Appeltaart zonder suiker in een potje // Recept

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

appeltaart zonder suiker in een potje

Appeltaart zonder suiker in een potje

Wanneer mannen zich afvragen wat Pinterest is: Pinterest is de reden dat jullie lamp niet meer gewoon een lamp boven de tafel is, maar een tak met losse peertjes eraan, waarom je huis ineens vol staat met cactussen en je waarom ineens blikken moet bewaren, omdat daar dus nog meer cactussen in moeten. Ineens. Pinterest is ook de reden dat jullie nu appeltaart uit een glazen potje moeten eten.

Ik ben al een lange tijd bezig met dit recept voor appeltaart zonder suiker in een potje, omdat het een beetje fine tuning nodig had. Ik heb de potjes dus al vaak meegenomen ergens naartoe en iedereen vroeg dan: “waarom in een potje”?

Ik ben op het idee gekomen doordat ik bezig was met een picknick mand. Het leek mij heel leuk als je dan iedereen een eigen potje kon geven, in plaats van de standaard taartvorm in 8 stukken te snijden (of ben ik nu te gul?). Als je het aan iemand kado wilt geven draai je de deksel erop, doe je er een leuk lintje omheen en hang je daar een kaartje aan.

Veel leuker en weer eens iets anders toch?? Bovendien is deze appeltaart zonder suiker in een potje gewoon gezond en kun je er dus schaamteloos van snoepen!

Ik heb glazen potjes gespaard, de grootte maakt voor het recept niet uit. Het kan handig zijn om de deksels te bewaren.

Met dit recept maak je 6 à 7 potjes:

Ingrediënten appeltaart zonder suiker 

250 gram speltbloem
150 gram kokosolie
450 gram appels
100 gram rozijnen
100 gram dadels
2 eetlepels Speculaaskruiden van Green Gypsy
het sap van 1½ citroen
snufje zout

Bereiding appeltaart zonder suiker in een potje

Ontpit de dadels en laat ze ongeveer een half uur wellen in warm water. Voeg het speltbloem, de kaneel en het zout bij elkaar in een kom en meng dit goed.

Snijd de appels in kleine blokjes en pers de citroen. Smelt de kokosolie op laag vuur.

Giet de dadels af en pureer deze met de staafmixer samen met de gesmolten kokosolie en het citroensap tot 1 geheel.

Voeg dit bij de droge ingrediënten en kneed totdat het een deeg is. Voeg daarna de rozijntjes en de appel toe en meng weer goed.

Vul de jampotjes tot bijna aan de rand met het mengsel. Je hoeft ze niet helemaal aan te duwen, maar laat het deeg luchtig in de potjes vallen. Zet de potjes in een ovenschaal en zet ze dan in de oven.

Verwarm de oven niet voor, want anders kunnen de glazen potjes springen. De potjes moeten 40 à 45 min in een NIET voorverwarmde oven op 170 graden

appeltaart zonder suiker in een potje

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu