5 x recepten met halloumi kaas voor thuis

Recepten met halloumi

5 recepten met halloumi

Halloumi is aan. Grote kans dat je er nog nooit van gehoord hebt, of nog nooit mee gekookt hebt, maar halloumi wordt de volgende in rij van mozarella, feta en geitenkaas. Halloumi is ideaal om mee te bakken, vanwege het hoge eiwit gehalte. Daar waar andere kaas smelt, wordt halloumi juist lekker krokant, waardoor het ideaal is om bijvoorbeeld door de salade te gooien. Doe je ding: 5 x recepten met halloumi, zodat jij straks ook aan de slag kunt.

Wat is halloumi?

Halloumi is een witte, vrij zoute, kaas, welke smaak lijkt op die van feta, maar juist met een structuur van mozzarella. Stel je voor je zou knapperige feta hebben die niet uit elkaar valt? Best awesome! Halloumi wordt gemaakt van gepasteuriseerde geiten- en schapenkaas, waar vaak ook nog koemelk aan toegevoegd wordt.

Hoe gebruik je halloumi?

Het beste kun je halloumi is plakjes snijden en droog in een koekenpan opbakken. Denk aan ongeveer een minuut per kant, zodat je kaas lekker knapperig en goudbruin aan de buitenkant is, maar stevig en toch zacht is aan de binnenkant. Omdat de kaas best zout is én de structuur knapperig wordt na opbakken, is het een goede smaakmaker voor in een salade.

Je kunt halloumi ook koud gebruiken, maar dan is ie gelijk een stuk minder interessant. Kun je net zo goed voor de feta gaan.

Je haalt de witte kaas gewoon bij de grotere supermarkt tussen de feta en de mozzarella.

5 recepten met halloumi

1 Een salade van pompoen met granaatappel en halloumi

Recepten met halloumi

Deze salade schreeuwt maar 1 ding en dat is: herfst! Deze salade van pompoen met granaatappel, halloumi en gort is echt comfortfood (wát een tuttig woord), waarmee jij in 1 klap de koude periode doorkomt. Lekker fris toch wel door de frisse yoghurt dressing, waardoor je er eigenlijk geen reet meer van begrijpt.

2 Salade van gegrilde halloumi en courgette

Recepten met halloumi

Jaimy maakt altijd kleurrijke foto’s waardoor je je op vakantie waant. Zo zijn ook haar recepten, zoals deze salade van gegrilde halloumi met courgette. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig, het is snel klaar, maar je hebt toch een maaltijdsalade, waardoor jij weer even een paar uurtjes vooruit kunt.

3 Gegrilde halloumi burger met een avocado salsa.

Recepten met halloumi

Leuk deze halloumi burger! Bo van Beaufood heeft altijd nét iets bijzonderdere gerechten dan die je overal ziet, zonder dat het je meer tijd kost. Zoals altijd is ze hier ook weer creatief geweest: ze heeft de halloumi opgebakken, zodat het qua structuur iets lijkt op een burger, waardoor jij een vega hamburger krijgt, zonder terug te vallen op die eeuwige bonenburgers.

4 Linzensalade met gegrilde halloumi

Recepten met halloumi

Miss Havermout heeft altijd de lekkerste ontbijttips als je het mij vraagt. Deze linzensalade met gegrilde halloumi is heel simpel en qua structuren heel interessant door de linzen, de gegrilde halloumi, de gourgettini en de kipspiesjes.

5 Courgettekoekjes

Recepten met halloumi

Bijzonder! Voor dit recept van Delicious Magazine wordt de halloumi niet gebakken, maar wordt ie grof gehakt door de courgettekoekjes gebruikt. Slim, want met mozzarella zou het wel eens een kleffe bedoeling kunnen worden, maar de halloumi behoudt z’n structuur.


Volg ons op Instagram voor meer inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu
Winkelwagen
0