10 x Recepten met Speculaaskruiden

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Recepten met Speculaaskruiden

Recepten met Speculaaskruiden

Speculaaskruiden. Als er iets nostalgisch is, is dat het wel als je het mij vraagt. Ik denk dan aan korte dagen, kleedjes, warme chocolademelk, koekjes en gezelligheid. Maar hé: waarom zou je Speculaaskruiden alleen in de winter gebruiken? Pepernoten liggen tenslotte ook al vanaf augustus in de supermarkten en als daar geen vraag naar zou zijn, zouden ze er niet liggen. Daarom hebben we hier 10 recepten met Speculaaskruiden voor je. Van frozen yoghurt bars tot appelcompote.

Speculaaskruiden gebruik je om ál je baksels op te fluffen. Denk aan bananenbrood, pancakes, door je yoghurt, alles. Daarom hebben we nu onze favoriete recepten met Speculaaskruiden voor je op een rijtje gezet.

Ben je trouwens op zoek naar Speculaaskruiden?  We hebben de lekkerste voor je samengesteld: 100% puur, zonder e-stoffen of goedkope troep, we werken 100% zonder plastic en onze potjes zijn zó knap: die kun je gewoon op je afzuigkap neerzetten!

Winning team:

Gember, nootmuskaat, foelie, kaneel, koriander, steranijs, piment, kardemom, anijszaad, kruidnagel en karwijzaad.

Speculaaskruiden banner

Speculaaskruiden

Deze recepten met Speculaaskruiden hebben we voor je:

  1.  Frozen yoghurt muesli bars
  2. Pompoenpannenkoeken met chocolade
  3. Speculaascake met pompoen
  4. Appelcompote
  5. Amandel speculaas bites met amandelpasta
  6. Bananenbrood met amandelmeel, chocolade en pistache
  7. Gepofte quinoa
  8. Appeltaart koekjes
  9. Gevulde speculaas met sinaasappel
  10. Appel-perenflapjes

Laat je hieronder weten wat jouw favoriete recepten met Speculaaskruiden zijn?

1 Frozen yoghurt muesli bars met Speculaaskruiden

Deze bars zijn voor iedereen die in de ochtend niet heel lekker z’n ontbijtje weg krijgt. Ze zijn weer wat anders en voelen als een snoepje deze bars: je maakt granola, gooit daar veel te lekkere yoghurt overheen waardoor je een soort yoghurtijs krijgt en daar ga je: de rest van de dag als een raket!

Recept frozen yoghurt

2 Pompoenpannenkoeken met chocolade en Speculaaskruiden

Hoe lekker kan het zijn: je denkt dat je met je voorhoofd pal op een snoepwinkel bent gevallen, terwijl je in werkelijkheid gewoon een ontbijtje hebt of bezig bent aan je lunch? Met deze pompoenpannenkoeken met chocolade en Speculaaskruiden ga jij lekker: ze bevatten groenten, ze zijn lekker zoet, ze zijn smeuïg en ze zijn makkelijk te maken.

Pompoenpannenkoek

3 Een speculaascake met pompoen

Om maar meteen in de sferen van de koudere dagen te blijven: meer winters dan een speculaascake met pompoen gaat het geloof ik niet worden. Yara van Homeofafoodie maakte dit recept voor ons en wij doen sindsdien niets anders meer dan kwijlen.

Speculaascake met pompoen

4 Appelcompote met Speculaaskruiden

Jaja, ook Marloes Braakhekke heeft het begrepen: makkelijke recepten, met een grote uitkomst. Daar houden we van! Het leuke van deze appelcompote is dat je ‘m heel snel hebt gemaakt en dat je er zoveel mee kunt doen: je kunt ‘m in een bananencake gooien in plaats van banaan (makes sense? Nee? Ok, ik snap je), je kunt het door je yoghurt roeren of je eet het gewoon zo uit de pan;-)

Appelcompote met speculaaskruiden

5 Amandel Speculaas bites

Hoe lekker zien deze eruit, deze amandel Speculaas bites? Ze zijn smeuïg en zijn de ideale snack als je het mij vraagt!

Amandel speculaas bites

6 Bananenbrood met amandelmeel

Kunnen jullie je nog de tijd herinneren dat we simpele cake aten? Nu zie je dat helemaal niet meer, behalve op een enkele begrafenis. Nu hebben we carrot cakes, bliss balls en bananenbrood, die ook allemaal perfect zijn als tussendoortje. We hebben hier een lekker recept voor je voor een bananenbrood met amandelmeel, chocolade en pistachenoten.

Bananenbrood met amandelmeel

7 Gepofte quinoa maken met Speculaaskruiden

Gepofte quinoa zelf smaakt niet echt ergens naar en als je er een smaak aan zou moeten geven, zou het een beetje nootachtig zijn. Het is dus lekker om er zelf een smaakje aan te geven, zoals met Speculaaskruiden. Gepofte quinoa is lekker over je yoghurt, door je granola of over je salade.

Gepofte quinoa maken

8 Appeltaart koekjes met Speculaaskruiden

Deze appeltaart koekjes met Speculaaskruiden zijn makkelijk te maken én ze bevatten dezelfde ingrediënten als je dagelijkse ontbijtje zou kunnen bevatten. Snoepen zonder schuldgevoel dus!

Appeltaart koekjes met Speculaaskruiden

9 Gevulde speculaas met sinaasappel

Francesca maakt altijd simpele recepten (zonder oneerbiedig te doen) met een lekkere twist. Het is altijd super goed om na te maken! Zo maakte ze ook deze gevulde speculaas met sinaasappel waarvan ik echt ga watertanden!

Gevulde speculaas met sinaasappel

10 Appel-perenflapjes met Speculaaskruiden

Eigenlijk is alles in bladerdeeg lekker, toch? Zo lijken me ook deze appel-perenflapjes van liefdevoorlekkers.nl heerlijk!

Appel-perenflapjes met Speculaaskruiden

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu