op smaak brengen of als basis voor je soep gebruiken. Nog iets lekkers: maak kip uit de oven met Love Your Chick en een lepeltje honing om het iets knapperiger te maken.

Je kunt alle kanten op; voeg een lepeltje honing toe of een vers rood pepertje. Of doe het allebei; exotisch met een vleugje zoet of exotisch met een vleugje pittig, of allebei… vandaag ben jij de baas.

Tip van de eeuw

Herken jij dit ook? Je probeert er nog zo op te letten; niet te ver doorbakken want dan wordt je kip te droog maar ook niet te kort want dan is hij nog een beetje rauw vanbinnen en dan zijn we natuurlijk bang voor de salmonellavergiftiging of… jaja de campylobacter.

Eenmaal op je bord denk je weer ‘shit, net te droog’!  Hoe minder vet er aan je kip zit, hoe groter dat gevaar is. Het beste kun je kippendijtjes maken omdat daar nog wat vet aan zit. Door het bakken verdwijnt dit vet maar wordt de kip wel zachter van structuur. Als je toch echt voor de kipfilet wilt gaan omdat je gruwelt van het idee dat er vet aan je kippendij zit hebben we een wereldtip voor je: kiwi puree!

Door een stofje in de kiwi worden enzymen in kip afgebroken. Hierdoor wordt je kip veel malser.

Hoe je dat doet?

Pureer een kiwi en laat je kip daar een kwartiertje in weken. Daarna marineer je je kip zoals je altijd doet: in Love Your Chick. Je kip is nu veel malser en van de kiwi proef je echt niets meer.

Is het gezond?

Chili

Chili is natuurlijk rete bekend, maar wist je dat de kleine pepertjes ook heel gezond voor je zijn? Chili draagt bij aan een gezond hart, helpt tegen diabetes, is anti-bacterieel, is goed tegen maagzweren, helpt bij overgewicht (natuurlijk niet als je elke week ‘s nachts een broodje shoarma met saus weg beukt), is goed tegen verstopping en zou ook goed werken tegen kanker.

Kaneel

Kaneel heeft een ontstekingsremmende werking. Met name bij keelpijn, last van je darmen en bij verkoudheid kan kaneel uitkomst bieden. Hold on: dat is nog niet alles. Kaneel zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel minder schommelt, doordat kaneel ervoor zorgt dat koolhydraten langzamer opgenomen worden. Waar dat dan weer goed voor is? Doordat je bloedsuikerspiegel minder hoge pieken vertoont, krijg je minder trek in zoetigheid en snacks, wat dan natuurlijk weer ideaal voor die beach body is waar je al vanaf 1 januari mee bezig bent.

Lekker hoor.

Geelwortel of kurkuma

Echt één van de meest gezonde kruiden die er zijn, is geelwortel. Ook wel kurkuma of turmeric genoemd. Geelwortel zou goed werken tegen kanker, zou je immuunsysteem een boost geven, is goed voor je lever, werkt tegen artritis en alzheimer en helpt bij gewichtscontrole en is goed voor je spijsvertering. Echt heel goed om geelwortel af en toe te gebruiken door je eten. Je kunt er je rijst mee kleuren, je groenten een lekkere smaak mee geven of de bekende ‘golden milk’ mee maken. Of natuurlijk gewoon Love Your Chick gebruiken; heb je alles in één.

Het draait niet alleen om jou

Kip is minder slecht voor het milieu, bevat veel eiwitten, mineralen en vitamines en als je biologisch koopt, is de kans ook groot dat je er geen antibiotica bij slikt (ok, alleen mijn eerste punt ging niet over jou).

Is het jou ook opgevallen dat zo’n biologisch chickie veel duurder is dan zijn dikke neefje, de plofkip? Natuurlijk begrijpen wij dat iedereen op de kleintjes moet letten, maar hieronder hebben we een link toegevoegd van ‘koop een kip’. Het is vele malen goedkoper, je ondersteunt hiermee de goede boer en jij bent meteen in het bezit van een bijzonder kippakketje!

http://www.polderhoenbestellen.nl/bestellen/
https://www.koopeenkip.nl/kippen-vleespakket-inhoud/

 

 

Love Your Chick

Bronnen:

http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/kip.aspx – blok1
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/campylobacter.aspx
http://eten-en-drinken.infonu.nl/producten/165221-is-kip-gezond-of-ongezond.html

Categorieën

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu