Açaí bowl met fruit en kokosmelk

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Açaí bowl

Açaí bowl

Deze açaí bowl is dé perfecte afwisseling voor de standaard yoghurt in de ochtend of een boterham als ontbijt. Dit recept is echt té makkelijk en lekker, is echt intens gezond en heb je binnen 5 minuten al klaar! Ik ben fan en dat komt vooral, omdat het gezond is en écht heel makkelijk, waardoor je het even snel tussendoor alvast klaarmaakt voor de volgende ochtend. Want niemand heeft natuurlijk zin en tijd om dat in de ochtend nog even snel te doen.

Heb je wel vaker behoefte aan een afwisselend ontbijt? Probeer dan ook eens deze chiazaad pudding, ook al zo makkelijk én vet gezond door de chiazaadjes. Of probeer deze super makkelijke mango smoothie bowl.

Hoe gezond is een açaí bowl?

Een açaí bowl bevat om te beginnen enorm veel antioxidanten. Antioxidanten pakken vrije radicalen aan, die zorgen voor veroudering en schade aan je cellen en weefsels. Goed dus om dat aan te pakken en we zijn blij met antioxidanten!

Nu is het wel zo dat açaí veel antioxidanten bevat, maar bramen, aardbeien, mango en blauwe druiven bevatten ook veel antioxidanten. Vaak is dit een goedkoper alternatief.

Wel is açaí goed tegen een hoog cholesterol. Let wel op: dit onderzoek is alleen op ratten uitgevoerd. Het kan dus zijn dat dit alleen geldt voor je buurman, maar niet per se voor jou zelf.

Uit onderzoek in Florida is gebleken dat açaípulp de groei van kankelcellen tot wel 86% kon remmen. Wel geldt dit voor meerdere bessen soorten en niet alleen voor de açaíbes. Aardbeien, bosbessen en frambozen kwamen net zo goed naar boven in het onderzoek.

Conclusie: lijkt dit açaí bowl recept je wel wat, maar zit je krap bij kas? Een açaí bowl is heel gezond en absoluut goed om bijvoorbeeld als ontbijt te eten, maar mocht je nou wat krapper bij kas zitten, dan kan je prima een alternatief gebruiken in plaats van de açaí in dit recept. Denk aan een alternatief met ook veel antioxidanten, zoals aardbeien, mango en blauwe druiven. Gebruik een handje in plaats van de açaí als je liever voor deze opties gaat.

Açaí bowl

Açaí bowl

Het is het lekkerste als je alle producten (behalve de kokosmelk) uit de diepvries gebruikt. Het wordt dan écht een ijsje wat je kunt lepelen. Ook is diepvries vaak net zo gezond als vers én is het goedkoper.
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Gang: Ontbijt
Trefwoord: Açaí, Açaí bowl, Açaí bowl recept, Gezond, Livin' La Vida Choca, Ontbijt, Ontbijtrecept, Recept
Porties: 1 persoon

Equipment

  • blender

Ingrediënten

  • 1 banaan (evt bevroren)
  • 1 zakje açaí (diepvries)
  • 1 handje rood fruit (diepvries)
  • 100 ml kokosmelk (blikje)
  • 1 el Livin' la Vida Choca kruiden Green Gypsy
  • 1 avocado (kan ook diepvries) optioneel

Instructies

  • Gooi, al het fruit, de açaí, de Livin' la Vida Choca en eventueel de avocado in een blender.
  • Schud de kokosmelk goed en voeg 100 ml toe aan de blender. Gooi hier ook 100 ml water bij en mix het goed tot 1 geheel.
  • Heerlijk met nog meer fruit er overheen! Ik had er banaan, aardbei, chiazaad, cacaonibs en kokos overheen gegooid, maar doe echt vooral waar je zelf zin in hebt.

Video

Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @GreenGypsySpices of tag #GreenGypsySpices!

Livin’ la Vida Choca

Alle chocoholics opgelet: met deze kruidenmix krijg je een vleugje zoet, een vleugje choco en een vleugje exotisch. Al je baksels krijgen een heerlijke chocolade smaak waar jij zo gek op bent, maar dan gezond, zonder de calorieën! Zo wil jij écht eens dit giant chocolate chip cookie en dit bananenbrood geprobeerd hebben!

Winning team:

Gember, nootmuskaat, kaneel, cacao en een heel klein beetje kokosbloesemsuiker.

Banner Livin

Heb je het recept gemaakt? Laat het me weten via Instagram! Tag @greengypsyspices in je foto, dan proberen we samen iedereen om ons heen wat gezonder te maken! Stay awesome l-)

Açaí bowl

Bronnen:

www.medischdossier.org
www.voedingscentrum.nl

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu