16 x lekkere makkelijke hapjes

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Lekkere makkelijke hapjes

Joepie! De feestdagen komen er weer aan en daar zijn we gek op. Alleen willen we het feest wel meemaken en hebben we geen zin om uren in de keuken te staan. Daarom hebben we gezocht naar lekkere en makkelijke hapjes die er indrukwekkend uitzien, maar die snel te maken zijn. Hapjes zijn gezellig, lekker en zijn ideaal om een feest mee te beginnen. Dan zit de sfeer er gelijk goed in en dat is wat we willen natuurlijk. Belangrijk is dat de hapjes er gezellig uitzien, want dan smaken ze namelijk lekkerder, schijnt wetenschappelijk bewezen te zijn. Dus daarom zorgen we dat de presentatie er top uitziet.

Je kan een hapjes tafel leuk aankleden door een hele ruwe grote plank te nemen en er allerlei lekkere makkelijke hapjes op te draperen. Zet er wat schaaltjes met smeerseltjes, olijven, toast, stokbrood, flatbrood en stukjes kaas tussen. Versier de plank met wat groen (kersttakken doen het in de winter goed, gipskruid als het wat warmer is, eucalyptus is altijd goed) slingers, glitters etc. Zet een etagère op tafel (zo schep je weer extra ruimte). Serveer ook wat hapjes in kleine glaasjes.

lekkere makkelijke hapjes

Lekkere makkelijke hapjes:

 1. Hartige bladerdeeg soepstengels
 2. Pincho’s
 3. Een simpele gamba mousse
 4. Peren in bladerdeeg
 5. Komkommerschuitje met krab
 6. Boreka’s met spinazie en Parmezaanse kaas
 7. Zalmpakketje uit de oven
 8. Kruidige popcorn met Parmezaanse kaas
 9. Fetakaas met courgette
 10. Zelfgemaakte baba ganoush met granaatappelpitjes
 11. Zelfgemaakte hummus met pulled chicken of gegrilde groenten
 12. Bladerdeeg met brie
 13. Zoete aardappel met avocado
 14. Blini’s met vijgen
 15. Pancettahapjes met geitenkaas, appel en salie
 16. Toast met brie uit de oven

#1 Lekkere makkelijke hapjes: hartige bladerdeeg soepstengels

Deze hartige bladerdeeg soepstengels zijn heel makkelijk te maken: je smeert het bladerdeeg in met ei, je smeert er wat Knoflooksletten kruidenmix overheen en zet ze in de oven. Klaar! Dit is een makkelijk hapje dat je leuk in een glas kunt neerzetten. Dat ziet er wat netter uit én je werkt in de hoogte, waardoor je hapjestafel er nog beter uitziet.

Soepstengels

#2 Lekkere makkelijke hapjes: pincho’s

Ken jij pincho’s al? Pincho’s komen oorspronkelijk uit Spanje en worden gemaakt van stokbrood, wat even kort onder de grill is geweest met alles erop wat je je maar kunt bedenken. Vis, tortilla, brie, noem maar op. Het is makkelijk te maken én het ziet er knap uit.

Borrelhapjes voor de feestdagen pincho

#3 Lekkere makkelijke hapjes: gamba mousse

Deze gamba mousse ziet er zoveel moeilijker uit dan dat ie is! Eigenlijk is het niet meer dan de gamba’s opbakken, Vadouvan kruiden toevoegen, iets van room of crème fraîche toevoegen en pureren maar die handel!

Recepten met Vadouvan

#4 Lekkere makkelijke hapjes: peren in bladerdeeg

Dit is een recept dat door Yvon en Debbie, twee van onze gastbloggers, gemaakt is, maar wij blijven ‘m hier maar namaken! Deze peren in bladerdeeg zijn heel simpel en kunnen écht niet mislukken: je gooit de peren, de rozijnen, de noten en de Stoofpeertjes Mix in een plakje bladerdeeg en klaar ben je!

Peren in bladerdeeg

#5 Hapjes: komkommerschuitje met krab

Deze komkommerschuitjes met krab zien er indrukwekkend uit, zijn simpel om te maken én het is een lekkere afwisseling zonder koolhydraten. Het meest lastige wat je moet doen is een eitje koken. Nou, dat valt mee toch?

Lekkere makkelijke hapjes krab

#6: Boreka’s met spinazie

Ooit weleens van Boreka’s gehoord? Boreka’s zijn bladerdeeg hapjes uit het Midden-Oosten, gevuld met wat je maar wilt. Hier hebben we deze lekkere makkelijke hapjes gevuld met spinazie en Parmezaanse kaas.

Boreka

#7: Zalmpakketje uit de oven

Ja, heel standaard, maar oh zo lekker! Zalm doet het natuurlijk altijd goed en staat gewoon sjiek, bladerdeeg vindt iedereen lekker en door de prei en de kruidenmix is ie heerlijk fris. Dit zalmpakketje uit de oven is zo gemaakt; je hoeft het bladerdeeg alleen maar te vullen.

Zalmpakketje uit de oven

#8: Popcorn met Parmezaanse kaas

Popcorn is hartig, waarom zou je dit niet op tafel kunnen zetten als borrelhapje? Deze kruidige popcorn met Parmezaanse kaas geeft een bite, is natuurlijk lekker, is zó gemaakt en het staat speels op tafel.

Kruidige popcorn met Parmezaanse kaas

#9: Fetakaas met courgette

Dit hapje met tomaat, fetakaas en courgette ziet er gezellig uit en is ook nog eens gezond, dus eten maar. Hoe schattig; het lijkt bijna wel een kindertraktatie.

Lekkere makkelijke hapjes

#10: Zelfgemaakte baba ganoush

Ik vind baba ganoush één van de meest lekkere dingen; die rooksmaak en hoe smeuïg! Die in de supermarkt lijkt alleen in het niets op de originele baba ganoush, dus je kunt hem net zo goed zelf maken, want zoveel werk is het niet. Ok, je moet de aubergines roosteren, maar dat doe je in de oven en daar heb je verder geen werk aan. Ik heb deze baba ganoush wat frisser gemaakt door granaatappelpitjes toe te voegen, hoe mooi ziet dit eruit?!

Baba ganoush

#11: Zelfgemaakte hummus

Als baba ganoush op tafel staat, moet je eigenlijk ook hummus hebben, toch? Wist je dat echt goede hummus eigenlijk geen olijfolie bevat, maar dat ie zo smeuïg is doordat ie lang gepureerd is in een keukenmachine? Als je een keukenmachine hebt is dit echt een aanrader, anders kun je beter gaan voor de hummus mét olijfolie; scheelt je een hoop pureren.

We hebben 2 versies voor je: hummus met gegrilde groenten en hummus met pulled chicken (met een lichte chocoladesmaak!) Man, deze zijn lekker!

Hummus met pulled chicken

#12: Bladerdeeg met brie

Ach ja: bladerdeeg: lekker. Brie: heel lekker. Er is geen mens die geen brie lust, dus dit hapje doet het altijd goed en bladerdeeg is altijd lekker en snel klaar. Deze bladerdeeg met brie hapjes kunnen dus echt niet misgaan!

Lekkere makkelijke hapjes bladerdeeg met brie

#13 Zoete aardappel met avocado

Hoe leuk, deze hapjes van zoete aardappel met avocado? Yes, avocado lusten we wel pap van. Samen met zoete aardappel is dit goed voor een heerlijk, gezond hapje.

Zoete aardappel met avocado

#14: Blini’s met vijgen

Een leuke van leukerecepten.nl: blini’s met vijgen. De blini’s hoef je niet zelf klaar te maken, maar kan je ook kant-en-klaar kopen. Daarbij zien vijgen er altijd sjiek uit.

Blini

#15: Pancettahapjes met geitenkaas, appel en salie

Dit recept voor pancattahapjes hebben we van Francesca en is echt een smaakpakker door het zoute van de pancetta, het zoete van de geitenkaas en de appel en het kruidige van de salie. Joey van Friends zou zeggen: Apple: good. Goat cheese: good. Pancetta: goooood.

Pancettahapjes met geitenkaas, appel en salie

#16: Toast met brie uit de oven

Wie houdt er niet van brie en dan zeker als ie warm is? Savory Sweets maakte deze toast met brie uit de oven, met granaatappelpitjes en balsamico. Ook weer vet makkelijk én het ziet er leuk uit.

Toast met brie uit de oven

Volg je ons al op Instagram voor dagelijkse inspiratie?

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu