Pumpkin Spice Mix // kruidenmix voor next level baksels

Inhoud:

Pumpkin Spice Mix

Pumpkin Spice Mix heeft een heerlijk kruidige en kaneel-achtige smaak en is daardoor heerlijk te gebruiken in cakes, koekjes, taarten, je kunt er je smoothie mee pimpen en ja, je kunt het zelfs in pompoengerechten gebruiken. Als je badass bent dan. Dit kruidenmengsel is zoveel bijzonderder dan kaneel, door de toevoeging van nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember, steranijs en laurier en als head of the team: natuurlijk kaneel.

Pumpkin Spice Mix

Met wat Pumpkin Spice Mix door je pancakes of taart ruikt je hele huis insta naar appeltaart, dus ben je eens toe aan iets anders dan kaneel? Dit mengsel gaat je zeker weten in de zevende hemel brengen; de dagen dat jij alleen nog kaneel gebruikte, zijn over! Je haalt trouwens pure Pumpkin Spice zonder suiker of onnodige toevoegingen en e-stoffen hier in de shop.

Pumpkin Spice Mix: wat is het?

Om te beginnen is het rete hip. Tenzij je écht geen aandacht hebt besteed aan je omgeving, heb je deze specerijen blend vast weleens voorbij zien komen. Zo zijn veel bloggers in de ban van de pumpkin spice latte, is bananenbrood geen bananenbrood zonder dit mengsel en verdwijnen er kilo’s in cheesecakes zoals deze.

Maar je hoeft geen ruige keukenprins of -prinses te zijn om uit de voeten te kunnen met Pumpkin Spice. Gooi een snufje door je smoothie (wat niks meer is dan fruit en groenten in een blender donderen) of gooi wat door je bakje yoghurt in de ochtend.

Pumpkin Spice kopen

Net als al onze producten is ook Pumpkin Spice een 100% puur product, zonder toevoegingen zoals vulmiddel, bindmiddel, geur-, kleur-, en smaakstoffen en zonder zout. Je scoort ‘m in onze webshop.

Wat zijn de ingrediënten van Pumpkin Spice Mix?

Pumpkin Spice Mix heeft zijn smaak te danken aan het zoetje van kaneel en steranijs, zorgen koriander en laurier voor een frisse noot, geeft gember een pitje en bezorgen de nootmuskaat, piment en kruidnagel de warme kruidige smaak waar je op hoopte.

Kaneel

Veel kruiden zijn het fruit of het zaad van een plant. Kaneel is een buitenbeentje daarin: dit specerij is de schors van een boom.  In zoete mengsels brengt kaneel een licht zoete smaak, maar kaneel is heus niet zo zoet als ie lijkt. Als je kaneel gebruikt in een hartig gerecht komt een diepe, licht zoete en ronde smaak naar voren. Het is bijvoorbeeld ook heerlijk in curry’s, in sambal, in rijstgerechten en bij vis en kip. Gooi eens iets meer chili in je gerecht als je kaneel gebruikt: die twee passen perfect bij elkaar!

Kaneel is goed voor je hersenen, het werkt tegen bacteriën, het bevat veel antioxidanten, het is goed tegen winderigheid en tegen darmkrampen (geef even snel aan die oom van je nog voor de kerstdagen) én kaneel wordt gezien als een afrodisiaca.

Steranijs

Steranijs komt oorspronkelijk uit China en Vietnam en geeft een heerlijk zoete en, jawel, anijs-achtige smaak. Steranijs kan zowel in hartige als in zoete recepten gebruikt worden. Het is een goede vriend van kaneel, maar nog meer van tomaten.

Koriander

Koriander is een heel bekend specerij wat een frisse, licht pittige, citrus-achtige smaak heeft. Koriander is erg populair in bijvoorbeeld Indiase curry’s, maar gelukkig hoef je jezelf daar nu zelf niet druk over te maken, nu we alles in mixen maken voor je.

Laurier

We kennen laurier vooral van de gedroogde bladeren die veel in stoofpotten en soeppen gebruikt worden. Je oma is er vast dol op.

Gember

Gember is wat pittig en wordt vooral gebruikt in zoete gerechten, maar ook in Aziatische maaltijden. Een curry is geen curry als er geen gember in zit. Gember is goed voor je spijsvertering en goed voor je maag, dus heerlijk om wat stukjes verse gember in heet water te doen, voor verse gemberthee met een relaxed effect voor je buik.

Nootmuskaat

Misschien is nootmuskaat wel het meest veelzijdige specerij dat er is. Je kunt het in zowel hartig als zoet gebruiken, in Grenada (één van de herkomst gebieden van nootmuskaat) gebruiken ze het in shotjes waar de mannen echt man van worden én nootmuskaat heeft in grote hoeveelheden een hallucinerend effect.

Vroeger, in de tijd van de VOC, waren mannen maandenlang op zee en verveelden ze zich natuurlijk te pletter (buiten het feit dat ze keihard moesten werken). Hier hadden ze iets moois op gevonden: door het eten van nootmuskaat ervoeren ze een hallucinerend effect. Bedenk maar eens wat jij had gedaan een paar maanden zonder wifi en die Iphone van je.

Nootmuskaat is een natuurlijke ontstekingsremmer en het ‘reinigt’ de lever en nieren (maar dat helpt niet als je elke avond gaat borrelen met een fles wijn).

Piment

Piment wordt ook all spice genoemd en dat is niet voor niks: piment gaat geel goed in zowel hartige als zoete gerechten. De smaak van piment lijkt een combinatie tussen kaneel, kruidnagel, peper en nootmuskaat. Vast ooit weleens van Jamaican Jerk chicken gehoord? Daar speelt je boy Piment de hoofdrol.

Kruidnagel

Kruidnagel heeft een diepe, kruidige smaak en als je aan goede kruidnagel ruikt, kun je je zomaar voorstellen waarom ze dit gebruiken in parfum met al deze rijke essentiële oliën. Vroeger waren kruiden de enige geneesmiddelen die ze voorhanden hadden. Kruidnagel was erg belangrijk: het heeft een enorm verdovend effect. Houd een kruidnagel maar eens in je mond als je last hebt van je tanden: je voelt niks meer.

Kruidnagel wordt over het algemeen gebruikt in hartige gerechten, maar brengt de diepte van de overige kruiden perfect naar voren als je het in zoete gerechten gebruikt.

Als je last hebt van een verkoudheidje kan kruidnagel je buddy zijn. Ook is kruidnagel goed voor je spijsvertering en is kruidnagel anti-bacterieel.

Pumpkin Spice Mix

 

Categorieën

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu