Appel perencrumble met Speculaaskruiden// Recept

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Appel perencrumble

Appel perencrumble

Op mijn werk krijgen we altijd fruit, waarbij de appels overblijven. Als ik dus gewoon makkelijk wil doen, gooi ik een paar appels in een ovenschaal en heb ik een ontbijtje. Ja inderdaad, een ontbijtje; check de ingrediënten. En beloofd: deze appel perencrumble gaat ook jouw favoriet worden.

Nu genoeg gelul, dit recept is gezond, lekker én levert weinig afwas, dus lijkt me beter als je gelijk aan de slag gaat.

Bereiding: 15 minuten
Oventijd: 45 minuten
Benodigdheden: oven en een ovenschaal, bakblik, whatever.
Portie: genoeg voor 4 ontbijtjes

Ingrediënten appel perencrumble

Topping appel perencrumble:

40 gram kokosbloesemsuiker
50 gram speltbloem
1 theelepel speculaaskruiden van Green Gypsy Spices
30 gram havermout
90 gram kokosolie

Vulling appel perencrumble:

4 appels
2 peren
1 citroen
10 gram kokosbloesemsuiker

Eventueel:
1 eetlepels gelatinepoeder

Bereiding appel perencrumble

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Vulling appel perencrumble:

Ik heb gelatinepoeder gebruikt omdat ik dat 1. gratis van mijn werk mee kan nemen, 2. ik laatst van een schoonheidsspecialiste hoorde dat dit goed zou zijn tegen rimpels. Je kunt het ook prima maken zonder gelatinepoeder.

Was de appels en snijd ze in kleine stukjes. Ik schil ze nooit, wat dat is teveel werk. Schil daarna de peer en snijd die ook in kleine stukjes. Pers de citroen uit.

Als je gelatinepoeder gebruikt roer je de citroen en de gelatinepoeder goed door elkaar. Wil je je appel perencrumble iets papperiger hebben? Pureer dan een appel in een blender.

Meng nu de appels (en eventueel het appel prut), de peren, het citroensap en de kokosbloesemsuiker door elkaar en gooi het in een ovenschaal.

Dan de korst:

Verwarm de kokosolie op een laag vuurtje totdat dit gesmolten is. Meng nu alle ingrediënten voor de topping door elkaar met de hand. Waarschijnlijk wordt het een beetje korrelig.

Strooi dit over je vulling heen.

Zet je ovenschaal 45 minuten in de oven.

Heb je Speculaaskruiden gescoord? Probeer dan ook eens deze gin tonic cheesecake als ontbijt op maandagochtend. Of deze overnight oats, waarbij je het idee hebt dat je een appeltaartje eet als ontbijt.

Appel perencrumble

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu